Tekerlekli Sandalye Almadan Önce Dikkat edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

gandi

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
41
Tepkime Puanı
1
Puanları
0
Tekerlekli sandalye almadan önce ;

1: Çok iyi araştırma yapılmalı
2) tekerlekli sandalye kullanan kişilerle temasa geçilmeli
3) sadece nternetten araştırma yapılmamalı
4) tekerlekli sandalyeyi mümkünse kullanmalı
5) Kullanıcı görüşlerini araştırmalı
6) farklı yerlerden fiyat alınnmalı
7) Tekerlekli sandalye kampanyaları varsa araştırıp faydalanmalı

Ayrıca bakınız: https://goldmedikal.com/tekerlekli-sandalye
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Tekerlekli Sandalye Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tekerlekli Sandalye seçimlerinizde dikkat etmeniz gereken bazı özellikler bulunmaktadır.



Kişinin öncelikle kendisini ve engelini iyi bir şekilde analiz etmesi gerekir. Her engel durumuna göre ihtiyaç bazında sandalyeler farklilıklar gösterir.


Akülü tekerlekli sandalye seçiminde kilo en önemli faktörlerden biridir.

130 kg ve altı standarttır. Ama 130 kg üzeri ise standart dışı kabul edilip kişinin seçimleri ve sandalyenin özelliği buna göre değişiklik gösterir.



Diğer önemli faktörlerden biri ise kişinin engel durumudur. Eğer kişi uzun süre oturdugunda bel veya sırt agrısı çekiyorsa, arka sırt kısmı yatan modellerden tercih etmesi gerekir.

Kişi uzun süre oturdugunda ayak ve bacak ağrısı çekiyorsa ayak kalkar, ayakları ayarlanabilir modelleri tercih etmelidir.



Dikkat edilmesi gereken faktörlerden biri ise kişinin engeline bağlı olarak, kişi koltuğa yanaşmakta güçlük çekiyorsa yan kol çıkar modellerinden tercih ederek kullanımını kolaylaştırabilir.



Bu faktörlerin dışında tekerlekli sandalyelerde bazı teknik özellikler de dikkat edilmelidir. Tekerlekli sandalyeler, Akülü tekerlekli sandalye ve Manuel tekerlekli sandalye olmak

üzere ikiye ayrılırlar. Tekerlekli sandalye alırken dikkat etmemiz gereken bazı teknik özelliklerde bulunmaktadır.



Akülü Tekerlekli Sandalye Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Özellikler


1- Teknik servis ve yedek parça bulunabilir olması

2- Tekerlekli Sandalyenin Taşıma Kapasitesi

3- Koltuk yüksekliği ve oturma genişliği ayarlanabilmesi

4- Sırt açısı ve yatar derece durumu

5- Ayarlanabilir pedal boyu

6- Motor gücü

7- Akü kapasitesi vw gücü (Ne kadar büyükse o kadar çok süre aracı kullanabilirsiniz)

8- Hız ve Menzil

9- Tekerleklerin boyutları ve içerik yapısı (Denge tekerli olması yoldaki engebelerde yaşanabilecek sıkıntıları hafifletir.)

10- Joystick kalitesi





MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE ALIRKEN Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Özellikler


1- Teknik servis ve yedek parça bulunabilir olması

2- Taşıma kapasitesi

3- Şase sağlamlığı ve kalitesi

4- Koltuk yüksekliği ve oturma genişliği

5- Ayarlanabilir pedal boyu

6- Sırt Açısı

7- Manuel Tekerlekli sandalyenin ağırlığı
8- El fren sistemi

9- Katlanabilir olması

10- Tekerleklerin kalitesi
11- Refekatcı kullanımı
 
Katılım
Şub 5, 2014
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
LOTUS MEDİKAL
Şirketimiz televizyon tamircisi veya oto elektrikçi mantığıyla değil profesyonel alt yapıyla çalışan mühendis ve teknisyen kadrosuyla kaliteli kalıcı çözümler sunar.

Teknik servisimizde kullandığımız arıza tespit ve test cihazlarıyla sektöre yenilikler ve farklı profesyonel bakış açısı getirmekteyiz.

Akülü araçlarda onarımı yapılamayacak durumda olan beyin ve joistiklere , aracın sistemine uygun garantili sistemler uygulamaktayız
 

serdef47

Üye
Üye
Katılım
Kas 27, 2010
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Akülü tekerlekli sandalye

slm arkadaşlar ben scooter alacağimdan dolayı akülü tekerlekli sandalyemi satiyorum satmamda bana yardımcı olursanız çok iyi olur ikinci el temiz iki tane akülü tekerlekli sandalye var wolex 123 özellikleri ni nette araştrabilirsiniz çok temiz sadece 3 ay kullanıldı fiyat 1.900 tl
bitanede 7892 var oda 1 yıldır kullanılıyor aküsü ancak 4 km gidiyor yani aküsü azalmış ama çok sağlam fiyatı 1500 tl pazarlık sunnettir hayırlı alışverişler
 
Katılım
Şub 13, 2014
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Tekerlekli Sandalye Alırken Dikkat Edilecekler

Merhaba;
Bugün sizlere sohbet tadında bilgiler aktarmaya çalışacağım. Müşterilerimiz ve çevremizdeki engelli dostlarımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde sıklıkla bize bir tekerlekli sandalye alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda sorular yöneltiliyor. Gerçekten de toplumumuzda bu konuda bir bilgi eksikliği oldu kanısındayım. Çünkü insanlar tekerlekli sandalye alırken eğer ki bu konuda bilgi sahibi değiller ise bütün tekerlekli sandalyeler onlar için aynı kategoriye girecektir. Ancak gerçekte bu şekilde değildir. Çünkü tekerlekli sandalyeler hitap ettikleri kesime göre farklılıklar gösterir ve farklı özelliklere sahiptirler. Bu özelliklerde hastanın durumu ile alakalı bir durumdur. Bu kısa genel bilgiden sonra şimdi asıl konumuzu daha iyi anlaşılması açısından maddeler halinde ayrıntılı olarak anlatalım.

TEKERLEKLİ SANDALYE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

1- HASTANIN DURUMU TESPİT EDİLMELİ: İlk olarak ele alınması gereken konu hastamızın durumudur. Hastamızın durumunu ne kadar iyi tanımlarsak tekerlekli sandalye alırken o kadar doğru tercih yapabiliriz. Çünkü her hastanın fiziksel durumu, bedenini kullanabilme becerisi birbirinden farklıdır. Bu nedenle kullanacağı veya ihtiyacı olan tekerlekli sandalye de buna göre farklılık gösterecektir. Bunu küçük bir örnekle açıklayacak olursak; bir kullanıcı kendini rahatlıkla kendi kendine tekerlekli sandalyenin üzerine konumlandırabilirken, başka bir kullanıcı kısmı hareket yeteneğinden dolayı sadece yana kayma şeklinde hareket edebiliyor. Bu iki hastanın ihtiyaç duyacağı tekerlekli sandalyeler birbirinden farklı olabilir. İlk hasta daha standart bir sandalye seçebilecekken, kısmı hareket yeteneğine sahip kullanıcı yan kolları çıkabilir özelliğe sahip daha fonksiyonel bir sandalye kullanmak zorundadır. Başka bir örnek daha verecek olursak; bir kullanıcı gün içerisinde belirli ihtiyaçlarını giderebilmek için yatar pozisyona alınması gerebilir. Bu durumda talep edilecek tekerlekli sandalyenin sırt kısmı yatar pozisyona gelebilme özelliğine sahip olmalıdır. Bu örneklerle bu maddenin daha rahat anlaşıldığını düşünüyorum.

2- HASTANIN KİLOSU VE VÜCUT ÖLÇÜLERİ: Hastanın kilosu neden önemlidir? Çünkü standart bir tekerlekli sandalyenin taşıma kapasitesi 130 kg olarak kabul edilir. 130 kg'ın üzerindeki bir ağırlık standart dışı olarak değerlendirilir. 130 kg'ın üzerindeki bir hasta için özel bir ürün tercih edilmesi gerekir. Çünkü üretim aşamasında standart bir kilo (130 kg) baz alınarak üretim yapılır ve üretim aşamasında tekerlekli sandalye imal edilmek için malzemeler buna göre seçilir. 130 kilonun üzerindeki bir kullanıcının alüminyum bir tekerlekli sandalyeyi kullanması zor olacak, kullanmış olsa bile tekerlekli sandalyenin ömrü kısa olacaktır. Hatta bu tür bir yanlış seçim istemeden de olsa kullanıcının zarar görmesine sebep olacaktır. Bu noktada diğer bir konuda tekerlekli sandalyenin oturma bölmesinin genişliğidir. Bu ölçü kullanıcının vücut ölçülerine göre değişebilmektedir. Bu nedenle tekerlekli sandalye alırken mutlaka tekerlekli sandalyeyi kullanacak kullanıcının kilosunu ve vücut ölçülerini firma yetkilisine belirtiniz.

3- KULLANICININ YAŞI: Burada 12 yaş bizim için standarttır. Çünkü 12 yaş altı grup çocuk olarak kabul edilirken; 12 yaş üstü yetişkin olarak kabul edilmektedir. Bu noktada tercih edilecek olan sandalyede buna göre değişecektir. Çocuk grubuna giren bir kullanıcı için özel üretim tekerlekli sandalyelerin seçilmesi gerekir. Bu sandalyelerin özellikleri yetişkinlerinkinden farklılık göstermektedir. Gerek ölçüleri, gerekse fonksiyonları farklıdır. Çocukların kullanacakları sandalyelerde güvenlik daha ön planda tutulmuştur. Bu nedenle tekerlekli sandalye alırken kullanıcının yaşı da mutlaka belirtilmelidir.

4- TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANIM ALANI: Tekerlekli sandalyeyi nerede kullanacağınız da önemli bir faktördür. Ev kullanıcıları için daha farklı modeller tavsiye edilebilecekken, dış alan kullanımları için daha farklı ürünler tavsiye edilebilir. Bu maddenin daha iyi anlaşılması için bir örnek ile açıklayalım; tekerlekli sandalyelerin tekerlek yapıları, ağırlıkları, taşınabilir olma özellikleri bu noktada ön plana çıkar. Aracı ile birlikte tekerlekli sandalyesini de yanında götürmek isteyen bir kullanıcı için tekerlekli sandalyenin hafif, sökülebilir ve katlanabilir özelliğe sahip olması önemlidir. Bir ev kullanıcısının bu özellikleri pek dikkate alması gerekmezken, dış kullanım için düşünen birisi bu özellikleri mutlaka göz önünde bulundurmalıdır. Burada da dış kullanım alanında (ihtiyaçlara göre bu alan genişletilebilir) kullanılacak tekerlekli sandalye de aranacak bir kaç özelliği maddeler halinde belirtelim.

* Hafif olması
* Katlanabilir olması
* Kolay sökülüp takılabilir olması
* Tekerlek yapısı
* Güvenlik özellikleri​

Bu noktada özel üretim tekerlekli sandalyeleri de bu madde altında belirtebiliriz. Mesela spor amaçlı üretilen özel üretim tekerlekli sandalyeler mevcuttur. Özellikle ülkemizde en çok bilenen türü engelli vatandaşlarımız tarafından en çok tercih edilen spor dallarından basketbol için özel olarak üretilen tekerlekli sandalyelerdir. Bu tür bir kullanım alanı için tercih edilecek tekerlekli sandalyenin yapısı daha farklıdır. Bu nedenle bunlarında satın alma aşamasında firma yetkilisine belirtilmesi gerekir.

5- ÖZEL DURUMLAR: Özel durum ile kastımız kullanıcının özel sağlık durumları ve ihtiyaçlarıdır. Örneklendirecek olursak bir şeker hastası için tekerlek kaplamalarının nikelaj olması tercih edilmez. Nikelaj kaplama belli bir süre sonra yıpranabilir ve kullanıcının elinin zarar görmesine neden olabilir. Şeker hastalarında iyileşme süreleri daha uzun olduğu için bu tür kullanıcılar için plastik kaplamalı tekerleklerin seçilmesi daha doğru olacaktır. Başka bir örnekte daha verecek olursak kullanıcı çalışma, yemek yeme gibi işlevlerini tekerlekli sandalye üzerinde gerçekleştirecekse masa aparatı olan bir tekerlekli sandalye tercih etmelidir. Bu örnekler artırılabilir.

6- MADDİ İMKANLAR: Bu maddeyi en sona koydum çünkü sağlık söz konusu olduğunda maddiyat her zaman için ikinci sırada yer alıyor. Ancak tabi ki hiçe sayamayacağımızda bir nokta. Çünkü tekerlekli sandalyeler özelliklerine göre farklı fiyatlara sahiptirler. Bu noktada alıcının maddi durumu da ön plana çıkmaktadır. Devlet bu noktada destek olmaktadır. Ancak belirli limitler belirlemiştir. Bu limitlerin üzerindeki bir tekerlekli sandalye alacağınız zaman aradaki farkı kendi imkanlarınız ile ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle bütçenizi firma yetkilisine belirtirseniz bütçeniz sınırları içerisinde size önerilerde bulunacaktır.

Sizlere bu konuda aktarabileceklerim şimdilik bu kadar. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Tekerlekli sandalye seçiminde bir nebze de olsa yardımcı olabildiysem sevinirim. Tekerlekli Sandalye Satış firması olarak tekerlekli sandalye satarken müşterilerimize onlar için en doğru ürünü verme konusunda göstermiş olduğumuz çabaları yazıya dökerek bilinçli bir müşteri kitlesi oluşturmayı amaçlayarak bu yazıyı kaleme aldık. Ürünü bizden almanız önemli değil ancak bir tekerlekli sandalye alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilinçli olursanız en doğru ürünü, en uygun fiyata alma imkanına sahip olursunuz. Böylelikle sektörün gelişmesine de büyük bir katkı sağlamış, sizler bilinçlenirken satış noktasındaki firmalarında bilinçlenmesini sağlarsınız. Hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dileklerimle yazıma son veriyorum. Başka bir sohbet tadında yazımızda buluşmak üzere hoşça kalın.
https://goldmedikal.com/tekerlekli-sandalye-alirken-nelere-dikkat-etmeli.html
 

zemferi

Üye
Üye
Katılım
Ocak 25, 2013
Mesajlar
120
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
AKÜLÜ SANDALYE iadesi zorunlu malzemelerden.bu nedenle sgk deposunda iade edilen bir akülü var ise siz reçete yazdırıp yeni bir akülü tekerlekli sandalye hayal ederken sgk size elindeki eski,garanti süresi bitmiş,arızalı aracı veriyor.
bunun iptali için görüşme yapıyorum sgk ile.
şunu bilen var mı acaba: akülü aracı yeni alıyorsanız sgk aracı görmek istiyormuş.bu uygulama ile karşılaşan var mı.
ayrıca sgk ödemelerinde çalışan/emekli ve ssk,bağkur,emekli sandığı ödemeleri arasında fark var mıdır?
teşekkür ederim.saygılarımla
 

benaykut

Üye
Üye
Katılım
Eki 27, 2022
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Tekerlekli sandalye almadan önce uyumluluk, konfor, isteniyorsa boyun desteği gibi özelliklere bakılmalı.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst