arkadaşlar lise düzeyinde düz memur olarak toplam kaç kişi alınacak yassax kardeşimiz sağolsun yazmış 1029 kişi, bu rakam çok çok az eğer böyleyse puan seksene falan inmesi çok zor gibi görünüyor..moralim bozuldu ya
crazy63 kardeş, 1209 lise için memur kadrosu ancak, 2001 kodu sadece memurlukta yok, VHKİ olsun, Bilgisayar İşletmeni olsun ( 6225 sertifika istiyor, özel şart ) , bunlarda da şartlarin uyuyorsa tercihlerde bulunabilirsin. Neden kadroları detaylıca incelemek yerine sayilara takılıyorsunuz. Ayrıca şu puana iner şu puana cıkar, boşverin bunları. Yapmanız gereken şudur : Tek tek tüm kadroları analiz edip, gidebilecegiz, huzurla görev yapabileceğiniz, 50 tane tercihe düşürün. Bu tercihleriniz, puanınıza uygun olsun ( örnek : 75 lise puanıyla, sadece memurluk yazıp, sadece istanbul, izmir, ankara değil tabikide ) . ÖMSS 1. Atamalardaki sayısal verileri inceleyip, kim hangi puanla, hangi ile, memur mu , hizmetli mi yerleşmiş, araştırım. Hayat sizin hayatınız, gelecek sizin geleceğiniz. Foruma puan, sıralama, mezuniyet yazıp, bu verilerle atanabilir miyim, hangi tercihlerde bulunayım soruları bence anlamsız. Cunku atanmanız buradaki yorumlara kaldıysa, açıkta kalan pek kimse olmazdı. 50 Tercihe düşürdükten sonra, sadece bu tercihlere yoğunlaşırsanız, bana göre çok çok yararlı olur. Yazmayı düşündüğünüz illeri Türkiye Haritasında da mutlaka görün. Yazmayı düşündüğünüz ilin, bulunduğunuz ile KM yi, kilometresini hesaplayım. Hava limanı, otobus, tren ve ulaşım detaylarını inceleyin... Hatta, Lisans Ataması bekleyen benimde ilk atamada, yerleşemem gibi. Puan ve sıralamam bana göre fena değildi. Benim yazmadığım, hemde batı illerinde 25 ten fazla Kontenjan vardı. Demek ki Neymiş : ALLAH NASİP ETMEMİŞ, HAYIRLISI BÖYLEYMİŞ ... O nedenle bir engelli kardeşimin atanması için onlarca faktör, onlarca veri, onlarca done var. Bir Zahmet araştıracaksınız. Önce internetten , yetmedi, yazmayı düşündüğünüz kurumlarla telefonla iletişim, olmadı, bulunduğunuz ildeki birimine gidip, yetkililerle görüşerek vs vs... Tercih Süreci ve atanıp yerleşme süreci çok uzun soluklu bir iştir. EMEK İSTER, ÇABA İSTER, YÜREK İSTER ... Bu yorumumu kimse Olumsuz anlamda üzerine almasın. Benim Kişilerle hiç bir zaman Şahsi bir derdim olmamıştır, olmasıda mümkün değildir. Tek Amacım, Bir Fazla Engelli Kardeşime Ulaşmak ve Hayır Dualarını Almak ... YÜCE RABBİM HERKESİN YAR & YARDIMCISI OLSUN ... Saygılar ... YassaX ...