2015 te Evde Bakım Maaşı Nekadar Olacak

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,522
Tepkime Puanı
193
Puanları
63
Yaş
50
Memur maaş katsayına bağlandı evde bakım maaşları. Ona göre hesaplamak lazım.
 
Son düzenleme:

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Şu durumda buna bir tahmin yürütmek biraz zor memurlara nekadar zam yapılacak bunu bilemeyiz. 2015 memur zamları belli olduğu zaman bizlerde bu konu hakkında fikir sahibi olabileceğiz.
 

sinandeniz

Üye
Üye
Katılım
May 23, 2010
Mesajlar
890
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Tahmini 1500 olur iyimi :eek:

yani kusura bakmasın kimse ama yani anlamak çok zor nekadar olursa olsun allah devletimize milletimize zeval vermesin çok şükür açıkta bırakmıyor açıkta kalmayacak kadar veriyo
 

yunusemre2020

Üye
Üye
Katılım
Ara 6, 2010
Mesajlar
22
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Memur maaş zammı belli yüzde üç yüzde üç toplam yüzfe altı artı enflasyon yüksek çıkarsa enflasyon farkı. Böyle giderse iki üç yıl içinde bu maaş asgari ücretin çokgerisinde kalır aklım almıyor aasgari ücret üzerinden verilen maaş nasıl memur maaşına endekslenir.üstelik kırk liralık zamda gitti şu an bakım maaşı 810 tl idi şimdi yılbaşını beklede al yüzde üç zammı.
 

murat tarsuslu

Üye
Üye
Katılım
Eki 15, 2011
Mesajlar
363
Tepkime Puanı
13
Puanları
18
evde bakım ücretleri memur maaş zammına değil, memur maaş katsayısına endeksli. 2015 yılında memur maaş katsayısında yükselme olmayacağından evde bakım ücretleri de 2015 yılında yerinde sayacak. ve zaman içinde hem 2022 maaşları hem de evde bakım ücretleri kuşa dönecek. karşımızda gözünü yoksulun cebine dikmiş koskoca bir hesap uzmanları ekibi var. başetmek çok zor. hele de engelli dernekleri gaflet uykusuna devam ettiği sürece bu böyle gider. hükümetin iyi tarafına gelirse iyileştirme yapar. gelmezse derneklerdeki arkadaşlar akşamlara dek çay içip dedikodu yapıp, ordan-burdan bağış bekleyip dursunlar. sivil toplum örgütleri yaptırım gücü olması gereken oluşumlardır; yalakalık yapma, çanak yalama yerleri değil!!!!
 

sinandeniz

Üye
Üye
Katılım
May 23, 2010
Mesajlar
890
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
devletin yaptığı yapacağı belli işte baktı oo biz nekadar çok veriyormuşuz deyip yerinde sayması için en düşük maaş alan memurun maaşının bilmem ne katına endeksledi verdiği parada senede değilde 2 senede zam alıp o verilenede zam denebilirse tabi atıyorum şu anda 770tl birdahaki zam da 790 olur kurnazlığa tam zam alacak evde bakım maaşı 810 olacak hop bi yasa çıkartıp yerinde saydırdı valla kurnazlıkta türkiye hükümeti üzerine yok :)
 

Hataylı_72

Üye
Üye
Katılım
May 29, 2014
Mesajlar
151
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
sinandeniz arkadaşım;
bir dediğin diğeriyle çelişiyor, önce 'devletimiz çok şükür açıkta bırakmıyor' diyorsun sonrada kurnazlık yaptı maaş niye 810 tl olmadı diyorsun.
böyle düşünmeyin bence kararlı olun.
'her halk hak ettiği şekilde yönetilir' kavramını doğrulamış oluyoruz bu şekilde..
 

yunusemre2020

Üye
Üye
Katılım
Ara 6, 2010
Mesajlar
22
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yapılan gerçekten yanlış devlet bu yardımları verdi herkes ona göre hayatını dizayn etti.Birçok engelli evlendi çoluk vocuğa karıştı kimisi eski evini bakım ysptırdı bazıları kiraya çıktı daha güzel evde oturmak için şimdi verdiğini yavaş yavaş geri al bu insanlar ne yapacak.çogünün çalisma gibi şansı yok.Mecliste bu yasalar çıkarken hiçmi bir engelli temsilcisi yok
 

kosovali1

Üye
Üye
Katılım
Eki 28, 2013
Mesajlar
387
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bakım maaşı zammı buna göre nekadar olur

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şimşek, 2015 yılında memura yapılacak zammı açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe toplantısında 2015 yılında memura yapılacak zam oranlarını da açıkladı. Şimşek 2015 yılında memura yüzde 3+3 şeklinde zam yapılacağını kaydetti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Akademisyenlere yaklaşık 726 lira ile 835 lira arasında zam yapılacak. Biz bunları belirledik. Bunun maliyeti yaklaşık 1,1 milyar lira olacak" dedi.

Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında, makro ekonomik gelişmeler ve ocak-eylül 2014 dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları, 2014 sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015 Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Tasarısı'na ilişkin düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Hakim, savcı ve akademisyenlerin maaşlarına yapılacak artışların bütçeye getireceği yükün ne olacağına ilişkin soru üzerine Şimşek, şunları söyledi:

"Akademisyenlere yaklaşık 726 lira ile 835 lira arasında bir zam yapılacak. Biz bunları belirledik. Bununla ilgili yasayı Meclis'e gönderdik. Bunun maliyeti yaklaşık 1,1 milyar lira olacak. Aynı kapsamda akademik faaliyet teşviği de olacak ama bu teşvik performansa bağlı olacak. Bu da 726 liraya kadar... Bu 2016'dan itibaren devreye girecek. 2015'te performansı ölçeceksiniz ki 2016'da bunu yansıtabilelim."

Hakim ve savcıların mali haklarının da yüzde 15 ile yüzde 31 arasında değişen oranlarda olmak üzere, net seyyanen bin 146 lira artırılmasını öngördüklerini ifade eden Şimşek, bunun da Meclis'te görüşüleceğini, sözkonusu artırımın maliyetinin 220 milyon lira olacağını bildirdi.

"74 BİN PERSONELİN DAĞILIMI BELİRLENMEDİ"

Bakan Şimşek, başka bir soru üzerine de kamuya alınacak 74 bin personelin dağılımına henüz karar vermediklerini, bunu yılın başında belirleyeceklerini dile getirdi.

Orta Vadeli Programda (OVP) lojman ve taşıt kullanımına ilişkin sınırlamalara da değinen Şimşek, "Bu konuyu sayın Başbakanımıza Maliye Bakanlığını ziyarette brifing ile ifade ettik ve kendileri çok güçlü destek verdi" diye konuştu.

Şimşek, lojman kullanımı için de yeni bir çalışma yapacaklarını ve bunu Bakanlar Kurulu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Maliye Bakanı Şimşek ve ilgili bürokratlar, daha sonra 2015 yılı bütçe yasa tasarısını, TBMM'ye gönderilmek üzere bağladı.

"MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINDA 2015 YILINDA ORANSAL BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçeyi hazırlarken yeniden yapılandırmadan hiçbir şey gelmeyeceğini varsaydıklarını belirterek, "Temelde bu bir af olmadığı için muhtemelen buraya ilgi az olur" dedi.

Şimşek, ocak-eylül dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları, 2014 yıl sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeniden yapılandırmadan ne kadar bir bütçe geliri olmasını beklediklerinin sorulması üzerine Şimşek, bütçede mali olarak muhafazakar varsayımlarla gittiklerini, her sene hedeflediklerinden daha iyi sonuçlar aldıklarını belirtti.

Bütçeyi hazırlarken yeniden yapılandırmadan hiçbir şey gelmeyeceğini varsaydıklarını ifade eden Şimşek, bunun bir af olmadığını, yapılandırmada anapara, ceza ve vade farkının alındığını bildirdi.

Şimşek, yapılandırmayla, ödeme kabiliyeti olanların sadece taksitlendirme imkanına sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu Türkiye'de bir ilk, inşallah bu gelenek olarak oturacak ve artık af bu literatürden çıkmış olacak. Temelde bu bir af olmadığı için muhtemelen buraya ilgi az olur" diye konuştu.

"Potansiyelin altında büyümeyi bir miktar yukarıya çekmek için gelecek sene büyümeyi destekleyecek politika çerçevesi oluşturulabilir mi?" sorusunu yanıtlayan Bakan Şimşek, geçici kazanımlar peşinde olmadıklarını söyledi.

Türkiye'nin dengeli, sürdürülebilir büyüme patikasına girmesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, büyüme potansiyelini etkileyecek en önemli faktörün reformlar olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, reformları çok ciddi şekilde yürüttüklerine dikkati çekerek, şöyle dedi:

"İnanıyorum ki Türkiye'de iş yapma ortamı, yatırım iklimi iyileşecek. Biz kaynak tahsisini daha etkin alanlara kaydırma konusunda daha etkili olacağız. O nedenle ben kamu harcamaları üzerinden kalıcı bir büyüme sağlanacağına inanmıyorum. O nedenle 2009'dan beri alt yapı yatırımlarına kaynak aktardık. Onun için doğru yoldayız, biz altyapı yatırımlarımızı, eğitim yatırımlarımızı önceliklendireceğiz."
LÜKS TÜKETİM VERGİLERİ

Lüks tüketim vergileri ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şimşek, "Tabii ki çalışmalar olacak, ama bugünkü bazı gazetelerde olduğu gibi şu ürüne bu kadar, bu ürüne bu kadar değil. Onun için henüz çok erken. O yönde henüz somutlaşmış bir çalışma söz konusu değil. Ama orta, uzun vadede vatandaşlarımızın lüks malları tüketecekse daha fazla vergi vermesini normal buluyoruz. Otomotivde geçmişte benzeri şeyler yapıldı, ama şu an itibarıyla yeni bir şey gündemde değil" diye konuştu.

İthalatta alınan KDV artışı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şimşek, dış ticaret öngörülerine bakıldığında ithalatın yükseldiğini, BOTAŞ'ın son fiyat artışı sonrasında ödeme yükümlülüklerini yerine getirebileceğini, bu iki faktörün artışta etkili olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, 2014 yılı için memura ve emekliye verilen artışların toplu sözleşme çerçevesiyle belirlendiğini, geriye giderek onun çerçevesini değiştirme imkanlarının olmadığını da bildirdi.

Şimşek, "Memur ve emekli maaşlarında 2015 yılında oransal bir artış söz konusu ama bu oranların üzerinde bir enflasyon olursa 2015 yılı için telafi ederiz" dedi.

Şimşek, kamu binalarına ilişkin bir soru üzerine de kamu bina yatırımlarına destek vermediklerini belirtti.

Kamu kampüsleri konusunda yeni bir çalışma yapacaklarının altını çezin Şimşek, "Artık lüks yerlerden çekilmemiz lazım. Bu kampüsleri lüks yerlere yapmayacağız. Kampüsleri biz daha mütevazı, şehirlerin gelişmesini sağlayacak alanlara doğru yapacağız. Ama bu aşamada spekülasyon için çok erken" diye konuştu.

"GENEL SÜBVANSİYONLARI DOĞRU BULMUYORUZ"

Şimşek, bir başka soru üzerine de elektrik ve doğalgazda bir artış yapıldığını, bunun 2012'den bu yana yapılan ilk artış olduğunu söyledi.

İthal edilen ürünlerde çok ciddi fiyat artışlarının olduğunu belirterek, "Hala Avrupa'nın en ucun doğalgazını ve elektriğini sağlayan bir ülkeyiz" dedi.

Şimşek, bir malı uzun süre maliyetinin altında satmanın zenginleri sübvanse etmek olduğunu dile getirerek, fakire gereken destekleri verdiklerini, genel sübvansiyonları doğru bulmadıklarını bildirdi.

Bir soru üzerine OVP'de gayrimenkul rantlarını vergilendirdiklerini ifade eden Şimşek, "Bu yönde bir adım attık. Ama buna ilaveten de bir çalışma var. Bu çalışmalar devam ediyor, buna ilişkin bir EKK olur" dedi.

Şimşek, vergi oranlarında herhangi bir artış öngörmediklerini söyleyerek. maktu vergileri de enflasyon oranında artırmak kadar doğal bir şey olmadığını kaydetti
 

Can35

Üye
Üye
Katılım
Ağu 15, 2012
Mesajlar
173
Tepkime Puanı
13
Puanları
18
memura zam yapılacagı bugun acıklandı bizimde evde bakım maasları memur zammına gore ayarlandıgından sanırım 2015 yılında bu zamlı maasları alacagız insallah.....
ocak 2015 zamlı maas 793.08 tl
temmuz 2015 zamlı maası 816.87 tl
bu hesaplar kesin degil tahminidir zamlar kesinlessin ve katsayı artsın hesabını yaparız :)
zam haberi burada geciyor;
İşte memurun 2015 zammı - Milliyet Haber
 

yunusemre2020

Üye
Üye
Katılım
Ara 6, 2010
Mesajlar
22
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Haksızlık eğer asgari ücret üzerinden olsaydı su an zaten 810 tl idi artı en az yüzde beş yüzde beş 2015te zam gelirdi.memur maaş zammı alacak bir maaş nasıl asgari ücret üzerinden bağlanacak hala anlamış değilim. Rica ediyorum anlayan biri varsa izah etsin saygılarımla
 

kosovali1

Üye
Üye
Katılım
Eki 28, 2013
Mesajlar
387
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
can sen bu hesapları hangi mantıkla hesapladın en az olacak zam 100 tl nın altında deyildir
 

Can35

Üye
Üye
Katılım
Ağu 15, 2012
Mesajlar
173
Tepkime Puanı
13
Puanları
18
can sen bu hesapları hangi mantıkla hesapladın en az olacak zam 100 tl nın altında deyildir
biliyorsun evde bakım maasları artık zam oranlarını memur katsayasına yapılan zamla belirlenecek ve memur katsayısı 10000 oranla carpılarak evde bakım zamları belirnecek ne yazık ki bize 100 tl zam olmayacak zam oranlarını yukarıda yazdım ocak ayında katsayı kesinlesirse 10000 oranı ile carpıp maasımızı ogrenebilecegiz benim bugunku yazım ön bilgidir ....
 

Can35

Üye
Üye
Katılım
Ağu 15, 2012
Mesajlar
173
Tepkime Puanı
13
Puanları
18
(2006 yılından gunumuze memur maas katsayısı)
kosavali arkadasım memur katsayı oranlarını bir yerden buldum bu oranları 10000 ile carpıp evde bakım maaslarını bulabilirsin....
ornegin 2014 yılı memur maas katsayısı 0,076998*10000:769.98 tl (bizim evde bakım maasımız)
 

zemferi

Üye
Üye
Katılım
Ocak 25, 2013
Mesajlar
120
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
şubat 2014 torba yasasının en can alıcı maddesi idi bu düzenleme.
sosyal devlette şükür mekanizması işlemez.sosyal devlet görevini yapar.halkına şükür ettirerek YARDIM adı altında hak dağıtamaz.vermesi gerekiyorsa verecek tabiki.ama bakın son zamanlarda ne çok kısıtlama var..haklarımızı koruyamadığımız ortadadır...evde bakım maaşları yıllar sonra asla bugünkü değerinde olmayacak.şubat 2014 düzenlemesi nedeniyle.
 

kosovali1

Üye
Üye
Katılım
Eki 28, 2013
Mesajlar
387
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
memur maaşı bin 887 liradan 2 bin 25 liraya yükseldi.

9'uncu derecenin 1'inci kademesindeki öğretmen maaşı 2 bin 345 lira, 8'inci derecenin 1'inci kademesindeki polis memuru maaşı da 2 bin 929 lira oldu. KİT'lerdeki sözleşmeli ücret tavanı 4 bin 214,74 liraya, müsteşar maaşı da 7 bin 838 liraya çıktı.

Memur maaş katsayıları, yüzde 0,27'lik enflasyon farkı ve brüt 175, net 123,62 liralık ocak ayı zammına göre yeniden belirlendi.

Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, memur maaş katsayısı, ocak itibarıyla 0,076998'e, taban aylık katsayısı 1,205274'e, yan ödeme katsayısı da 0,024416'ya çıkarıldı.

Söz konusu düzenlemenin ardından en düşük memur maaşı bin 887 liradan 2 bin 25 liraya yükseldi.

Aile ve çocuk yardımı almak kaydıyla müsteşar maaşı 7 bin 694 liradan 7 bin 838 liraya, genel müdür maaşı ise 6 bin 736 liradan 6 bin 877 liraya çıktı. Böylece müsteşar ve genel müdür maaşında yüzde 2 civarında artış meydana geldi.

DERECELERİNE GÖRE YENİ MEMUR MAAŞLARI

12'nci derecenin 1'inci kademesinden maaş almakta olan bir hizmetlinin bin 904 lira olan maaşı 2 bin 45 liraya, 13'üncü derecenin 3'üncü kademesinden maaş almakta olan bir devlet memurunun 2 bin 36 lira olan aylık maaşı 2 bin 179 liraya, 8'inci derecenin 1'inci kademesindeki maaş alan bir polis memurunun 2 bin 784 lira olan maaşı da 145 lira artışla 2 bin 929 liraya yükseldi. Buna göre, hizmetli maaşındaki artış yüzde 7,40, 13'üncü derecenin 3'üncü kademesinden maaş alan memurun maaşındaki artış da yüzde 7, 8'inci derecenin 1'inci kademesindeki maaş alan polisin maaşındaki artış ise yüzde 5,2 oldu.

ÖĞRETMENLERE EKSTRA 150 LİRA ZAM

Öğretmenlerin maaşlarında 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme uyarınca, söz konusu artışlara ilave olarak ocak ayında 75 lira daha artış sağlandı. Buna göre, 9'uncu derecenin 1'inci kademesinden maaş alan bir öğretmenin mevcut 2 bin 137 lira olan maaşı 2 bin 345 liraya yükseldi. Öğretmenler, bu yılın temmuz ayında 75 liralık bir zam daha alacak.

Bu arada Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) sözleşmeli personel ücret tavanı da 4 bin 214,74 liraya yükseldi.

Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Ocak'ta zamlı maaşlarını alacak. Kamu çalışanlarına 14 günlük de zam farkı verilecek.

Memurların mevcut maaşı ile 2014 Ocak'ta alacakları maaş şöyle:


Unvanlar Derecesi Mevcut Maaşı (TL) Ocak 2014 Maaşı (TL)
Müsteşar 1/4 7.694 7.838
Genel Müdür 1/4 6.736 6.877
Şube Müdürü (Ünv) 1/4 3.446 3.590
Memur 9/1 2.041 2.183
Memur 13/3 2.036 2.179
Hizmetli 12/1 1.904 2.045
Öğretmen 1/4 2.469 2.684
Öğretmen 9/1 2.137 2.345
Kaymakam 7/1 3.615 3.762
Başkomiser 3/1 3.164 3.306
Polis Memuru 8/1 2.784 2.929
Uzman Doktor 1/4 4.043 4.187
Doktor 7/1 3.310 3.456
Hemşire (Lise) 11/3 2.233 2.375
Mühendis (Büro) 1/4 3.522 3.665
Teknisyen (Büro) 11/1 2.132 2.274
Profesör 1/4 5.047 5.194
Araştırma Görevlisi 7/1 2.484 2.627
Vaiz 1/4 2.655 2.796
Avukat 1/4 4.001 4.340

Bölgesel ödemeler ile ek ders ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler hariç, aile ve çocuk yardımı ödeneği ile vekalet ücreti dahildir.

Yukarıda yer alan rakamların içine aile yardımı ödeneği ile aile yardımı ödeneğine bağlı olarak maaşlara yansıyan asgari geçim indirimi dahildir. Bu çerçevede söz konusu rakamlar içerisinde;

- Halen eş için 163,87 lira tutarında ödenmekte olan aile yardımı ödeneği yeni artış sonrası 164,31 liraya çıkmaktadır.

- Halen 0-6 yaş grubu çocuklar için 38,40 lira tutarında ödenmekte olan aile yardımı ödeneği yeni artış sonrası 38,50 liraya, diğer yaş gruplarında yer alan çocuklar için 19,20 lira olarak ödenmekte olan söz konusu ödeme yeni artış sonrası 19,25 liraya çıkmaktadır.

- Aile yardımı ödeneğine bağlı olarak mevcut maaşlar içindeki asgari geçim indirim tutarı 36,70 lira iken 2014 yılı ocak ayındaki maaş içindeki tutar ise 40,16 liradır.

- Mevcut avukat maaşlar içinde 647 lira tutarında, 2014 yılı ocak ayında maaş içinde ise 841 lira tutarında vekalet ücreti bulunmaktadır.
 

kosovali1

Üye
Üye
Katılım
Eki 28, 2013
Mesajlar
387
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
blen kimse yokmu
 
Tekerlekli Sandalye
Üst