2022 Maaşı başvurusunda süreç nedir maaşın bağlanma esasları nelerdir?

testere

Üye
Üye
Katılım
Nis 4, 2011
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
2022 maaşı için bir başvuru yapacagız ancak başvurunun ilk süreci nedir hangi yolları izlemeliyiz ve hangi kurumdan işe başlamalıyız ayrıca maaşın başvurusundan sonraki işleyişi nasıl devam etmektedir, maaşın bağlanma gönderilme ödenme süreci nasıl olmaktadır birikme tarihi hanği tarihten birikme altına alınacaktır bu konularda tahmin ediyorum ki sitenizde dogru yanıt alacağımı düşünüyorum ve cevaplarınızı bekliyorum
 

Mehmet Yalçın

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
5,369
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Evet kurum olarak defterdarlık yada malmüdürlüğünden başlanmalı bu kurum il/ilçe olarak isim farklılığı olabilir. Bu kuruma başvuru yapılması halinde 2022 maaşı alınılmak istenildiği belirtildiğine hastaya hastaneden rapor almak için sevk verilecektir, alınacak olan sevkle hastaneden alınacak olan raporda en az %40 derecede özür oranı gerekmektedir, bunun haricinde evde kişi başına 100 lirayı geçmemesi halinde müracat yapılabilir ve 2022 maaşı alınabilir ve süreç aşagıdaki gibidir;

Malmüdürlüğü başvuru kabul ettikten sonra gerekli evrakları yani bankalar tapu sgk gibi kurumlardan gelir durumun gösterilmesi için evrakların sizin tarafınızdan dolaştırılmasını isterler. Bu evrakların teslim edilmesi halinde 2022 sayılı Kanundan yararlanmak için yapılan başvurularda muhtaçlık kararı, ilçelerde ilçe idare kurulu, illerde ise il idare kurullarınca verilecektir. Bu kararın muhtaçtır kararı verilmemesi halinde kişiye yazılı olarak red kararı gönderilecek ve red sebebi gösterilecektir.
Ancak kararın muhtaçtır denilmesi halinde evraklar Ankara yaşlılar ve özürlüler dairesi başkanlığı primsiz ödemeler genel müdürlüğüne gönderilecektir, burda kurum gerekli incelemeyi yapacaktır, orda incelmeyi tamamlayan kurum son kararı ve maaşın kararını vermek üzere yine kurum içerinde evrak tahsis servisine gönderilmek suretiyle neticeye gidilmektedir.
Ancak burda süre olası eksiklikler ve düzeltilmeyi gerektirecek durumların oluşması halinde karar süresi uzayabilir, ancak yönetmelikte belirtildiği gibi birikme Yaşlılık, özürlü ve özürlü yakını aylığı için yapılacak başvurular Yönetmeliğin 11 inci maddesinde sayılan belgeler ile birlikte ilçelerde malmüdürlükleri, illerde ise defterdarlıklara yapılacaktır. Aylık bağlama işleminde başlangıç tarihi mahalli maliye teşkilatına yapılan başvuruyu izleyen aybaşıdır.
Kararın bağlanmasından sonra biriken para ziraat bankasına yollanacak olup ondan sonra mart, haziran, eylül ve aralık olarak 4 dönemde maaşlar alınmaya devam edilecektir.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst