Trafik çevirmesinde engelli aracımız bağlanmakla karşı karşıya geldi

Şehirler arası otoyolda trafik denetim noktasında denetime girdim ve görevli memur araç sahibi araçta olmadığı için yeni yasaya göre aracı bağlaması gerektiğini dile getirdi fakat bu yasa yeni çıktığı ve kimsenin bilgisi olmadığı için herhangi bir işlem yapmadı. Araç sahibi %99 engelli araç yasa çıkmadan önce alındı şöför ise oğlu yasada böyle bir madde var mı daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Halil hocamdan yardım bekliyorum.

Merhaba hocam. Evet bu türden uygulamaları bekliyorduk. Yeni düzenlemeye göre araç sahibi engellinin araçta olması gerekiyor. Size ceza uygulanmaması şansınıza olmuş.

Hocam araştırdım fakat %90 ve üzeri için böyle bir şey göremedim gördüğüm tek şey %90 ve altı aracı engellinin kendisi kullanacak şekilde tertibat eklenmiş araçlarda engellinin bizzat kullanması veya nezaret ettiği şekilde başkasının kullanması gerekiyor diyo. Bahsettiğiniz maddeyi gönderme şansınız var mı @Halil Yılmaz ?

1738567394258.png

@İsen Buga hocam bu demek oluyor ki %90 üzeri tertibatsız engelli aracını oğlu olarak kullanmamda bir sakınca yok yanlış mıyım
tam olarak evet diyeceğim ama ile ilaveden o ilde oturduğunu belgelemek gerekiyor. Tatile veya geziye geldiğini belirtmek gerekiyor. Aile ve Sosyal bakanlığı yazısında belirtiyor...

Ama diye devam ediyorum her şey henüz net değil. Şuan belirsizlik işgüzarlık tavan seviyede.

engellı kısı aracı kendı kullanıyorsa zaten sorun olmaz...bu kanun sadece engellı yakınını tasıyan kısı ıcındır

secenekler

1) sehır ıcı kullanım
2) sehır dısı kullanım

yasa var yada yok...trafık memuru bılır yada bılmez...uygular yada uygulamaz

engellı kısıyı her gıttıgı yere her işine her yetısmesı gereken yere goturmesı zordur
kişi aracı zamandan ve yorgunluktan tasarruf ıcın kullanır
yanı hem engellıye bakcak hem ıslerını yetıstırıcek..otobuse ın bın bekle yorucu zahmetlıdır

bu yasayı,bunu yasamayan bılemez..yasayı aklına getıren kısı ve uygulayıcılar olaya tek taraflı bakmıs olmalılar

bırılerının yasayı kaldırması ıcın ıtıraz etmezı gerekır

yasa herkesı kapsar yok onceden alınan yok sonradan alınan dıye ayrım olmaz..kıtapcıkta madde neyse onu yapıyorlar

zaten engellı aracını vermelerıde bu durumda sacma oluyor..engellı kısı senede 1 defa hastahaneye gıdecek dıye arac vermemelerı gerekır taksı tutar gıder

bu arac daha cok engellıye bakan kısı ıcın gereklı zamanla yarısır

sehırler arası paralı yada parasız otoyolda
arac ankaraya kayıtlı ıse,ankara otoyolundakı cevırmede bırsey dememelerı lazım belkı otoyolu kullanarak ıkı ılce arası gıdıyorsundur

ama ankara ıstanbul arasındakı yolda..arac ankaraya kayıtlı ıse ama cevırme ıstanbulda ıse o zaman uyguluyorlar

pekı belkı yanında engellı ıle ankaradan ıstanbula gıttın sonra ıstanbulda bır eve bıraktın
ıstanbulda ıslerını yaparken orada gezınırken.cevırme olursa o zamanda bırsey dememelerı gerekır sonucta engellı ıstanbuldakı evde..sende ıstanbulda carsıya ıslerını yapmaya gıttın engellı ıhtıyacları alınacak

bu durumda yasa sadece sehırler arası otoyolda hangı ıle kayıtlı hangı ıle gıdıyor yanında engellı olacak kanunu oluyor

bu yasanın kaldırılması ıcın ımza toplansın
engellı kısı kendı kullanırken ıslerını yapmaya gıdebılıyor

ama engellıye bakan kısı tek basına ıslerı yapmaya ıhtıyacları almaya gıdemıyor zamanla yarısıp hem eve bakıp hem ıslerını yapmaya gıdemıyor
otobus bekle ın bın ayakya gıt yorul..bıde evde engellıye bak yedır ıcır

bu yasa tamamen sacma geldı

yasa denen sey zaten 1 kısının ortaya fıkır atması dıger bazı kısılerın olur tabı dıyerek ortaya cıkması olayı degılmıdır

1 kısı ıstedı dıye bırcok kısı madur oluyorsa neden bu cıkıyor

ılgınc geldı mantıga

Hocam zaten %90 ve altı ortopedik engelliler için ruhsatta net bir şekilde tertibatlıdır sahibinden başkası kullanamaz diye açıkça belirtiyor zaten yasada da sadece bu şarta tabii olanlar için değişiklik oldu %90 ve üzeri kişi zaten aracı kendi kullanabilecek durumda değil onlara neden böyle bir uygulama yapıyorlar anlamış değilim

Yatalak engelliyi kaldırmak taşımak zor bel fıtık yapıyor araca sokmakta zor zaten ticari araçlara rampa konuyor ama ticari araçlarda ÖTV indirim yok .binek araca engelli koymak zor..evde engelliyr bakarken kısıtlı süre ile dışarıda işleri yapıp hemen eve gelmek gerekiyor yani otobüs bekle in bin hem zor yorucu zaman kaybı..sonuç olarak bu uygulama yine yanlis

Hocam zaten %90 ve altı ortopedik engelliler için ruhsatta net bir şekilde tertibatlıdır sahibinden başkası kullanamaz diye açıkça belirtiyor zaten yasada da sadece bu şarta tabii olanlar için değişiklik oldu %90 ve üzeri kişi zaten aracı kendi kullanabilecek durumda değil onlara neden böyle bir uygulama yapıyorlar anlamış değilim
bilgiler yanlış: %90 yukarısı olup da kendisi kullanabilenler var. ayrıca %90 altı olup da engelli tertibat olmasına rağmen başkası da kullanabilir. Bütün bunlar ayrı ve detaylı bir konular olduğu için yazmayacağım.
Sanırım ters memura denk gelmişsiniz.
Ahmet34 kardeşimize bakma, bildiği bilmediği her şey yazar.

ben tüm ihtimalleri saydırıyorum aynen çünkü kızdırıyorlar
bunları yasayan bılır.zorluk nedır bılmıyor kımse

Geri