2022 engelli maaşım kesildi??

Kimine yetki veririsin kendini kral sanır. Hayat senin ne yapacağına kendin karar verirsin. Enegelli maaşın kesilirse dava aç dava dilekçeene bu size söylenenleri ekle.

Yardımcı olur, konuş davanı aç, geçmişe yönelik tüm kayıplarını alırsın.

Abi şuan sadece bakım aylığımız oturdugumuz ev birde 55metre tarla var bağlanırmı gerı engelli ayligi tarla ve bakım ayligi 15binmi ediyo tahminen

Bugün için geçerli olan, oturduğunuz ev gelir sayılımaz, bakım maaşı 55 mtre karelik tarla ki oda bir şey tutmaz.

Sizin 11 334 tl altında geliriniz var sayılır ve 2022 engelli maaşınız kesilmemesi gerekir.

60/1(c-1) Gelir Testine Tabi Olanlar01.07.2024Devam Ediyor60/c-1
E Devlette böyle yazıyo şimdi gitsem başvurumu alırlarmı bu yazının anlamı nedir abi @septik

60/1(c-1) Gelir Testine Tabi Olanlar01.07.2024Devam Ediyor60/c-1
E Devlette böyle yazıyo şimdi gitsem başvurumu alırlarmı bu yazının anlamı nedir abi @septik

Gelir testi sonucu aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı brüt asgari ücretin üçte birinden az olan kişiler kanunun 60/c-1 maddesi kapsamında tescil edilerek (eski yeşil kart uygulamasında olduğu gibi) prim ödemeksizin sağlık hizmetlerinden faydalandı

Açıklaması bu şekilde buda, gelirinin net asgari ücretin yani 5667 tl kişi başı gelir sınırından fazla olduğu tespit edilmiş ve maaşın kesilmiş, sadece saglık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirsin anlamına geliyor,

Engelli maaşın ancak gelirin düştüğünde tekrar bağlanır ama bu şartlarda verilmez. Bakım maaşının gelir krıteri 11bin tl nin üstünde olduğu için hiç bir sorun çıkmadan almaya devam edersin.

Merhaba c1 yeşil kart için geçerli demişsiniz peki 5667 2022 masi için oluyorsa askeri ucretin 1i düşük sayiliyorsa 2022 maaşı alması gerekmez mi

Brüt asgari ücret ten düşük net asagri ücretten yüksek gelir demek c1, sadece yeşil kart verilir bu durumda

Maaş için net asgari ücretin 3/1 den az olmalı.

@septik Abi engelli aylığım kesilmişti nihayet itiraz dilekcesi verebildim bakım aylığı alıyoruz üzerimde kayıtlı oturdugumuz bir ev 27dönüm hisseli tarla 55metrekaresi bana ait iki kişiyiz başka birşeyimiz yok bu durumda aylığim tekrar baglanırmı

@septik Abi engelli aylığım kesilmişti nihayet itiraz dilekcesi verebildim bakım aylığı alıyoruz üzerimde kayıtlı oturdugumuz bir ev 27dönüm hisseli tarla 55metrekaresi bana ait iki kişiyiz başka birşeyimiz yok bu durumda aylığim tekrar baglanırmı
Sydv, itirazınızı inceler tekrar gelir krıteri hesabı yapar, bekleyip görelim bakalım bence tekrar bağlanması gerekir ki bağlanmazsa gerekçesini belirtirler.

Sydv geçerli bir sebepten maaşını kestiyse son başvurunu dikkate alır ve bağlandığı tarihi baz alır. Fakat bir hata yapılarak maaşın kesildiyse geçmiş kesilen tutarıda yatırır.

Geri