2017 Yılı 2022 engelli maaşı miktarları belli oldu

Halil Yılmaz

Yönetici
Yönetici
Daha önce şu konuda 2022 maaşı almak için hane gelirinin kaç TL olduğunu yazmıştık. https://engelliler.gen.tr/f7/2017-yili-2022-engelli-maasi-kisi-basi-dusen-miktar-belirlendi-29867/

Bilindiği üzere 2022 maaşı almak için hane geliri başka bir deyişle kişi başı hesaplanırken asgari ücrete göre hesaplama yapılır. Alınacak 2022 engelli maaşı miktarı ise memur aylık katsayısına göre hesaplanır. Buna göre memur aylık katsayılarıda açıklandı. Katsayı rakamları göz önüne alındığında rakamlar şu şekildedir:

MAAS-MİKTAR.jpg

2017 YILI ENGELLİ MAAŞI MİKTARLARI

01/01/2017 – 30/06/2017 Tarihleri arasında
  • %40-69 engelli aylığı: 1059,64 TL
  • %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL
  • 18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1059,64 TL
  • 65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 705,62 TL

01.07.2017-31.12.2017 döneminde 2022 maaş miktarları şu şekildedir.

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 754, 45 TL

%40-69 engelli aylığı: 1132, 98 TL

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1699,47 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1132, 98 TL

Not: Aylıklar 3 er aylık dönemlerde ödenir.

2022 sayılı kanunun uygulanmasına ilişkin yayınlanmış yönetmelikte aylıkların neye göre hesaplanacağına ilişkin bölümü aşağıya ekliyorum.
Aylık türlerine göre,

a) Yaşlı aylığı: 2022 sayılı Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda,

b) Engelli aylığı: 2022 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda,

c)
Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli aylığı: 2022 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda,

ç)
18 yaş altı engelli yakını aylığı: 2022 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda, ödeme yapılır.

Şu konularda ilginizi çekebilir:

https://engelliler.gen.tr/f8/2017-yili-evde-bakim-parasi-miktari-belli-oldu-29914/

https://engelliler.gen.tr/f8/2017-evde-bakim-maasi-kisi-basi-gelir-belli-oldu-29865/

İyi günlerde harcamanız dileğiyle. Konuyla ilgili sorunuz varsa konu altında dile getiriniz lütfen…

Ekli dosyalar

• MAAS-MİKTAR.jpg
    MAAS-MİKTAR.jpg
    84.4 KB · Görüntüleme: 327
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mobilden Tapatalk ile girdimmi siteye misal verilen linke tıkladığımda o linkteki konuya değilde iş ilanları sayfasına gidiyor acaba serverin azizliğimi bu yoksa Tapatalkınmı

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mobil uygulamamızda 1-2 gündür teknik bir sorun var. Yarın için düzelmesini bekliyoruz. Eğer sorun devam ederse bana özelden mesaj yazın lütfen.

allah bereket versin inş vede tüm engelli dostlarım hayırlı uğurlu harcamalar diliyorum en kotü günlerimiz bu şekil olsun inşallah

A slm. Yıllardır öyle bir dedikodu söylenir durur, fakat gerçekliği yoktur. 2022 Aylıkları aralık, mart, haziran ve eylül aylarının 6. ve 10. günleri arasında peşin ödenen bir maaştır.

Aylığa çevirseler ne fayda engellinin tek yasal maaşını diğer fertlerin geliri yüzünden kesiyolarsa şaştığım konu yahuuu engelliye ne eve giren diğer gelirler bunu incelemeleri lazımken ne kontrol ne inceleme yapmadan direk maaşı feshediyorlar

[MENTION=3970]okatur[/MENTION]

Engelli kendi gelirinden sorumlu tutulmalıdır, bu konuda haklısınız, Sydv ları her yıl sosyal inceleme yapmak mecburiyetindedir, hane ziyareti ile engellinin gelir gider ve yaşadığı ortamla ilgili araştırma ayrıca engellinin çevresine sorularak elde edilecek bilgilerle sosyal incelemesi yapılmakta, bazı bölgelerde sydv larının iş yoğunluğundan gecikmeli olarakta yapılabiliyor,

Maaşların inceleme yapılmadan fes edilmesi konusu ise sydv nın bütünleşik sistem üzerinden engellilerle ilgili hertürlü bilginin mevcut olması ve bu bilgilerdeki değişikliklerin anında sydv tarafından tespit ediliyor olmasından kaynaklanıyor.

Kriz var kriz kanımca bu nedenden dolayı ne olduysa oldu inceleme diyorsunuz ama inceleme yapılmadıki sadece güncelleme var dediler yeniden başvuru dilekçesi verdiler rapor vesikalık fotoğraf cüzdan fotokopisi istediler bizde temin edip verdik sonra ne aradılar nede bilgilendirdiler e devlet sayfamdan gördüm kestiklerini

3 aylık maaş yatmadı kestikleri belli oldu sade 30,88 krş vardı hesapta bunuda neden yatırdılar bilmiyorum, galiba üstüne su için demek istediler öyleya umarım bu yasa bir an önce değişir...

[MENTION=3970]okatur[/MENTION]

Tüm engellilerin temennisi kendi gelirlerimiz üzerinden değerlendirilip 2022 maaşnı alabilmek, mart döneminde maaşınız kesilmiş ise hesabınıza yatan 30 tl geçen dönemde henüz hesaba geçmemiş ocak, şubat aylarının zam farklarıdır.

Arkadaşlar 2022 maaş miktarları şu şekildedir.

01.07.2017-31.12.2017 döneminde
65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 754, 45 TL

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1132, 98 TL

hamdolsun vede ne konumda olursak olalım binlerce kez şükürler olsun beterin beteri mutlaka vardır şu 3 günlük dünyada aç ve açıkta kalmayalımda fazlası kimin olursa olsun rabbime tekrar tekrar şükür olsunki bizleri sıkıntıda bırakmıyor güle güle vede güzel günlerde harcamanız dileğimle dostlarım .

Gulumse_hayata benim size bir sorum olacak benim 2 engelli kardesim var 2022 maaslari 2016 sonunda kesildi bende bu ayin 5 de yeniden muracat ettim geldiler onaylandi alabilirisiniz dediler yani 15 gunde sonuclandi peki ne kadar aliriz dedim 2.260 civari ikisi toplam 4.500 tl alir eylulde dedi bu kac aylik benim hesabima gore maasa bir bucuk ay olsa yarim maas almazmiydi miktar neden fazla anlatabilimisiniz

[MENTION=10341]osmaniye 80[/MENTION]

Kardeşlerinizin engel oranını yazmış olsaydınız daha kolay hesap edilebilirdi.

Verdiğiniz bilgilere göre bu ay yani temmuz ayında 2022 maaşları onaylandıysa yönetmelik gereği önümüzdeki aybaşı itibari ile maaşınız içerde birikmeye başlar 2022 maaşları peşin ödenir eylülde 3 aylık ve ağustos ayıda içerde biriken para olmak üzere 4 aylık ödeme alıcaksınız. Bu durumda kardeşlerinizin engel oranı %70 ve üzeri olmalıki 1699 tl 3 aylık + ağustos ayı 566 tl toplamda ise 2265 tl bir kişi olarak hesabınıza yatar.

Tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin ben 3 ay doldurulup aliniyor saniyordum aynen sizin hesaplamaniz kurumdaki nin soyledigi gibi bu arada kardeslerim biri%90 biri%96 engelliler hayirli geceler

Geri