Vergi indirimi almazsam emekliliğim ne kadar uzar?

yüzde 70 engelli raporum var işe yeni başladım vergi indiriminden yararlanırsam ne zaman yararlanmazsam ne zaman emekli olurum acaba? 1994 yılından meslek liseli olduğum için sigorta girişim var
 
1 Ekim 2008 öncesi SSK'lı olarak çalışmaya başladıysanız vergi indirimi almadan emekli olamazsınız. Kısacası emekliliğiniz uzamaz emekli olamazsınız.
 
halil bey 2008 öncesi çalışmışlığım yok sadece staj yaparken okul sigorta girişi yapmış benim korkum rapor oranımın düşürme ihtimali bi de hakem hastaneye falan sevkederse uğraşırım diye korkuyorum vergi indirimi şartmıdır benim için?
 
Staj işe başlama süreci değildir. Olsa idi benimde daha erken sürecim olurdu. SSK numaraya baktım işe başladığım yıl farklı ancak stajı yıllar önce yapmıştım.
Size de bir öneri gerçekten SSK numaranız varmı? Sorguladınız mı? Var ise itiraz edebilirsiniz staj ile işe başlamak gerçekten işe başlanmış sayılmazsınız.
 
Staj işe başlama süreci değildir. Olsa idi benimde daha erken sürecim olurdu. SSK numaraya baktım işe başladığım yıl farklı ancak stajı yıllar önce yapmıştım.
Size de bir öneri gerçekten SSK numaranız varmı? Sorguladınız mı? Var ise itiraz edebilirsiniz staj ile işe başlamak gerçekten işe başlanmış sayılmazsınız.
bende 10 sene önce işe baslarken çalıştığim şirket beni meslekı eğitim merkezine yolladı...
o dönem bi sgorta baslangıcım olmuştu...
sonradan ögrendimki o cıraklık sigortasıymış...
meslekı egıtım bitince asıl sgorta baslıyormus..
 
Vergi indirimi sadece 1 ekim öncesi ssk lı olarak çalışan engelliler için geçerlidir. Vergi indirimi almak emeklilik süresini kısaltmaz. 1 ekim 2008 öncesi ssk çalışmaya başladıysanız ve vergi indirimi almazsanız emekli olamazsınız. Bunu söylemeye çalıştım.
 
Vergi indirimi sadece 1 ekim öncesi ssk lı olarak çalışan engelliler için geçerlidir. Vergi indirimi almak emeklilik süresini kısaltmaz. 1 ekim 2008 öncesi ssk çalışmaya başladıysanız ve vergi indirimi almazsanız emekli olamazsınız. Bunu söylemeye çalıştım.
benim 2000 çıkışlı çıraklık sıgortam vardı..
2012 de özel sektörde 2013 un mart ayına kadar çalıştım...
asıl sigortam 2012 de basladı...
bu sure içinde vergi indirimi almadım..
vergi indirimi alınca gün ve prim sayısından erken emeklı olunduğunu biliyorm ben sdc :(
 
Ben anlatamadım galiba. Şöyle anlatayım. Eğer rapor oranınız %40 ve üzeriyse siz engelli erken emekliliğinden yararlanırsınız. 1 ekim 2008 öncesi ssk lı çalışmaya başlayanlar vergi indirimi almadan engelli erken emekliliğinden yararlanamıyor sadece. Umarıım anlatabilmişimdir.
 
Halil bey merhaba ,
2004 yılında ssk lı olarak çalışmaya başladım ve 2004 yılında aldığım rapor %52 idi. 2011 temmuzunda vergi indirimden faydalanmak üzere başvuru yaptım tekrar rapor istediler aldım %28 çıktı. Raporum ankaraya gitti ve gelen sonuç %18 bu durumda ne yapmalıyım 2008 öncesi ssk girişli olduğum için vergi indirimini mutlaka almam gerekiyor. Şayet alamaz isem normal emekli olurum dimi
teşekkürler...
 
Son düzenleme:
evet aarkadaşlar %40 ve üzeri raporu olanlar erken emeklilikten yararlanmakta 2008den önce işe başlayanlar vergi indirimi aldıgı taktirde emekliligi geldigi zaman tekrar hastaneye sevk edilmeyecek 2008 den sonra işe başlayanlar ise %40 ve üzeri raporu olanlar ise vergi indiriminden yararlanacak fakat emekliliği geldigi zaman sgk tarafından hastaneye yollanarak rapor oranına göre emeklilige hakkazanacaktır
 
Ben artık pes etme noktasındayım ama yapmak istediğim son bir şey var rapora itiraz hakkımı kullanmadan önce ortapedi uzmanı ile görüşüp durumumu anlatmak ve bendeki bulgulara göre özür oranın şu demesini istiyorum. Yani bendeki bulguların cetvelde karşılığını kendi gözümle görmek istiyorum. Eğer gerçekten benim özür oranım %40 ın altında çıkıyor ise artık bu erken emekli olma defterini kapatıcam. Önümüzdeki maçlara bakıcaz artık sadece çalışıcaz.....
 
Geri
Üst