Gazoz Agacı
Moderator
İnsanlara eşit olarak verilen tek şey ZAMAN dır. Dünya kendi etrafındaki dönüşünü bir gün dediğimiz 24 saatte tamamladığında bu süre tüm insanlar için eşit olan tek şanstır. Aynı şekilde haftalarında, aylarında, yılların da eşit dağılması gibi. Her insan 24 saati bir şekilde doldurur. Ama önemli olan geçen bir günün ardından aslında yaşadığımızı sandığımız hani o 24 saatlik dilimi gerçekten tüm benliğimizle yaşayıp yaşamadığımızdır.
Her gece uyuyup doğan güneşle birlikte yeni bir sabaha uyandığımızda ömrümüzden bir sayfa daha eksiliyor. Önemli olan o sayfanın boş değil de dolu olması.
Bana göre her geçen gün yaşanan gün değildir. Bir günün gerçekten yaşandığını bilmem için bazı şartların gerçekleştiğini yaşamam lazım ki o gün benim için gerçekten yaşamımdan eksildiğine değsin.
Eğer bir gün içinde en az bir insanın gülüşüne ortak olabildiysem o gün benim için gerçekten yaşanmıştır.
En az bir insana yardım elini uzatabildiysem
En az bir çocuğu sevindirebildiysem, gülümsetebildiysem
En az bir kere kahkaha atabildiysem
En az bir kere Ceylanım, Ceylancım diyebilenim olduysa
En az bir kere ablacım diyen ya da annem diyen dünyanın en güzel sesini duyabildiysem
En az bir şarkı dinleyebildiysem, bir şiir okuyabildiysem ya da güzel bir söz okuyabildiysem
En bir kere sevdiğim yemeği ya da meyveyi ya da tatlıyı yiyebildiysem
En az bir kere bam telime dokunan olduysa ya da ben bir dostumun bam teline dokunabildiysem
En az bir arkadaşımı güldürebildiysem
En az bir kere engellilere yapılan haksız uygulamalara karşı isyan edebildiysem, hakkımı aradıysam seslice
En az bir makale ya da öykü okuduysam ya da yazdıysam
En az bir yeni bilgi öğrenebildiysem hayata dair , işte ben o günü gerçekten yaşanmış sayarım ve yaşamaya değer kattığım için rahatça uyuyabilirim.
Hepinize yaşadığınız güne anlam katacak ve o günü sadece siz yaşadığınız için değerli kılacak güzelliklerle dolu nice 24 saatler diliyorum.
Her gece uyuyup doğan güneşle birlikte yeni bir sabaha uyandığımızda ömrümüzden bir sayfa daha eksiliyor. Önemli olan o sayfanın boş değil de dolu olması.
Bana göre her geçen gün yaşanan gün değildir. Bir günün gerçekten yaşandığını bilmem için bazı şartların gerçekleştiğini yaşamam lazım ki o gün benim için gerçekten yaşamımdan eksildiğine değsin.
Eğer bir gün içinde en az bir insanın gülüşüne ortak olabildiysem o gün benim için gerçekten yaşanmıştır.
En az bir insana yardım elini uzatabildiysem
En az bir çocuğu sevindirebildiysem, gülümsetebildiysem
En az bir kere kahkaha atabildiysem
En az bir kere Ceylanım, Ceylancım diyebilenim olduysa
En az bir kere ablacım diyen ya da annem diyen dünyanın en güzel sesini duyabildiysem
En az bir şarkı dinleyebildiysem, bir şiir okuyabildiysem ya da güzel bir söz okuyabildiysem
En bir kere sevdiğim yemeği ya da meyveyi ya da tatlıyı yiyebildiysem
En az bir kere bam telime dokunan olduysa ya da ben bir dostumun bam teline dokunabildiysem
En az bir arkadaşımı güldürebildiysem
En az bir kere engellilere yapılan haksız uygulamalara karşı isyan edebildiysem, hakkımı aradıysam seslice
En az bir makale ya da öykü okuduysam ya da yazdıysam
En az bir yeni bilgi öğrenebildiysem hayata dair , işte ben o günü gerçekten yaşanmış sayarım ve yaşamaya değer kattığım için rahatça uyuyabilirim.
Hepinize yaşadığınız güne anlam katacak ve o günü sadece siz yaşadığınız için değerli kılacak güzelliklerle dolu nice 24 saatler diliyorum.