Yaşamak istiyoruz '21 Şubat'ta Adapazarında gösterime giriyor

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
ilik-bulunamadigi-icin-olen-zeynepin-yasadiklari-film-oldu-1.jpg


SAKARYA (CİHAN)- İlik bulunamadığı için 12 yaşında hayata veda eden lösemi hastası kızın yaşadıkları amatör filme konu oldu. Lösemi hastalarının yaşadıklarının anlatılmak istendiği film, 21 Şubat'ta gösterime girecek.

Lösemiye yenik düşen Zeynep Can Yağlı'nın mücadelesinin anlatıldığı ‘Yaşamak istiyoruz’ adlı filmde, gerçek doktorlar, polisler, belediye başkanları, lösemi ve kanser hastaları rol aldı. Gerçek bir hayat hikayesinin tamamen gerçek hayatın içinden kişilerce canlandırıldığı filmin müziğini ise bir öğretmen besteledi.

Yaşadıkları filme konu edilen Zeynep Can Yağlı, anne ve babasını 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde kaybetti. Depremin ardından hayatta kalan ablasıyla birlikte yaşama tutunmaya çalışan küçük kız, 2005 yılında lösemiye yakalandı. Anne ve babasının yokluğunda Zeynep'e ablası kol kanat gerdi. Hastalığı süresince büyük sıkıntılar ve acılar yaşayan Zeynep, uygun ilik bulunamadığı için 2006 yılı sonunda can verdi.

Hastalık sürecinde küçük kıza ve ablasına destek olmaya çalışan Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği (KANSERDER), lösemi hastalarının sorunlarını topluma anlatmak için Zeynep'in yaşadıklarını filmde topladı.

‘Yaşamak istiyoruz’ adlı filmde hastaların tedavisi ile ilgilenen doktorlar, kan bağışında bulunan polisler, maddi ve manevi destekte bulunan belediye başkanları, öğretmenler ve öğrenciler rol aldı.

Şimdiye kadar onlarca hayat hikayesiyle karşılaştıklarını söyleyen KANSERDER Başkanı Nihal Akar, lösemi hastalarının yaşadıklarını bir türlü istedikleri hedef kitleye anlatamadıklarını ifade etti. Filmde lösemi sonucu ölen Zeynep'in hayat hikayesini tüm gerçekliğiyle verdiklerini kaydeden Akar, "Amatörce de olsa bir filmle yaşadıklarını paylaşmak istedik. Film tamamen kendi imkanlarımızla Sakarya'da çekildi. Çekimler yaklaşık 3 ay sürdü ve 3 bin liraya mal oldu." dedi.

Filmi izleyenlerin hastalık hakkında doğaçlama bilgi alacağını dile getiren Akar, "Filmde oynayanlar hastalarla çok güzel empati yaptılar. Gözyaşları gerçekti. Filmde yer alan insanlar zaman zaman hıçkırıklara boğuldu." diye konuştu.
Akar, Türkiye'de 75 milyonluk nüfusta 30 bin ilik vericisinin bile bulunmadığını sözlerine ekledi.
Film 21 Şubat'ta Adapazarı Kültür Merkezi'nde gösterime girecek.
stargundem
 
Tekerlekli Sandalye
Üst