2011 İşitme cihazı ve tekerlekli sandalye sgk ödemeleri

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
SUT’taki, tıbbi malzeme temini ve ödeme esaslarını belirleyen düzenlemelerdeki sınırlamaların hizmetten yararlanmada engel teşkil edeceği belirtilerek iptali istenilen 7. madde düzenlemelerinden; 7.1. maddesinin 10. fıkrası ile 7.3.7 maddesinin son fıkrasındaki “…veya ilgililerin kusuru olmaksızın…” ibaresinin yürütmesi durduruldu. Kararda, bu düzenleme ve ibarenin, meydana gelen masrafların tamamının hasta üzerinde bırakması sonucunu yarattığı belirtildi.



Danıştay, Tebliğ eki EK-5/C listesinin 267 ve 268.sıralarında yer alan analog işitme cihazı için 210 TL ve digital işitme cihazı için 420 TL verilmesi düzenlemelerinin, “kişilerin sağlık sorunlarını giderecek, onların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerini sağlayacak makul bir işitme cihazının edinilmesini engellediği” gerekçesiyle yürütmesini durdurdu.

“Özellikli Motorsuz Tekerlekli Sandalye” için 550 TL, “Akülü Tekerlekli Sandalye” için 2 bin 200 TL, “Tekerlekli Sandalye Oturma Adaptasyonu” için 80 TL, “Standing Table (Ayakta Dik Konumlandırma Cihazı” için 600 TL ve “Parapodium Cihazı (Ayakta Dik Pozisyonlama Cihazı)” için 3 bin TL ödeme yapılacağına ilişkin sınırlamanın fiyat yönünden hukuka uygun olmadığı belirtilerek yürütmesi durduruldu.



Ayrıca, Tebliğ eki “EK-5/A Fiyatlandırılmış Tıbbi Sarf Malzemeleri Listesi”nin her bir kan şekeri ölçüm çubuğu için 0.55 TL’lik sınırlama getiren 437. sırasının kalite ayrımı yapmaksızın bedel belirlemesi yönünden hukuka uyarlı olmadığı gerekçesiyle yürütmesi durduruldu.

medimagazin
 
Tekerlekli Sandalye
Üst