Yumurcağa diş bakımını öğretin!

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
SÜT dişlerinden kalıcı dişlere geçişin önemine dikkat çeken diş hekimleri bu dönemde tüketilen şeker ve çikolatanın zararlı olduğunu vurguluyorlar. Anadolu Sağlık Ataşehir Tıp Merkezi'nden Diş Hekimi Gülbin Kayalıbay, 'Süt dişleri ağızda görüldüğü andan itibaren fırçalanmaya başlanmalı, 6 ayda bir çocuklar diş hekimine kontrole götürülmeli ve koruyucu önlemler uygulanmalıdır' diyor.

Süt dişlerinin değişim zamanına kadar ağızda sağlıklı kalmasını nasıl sağlayabiliriz?

Süt dişleri genellikle altı aylıkken çıkmaya başlar. 20 dişin tümü üç yaşına kadar tamamlanmış olur. 3-6 yaş arası ağızda genellikle sadece süt dişleri bulunur. Bu süre içinde süt dişlerinin çürümemesi için çok iyi fırçalanması gerekir.

BESLENMEYE DİKKAT

Fırçalama çocukta motor yetenekleri gelişene kadar aile tarafından kontrol edilmelidir. Ayrıca beslenmeye dikkat edilmeli, ara öğünlerde karbohidratlı yiyecekler verilmemelidir. Şeker, çikolata gibi yiyecekler yemekten hemen sonra verilmeli, ardından dişler fırçalanmalıdır. Dışarıda yemek yeniyorsa ve diş fırçalama olanağı yoksa su ile ağız çalkalanmalıdır. Karamelalı dişe yapışan çikolatalar kesinlikle tüketilmemelidir.

Dişleri fırçalamak için en uygun zamanlar hangisidir?

Fırçalama için en iyi zaman sabah kahvaltıdan ve akşam yemekten hemen sonradır. Fırçaya pirinç tanesi büyüklüğünde çocuk diş macunu konmalı, su ile ıslatmadan dişler fırçalanmalıdır. Fırçalarken ağız açık olmalı, alt çene ayrı üst çene ayrı, dişler birbiriyle temas etmemelidir.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst