2013 ÖMSS 2. Atamalarının Tarihleri Açıklansın (Kampanya)

haberci

Üye
Üye
Katılım
Haz 9, 2012
Mesajlar
51
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Değerli arkadaşlar,

2012 yılında yapılan ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) sonucu 2012 ve 2013 yılında toplamda iki defa atama yapılmış, 2013 yılı içerisinde üçüncü bir atamanın daha yapılacağı yetkili kişiler tarafından açıklanmıştır. Ancak 2013 yılı içinde yapılacak ikinci atamanın tarihi, kaç kişinin atamasının yapılacağı yönünde halen net bir açıklama yapılmamıştır. Takdir edersinizki açıklamanın yapılmaması atamaların olup olmayacağı konusunda bizleri endişeye sevk etmektedir.

Bu belirsizliği ortadan kaldırmak adına yetkili kişilere e-mail atarak konuya ilişkin belirsizliğin ortadan kaldırılmasını, 2013 / 2. alımlarının tarih ve atanacak kişi sayılarının ivedilikle açıklanmasını talep edelim. Bu bağlamda engelliler.gen.tr sitesi tarafından başlatılan 2013 ÖMSS 2. Alımlarına ilişkin kampanyaya hepinizin desteğini beklemekteyiz.

Not: Kampanyaya ilişkin sosyal medya desteği toplamak adına Engelliler.gen.tr sitesinin resmi facebook ve twitter hesapları üzerinden kampanya düzenli aralıklarla duyrulacaktır.

https://www.facebook.com/EngellilerGenTr
https://twitter.com/engellilergentr

2013omss2atama.jpg

*** *** ***

Gönderilecek e-mail adresleri: fsahintbmm@gmail.com, fsahin@fatmasahin.net, fcelik@csgb.gov.tr

Sayın İlgili,

2012 Yılında Türkiye'de ilkkez düzenlenen ve kamuda boş bulunan engelli kadrolarını doldurmayı amaç edinen ÖMSS (Özürlü Memur Seçme) sınavı ve sınav sonrası yapılan atamalar biz engelliler adına olumlu bir gelişme olmuştur. Yaşanan bu gelişme olumlu olsada resmi rakamlar daha alınacak çok yolumuz olduğunu göstermektedir.

DPB Mart 2013 verilerine göre:

Kamuda Bulunması Gereken Engelli Kadrosu : 54.865.
Doluluk: 27.443.
Boş Kalan: 27.422


Bu boşluğu doldurmak adına 2013 yılı içerisinde ÖMSS ikinci alımlarının yapılmasını atamaların hangi tarihte ve kaç kişi olacağının açıklanmasını talep etmekteyiz.
ÖMSS 2013/1. Tercih Alımında Diyanet alımları ileri bir tarihe ertelenmişti. ÖMSS 2013/2. Tercihinde hem diyanetten hem de diğer kurumlardan alımlar olsun. Kamuda varolan 27.422 boş kadronun en azından 7 bininin ÖMSS 2013/2. Tercihinde doldurulsun.

Aynı statüde bir başka sınav olan KPSS'de 2. tercih alımı takvimde henuz 1. si bile yapılmamışken belli olabiliyorsa, ÖMSS'de ihtiyac duyulan kadro kurum belli olmasına rağmen 2013 ÖMSS 2. alımların ne zaman yapılacağının takvimde henüz belirtilmemesine anlam veremiyoruz.

KPSS’de verilen haklar ÖMSS’de de verilmesi sosyal devlet ilkesi ve Engellilere pozitif ayrımcılık ilkesi gereği kamu vicdanını rahatlatacaktır.

Saygılarımla

Ad Soyad:
TC Kimlik No:
 

güz gülleri

Üye
Üye
Katılım
Ocak 14, 2013
Mesajlar
914
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
evet 2.ÖMSS alımı hakkında bir bilgi belirsizliği ortadan kaldırılmalı. güzel düşünülmüş bir kampanya. konuyu facebook ta falan paylaşırsek herkese duyurmuş oluruz...
 

haberci

Üye
Üye
Katılım
Haz 9, 2012
Mesajlar
51
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2013/2. Tercihlerin ivedilikle takvime eklenmesini istiyoruz. En makul tarih Ağustos gibi gorunuyor. Bunun takipçisi olalım.
 

haberci

Üye
Üye
Katılım
Haz 9, 2012
Mesajlar
51
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bu kampanyaya herkesin katıllmasını rica ediyorum. Hakkımızı arayalım. KPSS'de 2.alım tarihi belli iken ÖMSS'de neden hala açıklanmıyor üstelik 1.alımlar da olmasına rağmen. Bu doğrultuda Sn.Faruk Çelik Bakanımıza ulaşıp tarih alalım inşallah.
twitterda şu şekilde mesaj yollarsanız çok iyi olur:
#ÖMSS2013İkinciAlımOlsun
 

koselim

Üye
Üye
Katılım
Şub 18, 2013
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar sizlerinde dediği gibi ÖMSS 2013/2. yerleştirme ne zaman yapılşacağı açıklanmalı bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerektiği büyüklerimiz tarıfından bizlere söylenmeli büyük dediğim Engelli dernekleri sözüm ona bize sahip çıkan dernekler. Bu konuda yardımlarını talep ediyoruz sesimizi duysunlar artık
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,507
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Arkadaşlar konuya birazdaha ilgi göstermemiz lazım. Lütfen herkes elinden geldiğince desteklesin. Unutmayın siz kendi sorununuzla ilgilenmezseniz kimse ilgilenmez.
 

haberci

Üye
Üye
Katılım
Haz 9, 2012
Mesajlar
51
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
arkadaslar Birbirimize destek olalım. İMZA KAMPANYASI BAŞLATTIK KATKIMIZ OLSUN.SAYGILAR
 

sessizlik_80

Üye
Üye
Katılım
Tem 7, 2012
Mesajlar
31
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2.Atamaların Gerçekleşmesi İçin Kampanya Düzenleniştir.Katkılarınızı Bekliyoruz..

arkadaşlar 2. bir atama için dilekçe kampanyası düzenlendi sizinde bu konuda hassasiyetinizi biliyoruz.Memurlar.nette böyle bir oluşum başladı.tek bir arkadaşımızda toplanacak dilekçeler,Bakan Faruk Çelik'ten randevu talebimiz oldu,kısa zamanda dönüş olacağı inancındayız.Başdanışmanı önümüzdeki hafta için randevu alındı,bakana kısa zaman içinde görüşme sağlanacak.aşağıda örnek bir dilekçe metni var,bunu yazıcıdan çıktısın alıp,alt sağ köşeye ,isim,soyisim ve imza olacak şekilde ( Tükenmez kalemle ) doldrup;aşağıdaki adreste toplanacak.Toplu halde bakana sunulacak..Katılımı ve desteklerinizi bekliyorum...BU DAVA HEPİMİZİN...SAYGILARIMLA

Dilekcelerin gonderilecegi posta adresi


Bahattin nazlıer

Bahcelievler gures caddesi kizilay kan bagisi merkezi karsisi ozer 2. Apt alti no : 9c SİİRT


Sayın BAŞBAKANIM,

29 Nisan 2012 de, engelli vatandaşların kamuda istihdam edilmesini sağlamak amacıyla ÖMSS Sınavı yapılmış ve yaklaşık 120 bin engelli vatandaş bu sınava katılmıştır. Bu sınav Türkiye de bir ilktir ve KPSS gibi kamuda memur olarak istihdam sağlamak amacıyla yapılmıştır. 2012 yılında 1. atamalar gerçekleşmiş olup, toplam 5.254 kişinin ataması yapılmıştır. Yine aynı şekilde 2013 yılında yapılan atamada ise, toplam 5.926 kişinin ataması yapılmıştır. Şu ana kadar toplam atama sayısı 11.180 olmuştur.

İlk etapta ÖMSS kadro nitelikleri ve alım sayıları hakkında sıkıntılar yaşanmış da olsa, zamanla bu sınavın ve yapılacak atamaların, KPSS standartlarında uygulanacağına inancımız tamdır. Yalnız; netlik kazandırılması gereken ve engelli memur adaylarını çok sıkıntıya sokan bir iki hassas konu var ki, acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. Yetkililerin en kısa zamanda bu sıkıntıları da ortadan kaldıracağına inanıyoruz ve sıkıntıların çözümü adına naçizane fikirlerimizi siz değerli yetkililerle paylaşmak istiyoruz.

İlk olarak; aynı sene içerisinde birden fazla atama yapılmaz konusu var ki, kafalarımızı kurcalayan noktalar var. Şöyle ki; Sn. Bakan Fatma ŞAHİN, aynı sene içerisinde birden fazla atama olmaz demektedir. Yalnız ÖMSS ile eş değer konumda bulunan KPSS ile aynı yıl içerisinde birden fazla alım yapılabilmektedir. Öyle ki, aynı yıl içerisinde 5-6 alım yapıldığı da görülüyor. Sayın yetkililerden bize bu konuyu aydınlatmalarını istiyoruz, sonuçta iki sınav da, memur alımı için yapılıyor ve bize göre pekâlâ ÖMSS atamaları da aynı yıl içerisinde birden fazla yapılabilir. Sizlerden bu yasayı bizlere açıklamanızı ve eğer böyle bir yasal engel var ise, bu konuda oluşan bir hak kaybını önlemek için, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü KPSS ye giren bir memur adayı, hemen sınavdan sonra o yıl içerisinde kaç tane alım yapılacağını ve bu alımların tarihlerini ÖSYM'nin yerleştirme takvimine bakarak görebiliyor ve ona göre hayatını şekillendiriyor. Ama ÖMSS sınavına giren engelli bir bireyin böyle bir şansı yok, çünkü ÖSYM sitesinde bu sınava girenler için bir yerleştirme takvimi ve tarihi mevcut değil. Tamamen bir belirsizlik hakim, bu da engelli bireylerimizin, hayatında bir kargaşa yaşamasına ve umutsuzluğa sebep oluyor. Siz sayın büyüklerimizden bu belirsizliğin giderilmesi adına, adımlar atmanızı ve bu sıkıntıyı ivedilikle çözmenizi istiyoruz.

İkinci bir konu ise; bu yıl içerisinde 2. bir alımın yapılıp yapılmayacağı; bu durumda da bir netlik yok maalesef. Siz, 3 Nisan 2013 de İstihdamda Engel Yok programında yaptığınız açıklamada, 2013 yılı içerisinde 2. bir alımın yapılacağının müjdesini vermiştiniz fakat Sayın Bakanımız Fatma ŞAHİN;aynı yıl içerisinde 2. bir alım yapılamaz; açıklaması kafaları karıştırıyor. Bu konuda çok büyük bir belirsizlik bulunmaktadır. sizin verdiğiniz bu müjdeyle sevinen ve umutlanan engelli arkadaşlarımız, Sayın Bakanımızın aynı yıl içerisinde 2. bir alım yapılamaz söylemiyle tam bir çelişkiye düşmüşlerdir ve yetkililerden bir cevap beklemektedirler. Bizler engelli bireyler olarak, devletimizin bizlere verdiği değeri, daha açık bir şekilde göstermesi ve bu belirtilen iki husustaki sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşturulması adına, gerekiyorsa yasal adımların atılmasını bekliyoruz.

Bu yıl içerisinde 2. bir atamanın yapılacağı müjdesini, bütün engelli arkadaşlarımız can-ı gönülden beklemektedirler. Bunun için de; başta Sn BAŞBAKANIM siz ve yetkili Bakanlarımızdan, bizlerin sesine kulak vermelerini ve bu belirsizliklerin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bizlerin; bu hayatta bir yerimiz ve amacımız olduğunu, bunun için bin bir zorluklara katlanarak eğitim gördüğümüzü, normal bireyler gibi bu hayatta altından kalkamayacağımız bir yükün olmadığını, fırsat verildiği zaman üreten bireyler olabildiğimizi ve ülkemize faydalı olabileceğimizi sizlere göstermek istiyoruz. Devletimizin bizler için attığı adımları takdir ediyoruz ve bu belirsizlikleri de ortadan kaldıracak sağduyuya ve güce sahip olduğunuzu biliyoruz. Tüm engelli arkadaşlarımız dört gözle sizlerden gelecek hayırlı haberleri bekliyor ve saygılarımızı sunuyoruz.
 

sessizlik_80

Üye
Üye
Katılım
Tem 7, 2012
Mesajlar
31
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
arkadaşlar,mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmaya çalışalım,benim hedefim 100,bugün başladım ve şu an 30 kişye ulaştım...

ve editörlerimizinde bu konuyu sahiplenmesini bekler destlerini beklerim...
 

celil06

Üye
Katılım
Haz 6, 2012
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Ben bile ömssde yerleşemedim.
Aynen katiliyorum
 

caqla

Üye
Üye
Katılım
Nis 7, 2013
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
EMSS ile 2013/2. Atama İçin İmza Kampanyası

Merhaba arkadaşlar ;

Bu siteyi uzun zamandır takip ediyordum sonunda üye oldum aranıza katıldım inşaallah yolumuz uzun bu sitede :) Bu konuyu açma amacım hem okuyan herkese koca bir MERHABA demek hemde bende bir engelli hatta emss de atanamamış ama umudunu kaybetmemiş olan bir engelli olarak sizi yapmış olduğumuz faaliyetlere davet etmek olacak . Diyeceksiniz faaliyet nedir açıklıyım ; 6 kişilik heyet kurup ankaraya faruk çeliğin danışmanlarıyla görüşmeye giden grubumuz var sağolsun birebir temas içerisinde herkes ikinci olarak şuan 1000 e yaklaşan dilekçe kampanyamız var ortak bir metni çoğaltıp ortak bir adrese gönderiyoruz başbakanımıza göndeirilmek üzere hakeza yine twetter mail telefon ve facebook üzerinden de baskılarımızı sürdürmekteyiz ve son olarak ağır engelli olan yada dilekçe imzaltıp gönderemeyecek arkadaşlarıma ulaşabilmek amacıyla İMZA KAMPANYASI başlattım ben bunun amacı da eğer 1000 imzaya ulaşırsak mutlaka başbakanla görüşme sağlayabilme ve derdimizi birinci ağızdan anlatma şansı bulacağız sizlerden tek ricam yukarda anlattığım faaliyetler olmasa bile internet başında geçirdiğin vaktin sadece2 dk sını ayırıp imzalayın kampanyamızı hepimiz amacımıza bir adım daha ulaşalım herkesten desteğini bekliyorum tüm sorularınız için özelden yada buradan sorabilirsiniz ..

Şimdiden göstereceğiniz hassasiyet için birkez daha teşekkür ederim ..

İMZA KAMPANYASI LİNK : ÖMSS 2013/2. Atama için Başbakan ile yüzyüze görüşme talebi İmza Kampanyası
 

derderbo

Üye
Üye
Katılım
Tem 21, 2012
Mesajlar
650
Tepkime Puanı
1
Puanları
0
Çağla öncelikle hoş geldin.
Size şunu açıklıyım eğer 2013 te ve 2014 başlarında atama olursa buda ÖMSS/2012 İle olur.EMSS İle atamaların olması için yeni EMSS(Engelli Memur Seçme Sınavı) yapılması gerek o yüzde zikretiiğiniz atamanın EMSS ataması değil ÖMSS Ataması olacak.
Yardıma gelince elimizden geldiğinin fazlasını yardımcı olacağımızı bilin.
 

derderbo

Üye
Üye
Katılım
Tem 21, 2012
Mesajlar
650
Tepkime Puanı
1
Puanları
0
Ayrıca açmış olduğunuz kampanyaları yakınen haberim var gurup olarak 60 yakın imzamız var bu yinede yeterli değil dilekçe kampanyasınada katılımımız var.
Merak etmeyin ankara görüşmelerindende mustafa hocayla iletişimi sağlıyoruz.Tedaş kardeşimizdende hatırı sayılır destek var.
Atamaların kilit ismi ÇSGB Faruk Çelik tir
 

caqla

Üye
Üye
Katılım
Nis 7, 2013
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
evet biliyorum site ismi verirsem konu kapatılır diye yazmadım seni tanıyorum o saydığı mgrup içinde sende varsın biliyorum başlığı ömss olarak düzelt o halde yeni ismini kullandım hata olmasın :)
 

sessizlik_80

Üye
Üye
Katılım
Tem 7, 2012
Mesajlar
31
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ÖMSS-2013/2. Atmasının Yapılması İçin Video Hazırladık-Desteklerinizi Bekliyoruz

ÖMSS-2013/2. Atmasının Yapılması İçin Video Hazırladık-Desteklerinizi Bekliyoruz.İzleyin-İzletin...
youtube 2013/2.atama diye aratıp tıklayarak izlerseniz izlenme oranı artıyor....bilginize

 
Tekerlekli Sandalye
Üst