Uzman doktor imzası olmadan rapor geçerli olur mu?

Murat33

Üye
Üye
Katılım
Eki 11, 2017
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
Arkadaş başımdan çok garip bir olay geçiyor bana yardımcı olursanız sevinirim engelli kartı almak için hastaneye baş vurdum sağlık kurulu için bütün doktor lari gezdim yüzde 58 puanla kurula hastalıkları mi sundum baltazar hesabına göre 46 gelmesi gereken rapor 34 geldi nedenine baktım koha hastalığın puanları heyet tarafından verilmemiş aldığım 34 heyet raporunun arka yüzündeki sayfadaki doktor imzaları da göğüs doktorunun imzası ve kasesi yok heyete girmemiş bu durumu bimere taşıdım sizce ne yapmalıyım heyette uzman göğüs doktoru yokken bu karar nasıl alına bilir

SM-J700F cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Yönetmelik şu şekilde der...

Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması

MADDE 9 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporu formu eksiksiz olarak doldurulur. Özürlü sağlık kurulu raporu, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formunda gösterilen rapor şekline göre; poliklinik muayene tarihi, poliklinik kayıt numarası yazılmak suretiyle, bulgular ve teşhis ayrıntılı olarak yazılıp imza edilir. Yapılan muayene, tetkik ve laboratuvar bulgularına dair bilgiler özürlü sağlık kurulu raporu formuna eklenir. Özürlü sağlık kurulu, özürlü kişiyi bizzat görerek karar verir ve kişinin özür oranını bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen esaslara göre belirler.

(2) Özre ilişkin klinik bulgular, radyolojik tetkikler ve laboratuvar bilgileri, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formunda gösterilen raporun ön yüzündeki ilgili bölüme özetlenerek yazılır.

(3) Özürlü sağlık kurulu raporları kurul üyelerince mutlaka imzalanır. Okunaklı bir şekilde kaşelenir ve mühürlenir. 15 yaşından büyük özürlülere düzenlenecek olan özürlü sağlık kurulu raporlarında, özürlünün fotoğrafının bulunması zorunludur.

(4) Kişinin ya da kişiyi sevk eden kurumun talebi halinde, kişinin sağlığına etkisi dikkate alınarak çalıştırılamayacağı işlerin niteliği ile raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir.

(5) Özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu bölümünde yer alan “Ağır Özürlü” kısmında evet ya da hayır ifadesi yazılarak kişinin durumu belirtilir ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz.

(6) Özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili kısmına kişinin özür grubu belirtilir. Gerektiğinde birden fazla özür grubu işaretlenir. Bu kısım boş bırakılmaz.

(7) Kişinin özür durumunun zaman içinde değişme ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği durumlarda kişinin mevcut durumu esas alınarak süreli rapor düzenlenir.

(8) Özürlü sağlık kurulu raporlarının kişinin başvuru tarihinden itibaren en geç yirmi iş gününde tamamlanarak ilgiliye verilmesi esastır.
 

Murat33

Üye
Üye
Katılım
Eki 11, 2017
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
b21dc4c4f90d3fd3097c4e3bcd13dc5c.jpg


SM-J700F cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 

Murat33

Üye
Üye
Katılım
Eki 11, 2017
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
Sorunum bimer başvurusu da yazılı bana yardımcı olursanız sevinirim

SM-J700F cihazımdan Engelliler.Gen.Tr mobil uygulama ile gönderildi
 
Tekerlekli Sandalye
Üst