2016 Şubat Ayında Engelli Alımı Yapılacağı İddiası

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,037
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Geçenlerde sosyal medyada gezinirken denk geldiğim bir haber doğrusu beni oldukça şaşırttı. Haberin kısa özetini geçip daha sonra bu haberin pratikte bir karşılığı olmadığını akla mantığa uygun şekilde açıklayacağım. Sen yanlışsın diyenler olursa da konu altında yorum yazıp haklılıklarını dile getirebilirler.

Haberin Özeti

Kamuda var olan 25 bin engelli kontenjanın EKPSS puanıyla doldurulması için gelen talepler üzerine AKP engelli Milletvekili Bennur KARABURUN Kamu personeli istihdam daire başkanıyla bir görüşme yapıyor. Daire başkanı M. Vekili KARABURUN’a 2016 yılı Şubat ayı içerisinde engelli alımı yapılacağını belirtmiş. Devamında ise konuyu takip eden bir dernek başkanı twitter hesabından şu mesajı yayınlamış.

“SONKİ ALDIĞIM BİLGİLERE GÖRE SUBAT AYINDA ENGELLİ ALIMI OLACAK. SUAN DA SAYILAR ARTILIYOR BEKLEMEK LAZIM ONNAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR”

Başkanın mesajındaki Türkçe kullanımını görmezden gelin. :)

Habere İlişkin Kendi Yorumum Değerlendirmem

Tamamen engellilerle ilgili bir derneğin derneklerin AKP propagandasından başka bişey değil.

Neden?

  • 1- Alım 2016 Şubat ayında yapılacakmış. Kasım 2015 yılında seçim var alımın yapılacağını söyleyen m. Vekili seçilecek mi, aday gösterilecek mi bu bile değil. Farzedelim seçildi. AKP tekrar iktidar olacak mı buda belli değil.
  • 2- AKP yeniden iktidar olsa bile o günün şartları neler getirir şimdiden kestirmek mümkün değil.
Sonuç itibariyle kimse engelliler üzerinden rant sağlamaya kalmasın. Hele hele engelli dernek başkanları bir partinin sözcülüğüne soyunup engellilerin duyguları hayalleriyle oynamasın. Bizde bu durumlar karşısında “doğmamış çocuğa don biçmek” denir. Kimse bize don biçmeye kalkmasın. Yazıktır günahtır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst