2022 Maaşı Yönetmeliğinde Yapılan Değişikliklerden Önemli Hususlar

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Aynen gördüğün gibidir sonuç, Sinan

Ben sürekli feryad ediyordum halen de ediyorum hatırlarmısnız 2013 ocak yönetmeliği yayımlandığında 119 tl muhtaçlık sınır düşünülüp gerçekten ne hakka ne hukuka ne gerçeğe uymayacak bir rakamla başladılar ve hatta engelli bireyin 18 yaş üstü olsa dahi ( bugün 18 yaş üstü öğrenim görmeyen engelli olsun olmasın bu yönetmeliğe uymasan herkesten genel sağlık sigortası ödeme zorunluluğu getirildi )( bir noktada senin yaşın kaç olursa olsun sen birey değilsin çünkü engellisin seni insan yerine koymam ama sen sağlıklı olmasan insan saymasam dahi başkalarının geliri fazlaysa senin gss ödemeni istiyorum bu kadar ...... hazırlanmış ) neydi o yönetmelikte geçen bir başka acizlik engellinin yaşadığı adresteki tüm gelirlerin rayiç değerlerinin halen geçerli olan 240/1 i gelir kabul edilir daha daha oturduğu ev kimin olursa olsun yanlız yaşasa dahi o evin rayiç değerinin 240 / 1 i yine eneglliye gelir kabul ediliyordu.


Sen benim maaşı yediler diyorsun ya gerçekte şuanda 100 bin lerin maaşını yediler ve milyonlara mani oldular milyonu aşan maaş almakta olanında maaşını kesmelerine ramak kaldı bir şeylerin iyi olacağı yönde düşünmek için sonradan pişmanlık aklın başa gelmesi yapılan yanlışın görülmesi gerekir peki bize yansıyan nedir bir genelgeyi sydv lere göndererek eski maaş alanların sorgulaması yeni yönetmelik ve yasa değişikliği yapılmadan yapılmayacak denmesine rağmen sydv sorgularının devam etmesi ve her geçen zaman içersinde beklentilerimizin tam tersi olan yeni zarar verici maddelerin yönetmeliğe eklenmesi ile devam eden süreç iyi gibi görünen kısımlar ve beyanlar ise sadece seçim öncesi infaali önlemekten geçiyor.


Ben engelliyim ve yıllar önce verilmiş hakkın bu dönemde elimden alınmasına karşıyım, ben bireyim aksinii düşünen herkese karşıyım, benim ülkemde bir grup insanın bana karşı olmasına karşıyım, sağlıklı insan 18 yaşını geçince reşit ben 45 oldum halen yaşadığım aileme yük edilmeme karşıyım............ uzatmanında yeri yok olay bu ister kabul edelim ister etmeyelim bizler başta birey yani bu halkın sadece zavallı ları birilerine muhtaçlarıyız ve o muhtaç olduğumuz kesim bize bakmalı diyor son yönetmelikler.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Hep burda düsünceler yazıyoruz ama kimsenin umrunda bile olmadıgına eminiz..O zaman neden hakkımızı aramıyoruz? Biber gazından ya da joptan mı korkuyoruz? Hayatım boyunca engellilerin hak aradıgını görmedim..Hep ne verilirse ne yapılırsa boyun eğdik..Tek yapabildigimiz bu.

:)çok teşekkür ederim arkadaşım foruma katılımınız için ve ne yazık ki bende tıpkı sizin gibi düşünüyorum.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Aslında farklı bir bakış açısıyla değerlendirirsek biz engelliler zorluğu bilen gani gönüllü ve kendi gücümüz yetmediği yerde karşımıdakine saygı ile bakan ve kendimizden çok karşı tarafın görüşlerini saygı ve anlayışla karşılayan bir bakış açısına sahibiz.

Olayların özünde ve gerçekliğinde herkez tarafından kullanılan bir gurubuz.

Nedenleri tartışılır.

Sonuçları ise hak etmediğimiz yönelrini her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum, bu demek değildirki hadi hurra kalkıp gidip bir yerlerde toplanıp kendimizi cezalandıralım.

Amacımız ilgi çekmek değil hak aramak olsa dahi basın yanımızda herkes yanımızda olacaktır hatta bu 2013 yönetmeliği çıktığı zamanlarda öncülük yaparak bir organizasyon yapayım dedim ve hatırlarsanız o dönemde ikna odaları mevzusu vardı bir kaç kişi ile sorunlar nedir ne yapabilirz gibi bir çok boş vaatle baştan savmak amaçlı.

Şimdilerde gerçekten sizlerin görüşlerine saygı duyarak ve malum durumun lehimize dönmesini bekleyerek sadece zaman kaybedeceğiz.

Konu şurada kilitleniyor.

Önderlik liderlik yapacak konunun detayına kadar hakim olan ve haklarımızı son harfine kadar koruyacak ve dirençli bir kişi ile yola çıkmak.


Peki diyelimki yola çıktık bir noktada toplandık derdimiz belli çözüm arayışına başladık basını çağırdık ki anca o zaman dikkat çekeriz hepimizin kendine göre bir çok (engelinden dolayı) sıkıntısı var kendi evindeyken dahi sıkıntı çekerken bizler nasıl pes etmeden aynı konumumuzu koruyacağız ve bizlere kim sponsor olacak maddi desteğini esirgemeyecek ve yiyecek içecek ve diğer giderlerimizi karşılayacak herkes kendine bakacak durumu olsa zaten bu tür bir girişime gerek duymaz.

Tamam ben her zaman varım ve yanınızdayım kalkalım gidelim nedir bu rezillik diyelim ne olur biliyormusnuz falan parti falan partiye karşı engellileri topladı engellileri kullanarak halkı galyana getirdi ve biz biz olmaktan çıkar başkalarının maskotu haline geliriz


Eğer isterseniz ve yapalım diyorsanız ben buradayım ve ne zaman nerede toplanacaksak yanınızdayım tereddütüm dahi olmaz.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Selam septik,

Bu konunun toplam 3. sayfasındayız ve arada sen ve ben başka kimse yokmuşcasına bir de çok saygıdeğer bir üye pardon from.istanbul konuya dahil oldu ve ben gerçekten çok memnun oldum. Samimiyetine inanıyorum ve biz herhangi bir şekilde kendi kendimize örgütlenmeyi başarabilirsek inan hepimiz lideriz yani özellikle elimizden tutacak bir lidere dahi ihtiyacımız olmaz bunu sitenin yöneticileri olmanın çok dışında tüm içtenliğimle söylüyorum ki öndere ihtiyacımız bile yok aslında ama gel gör ki hiçbir şey insanın yüreğinden kopup gelenler kadar hayata geçirirken kolay olmuyor.

Bir söz var çok sevdiğim : '' Çok kolay anlatılır yaşanan acılar çok da kolay paylaşılır yeri geldiğinde ama unutma ki hiç de kolay yaşanmadılar ...''

Azınlıkların yada ötekileştirilenlerin en büyük sorunu aslında kenetlenemeyişleridir yani örgütlenemeyişleri yani güçlerini birleştiremeyişleri onun için muhalefet kalmaya mahkum olurlar. İktidarda olmak güç gerektirir ve bu öyle bir güçtür ki iktidara gelenlerin arkasında onlara gönülden bağlı, her yanlışına göz yuman çünkü yanlışını göremeyecek derecede tutkuyla bağlı sadık, güvenilir bir destekçi topluluğu vardır. Her ne kadar üstü kapalı yazsam da senin ince zekan ne demek istediğimi anlayacak kadar parlak olduğu için ne demek istediğimi anlıyorsundur. Muhtemelen sende bana hak verirsin ki bu sitede bile yani adı engelliler.gen.tr olsa dahi aslında her çeşit engellinin kendi grubunun sahip olduğu engellemeler ve sonuçları hakkında diğerlerinin sorusuna yanıt bile veremeyecek ölçüde kendi dünyasında yaşıyor olması ve insanoğlunun kahrolası bencil bir varlık olması sebebiyle aslında bu sayfalarda bile birden çok ötekileştirmenin olduğunu kim inkar edebilir ki? Bunu dileyen olursa defalarca örneklendirerek de kanıtlayabilirim ama sanırım herkesin gözle görebildiği bir açıklıkla yaşanan bu ötekileştirmenin bu sitede bile varoluşundan kimse benim kadar rahatsız olmamakla birlikte bunun farkına varan üyelerde durumdan hoşnut bir şekilde siteye uğrayıp gitmeye yada düzenli zamanlara dağılmış olarak ziyaretlerine devam ediyorlar.

Kısaca demem o ki sen, ben, o şeklinde bir yaşam olduğu sürece yani biz engelliler olamadıktan sonra engelsiz bir dünyanın kapısını aralamak hiç de kolay değil hatta imkansız işte bütün sorun burada arkadaşım.

Sen , ben , o şeklinde değil biz olarak kenetlenmeliyiz ki aslında biz hiç de azımsanamayacak çoğunlukta bir nüfusa sahibiz ve yeri geldiğinde iktidarın gücünü bile sarsacak çoğunlukta olmamıza rağmen ne gücümüzün farkında nede ne kadar değerli olduğumuzun bilincinde olacak kadar güçlü hissetmiyoruz kendimizi. İnsanları cahil ve parasız bırakırsan daha doğru bir yaklaşımla insanları maddi ve manevi olarak acizleştirdikçe daha kolaylıkla ele geçirebilir ve gücünü yokedebilirsin anlayışına sahip olan bir iktidar ve onun elinde oyuncağı olmuş durumda olan bizleriz aslında ve hala bunun farkına varamamış olmak beni inan çok ama çok üzüyor.
 

sinandeniz

Üye
Üye
Katılım
May 23, 2010
Mesajlar
890
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Septik abi yani şu caanım Türkiyem'de yapılan haksızlıkları saymakla bitirilemez haksızlıkta değil resmen bariz bir şekilde insana hadi ordan sende insanmısın şu ufacık rakam senin elinede çok yüzünede çok dercesine uygulamalar var ya birde utanmadan sıkılmadan ar damarlarınıçatlatmamış parçalamış başımızdaki kuklalar bide çıkıp yoksulluk sınırı 3000 küsür diyorlar açlık sınırıda 1200 küsür diyorlar ya arkadaş bu nasıl birşey ya e ozaman 2022 engelli maaşı hanede kişi başı düşmesi gereken rakam 255 Tl ne sınıfına giriyo çok afedersiniz ama dilimde varmıyor sölemeye ne sınıfına girdiği sanırsam insan sınıfında olmuyor galiba ya 255 tl nedir ya nedir arkadaş allah bildiği gibi yapsın başkada diyecek birşey yok

evde bakım maaşı mesela oda ayrı bir muamma ondada seni birilerine muhtaç ediyor illa sana bakacak bir yakının akrabaan yoksa resmen öl diyo devlet hemde apaçık öl diyo ee yani dünyada bana bakacak bir yakınım eşim dostum yoksa ağır engelli bir birey nasıl hayatını yaşayacak söylesinlerde bilelim ayriyetten neymiş ondada hanede kişi başı düşmesi gereken rakam 448 TL miydi ne ee demek o rakamı geçmemek için bir evde bi manga askerle yaşamak lazım

yani öyle yapana kadar dese ya devlet engellinin engeline göre ve engellinin rapor oranına göre sınıfladırıp ben sana her ay şu rakamı veririm sen başının çaresine bak deseya hem 2022 engeli maaşı hemde evde bakım maaşı vermesin tek bi maaş versin ama iş görür bi rakam versin engellide karınca kararınca hayatını idame etsin gitsin ama nerdeeeee bu osmanlıdan sonra böyle gelmiş böylede giderrrr değişmez bu ülkede hiç birşey ahmet demezlerde amet derler biz engellilerde sızlanıp sızlanıp durmaktan baka bişi yapmayız biz engellilere herşey müstahak şöle sırt sırta omuz omuza verip güzel bi ses getiren eylem falan yapmadıktan sonra sırtımıza binen binene olur engelliler birleşip eyyi bi eylemle akyanusları aşıp çöllleri geçecek şekilde ses getiren birşeyler yapmadıktan sonra bir mmanga askerin içinde tek bir askerin sesi nekadar duyulursa bizim sesimizde oka duyuluyor hatta oda duyulmuyor :(

bizim yamağımız olan kıbrısta bile 1500 2000 AURO gibi bir rakam veriliyor engelliye varın düşünün koskoca törkiş pipıl ın verdiğide 500dalır bile değil ayda haram olsun hakkım zıkkım olsun hakkım
 

safiye1

Üye
Üye
Katılım
Mar 25, 2014
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
bende bu kanundan yararlanırmıyım 2022 den sosyal güvencem eşimden var .2 çocugum var evde 4 kişiyiz eşim asgari alıyor %44 raporum var artı skolyozum hiper tansiyon kalp romatizması skolyoz beni çook yoruyor akciyerleri baya daraltmış nefes almakta güçlük çekiyorum ve bende bir engelli olarak almak istiyorum evliyimdiye sorun olurmu saygılarımı sunuyorum
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
Sosyal güvenceniz olduğu için 2022 maaşı alamassınız.
 

garzinga

Üye
Üye
Katılım
Nis 11, 2014
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
bende bu kanundan yararlanırmıyım 2022 den sosyal güvencem eşimden var .2 çocugum var evde 4 kişiyiz eşim asgari alıyor %44 raporum var artı skolyozum hiper tansiyon kalp romatizması skolyoz beni çook yoruyor akciyerleri baya daraltmış nefes almakta güçlük çekiyorum ve bende bir engelli olarak almak istiyorum evliyimdiye sorun olurmu saygılarımı sunuyorum

sosyal güvencesi eşinden kendisinden değil. yönetmelikte de açık eğer gelir şartını sağlarsa alabilir. sosyal güvence kendisinde olunca alamıyor
 
Tekerlekli Sandalye
Üst