2022 maaşımı iptal edersem sağlıktan yararlanabilir miyim?

2022 maaşınızı kestirmeniz durumunda gelir seviyenizde bir artış olmayacak veya bir işe girerek sgk dan yararlanmayacaksanız.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek engelliyim fakat 2022 maaşımı kestirmek istiyorum gelir seviyemde bir değişiklik yok sadece gss ödemeden sağlıktan ücretsiz yararlanmak istiyorum demeniz halinde engelli kapsamından çıkartılarak ücretsiz sağlık haklarından yararlanmanız gerekir.

Yanlız sorunuz bana garip geldi 2022 maaşını alma şartlarınız varsa zaten hem maaş alıp hemde ücretsiz sağlıktan yararlanıyorsunuz
Aynı şartları koruduğunuz halde neden maaşı kestirmek istiyorsunuz?

Gelirinizde bir artış olup kişi başı muhtaçlık sınırı üzerine çıkıyor veya isteğe bağlı sgk primi yatırmanız bir işe girmeniz durumunda maaşınız kesilir işe girdiğiniz veya isteğe bağlı prim ödemeniz durumunda sağlıktan zaten yararlanırsınız. Aksi halde gss primi ödemek zorunda kalırsınız.

merhaba benim annem 65 yaş maaşı alıyor ,geçtiğimiz günlerde bu maaşı engelli maaşına çevirebilmek için devlet hastanesine başvurduk.tetkikleri tamamlanmak üzere.benim öğrenmek istediğim, anladığım kadarıyla mevzuat değişmiş engel oranı yeterli çıkarsa bu maaşı nasıl bağlatacağız

Sizin 65 yaş maaşını engelli maaşına çevirmek için hastahaneden aldığınız sağlık raporunu en az %40 olması halinde adresinizin bağlı olduğu il ilçe Kaymakamlık veya Valiliklerde bulunan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına 2022 engelli maaşı için başvuru yapmanız gerekir.

Yanlız rapor oranınız %40 ve üzeri olması engelli olduğunu gösterse dahi sydv nın başvuru yapan kişinin adresinde yaşayan kişilerin tüm gelirleri ve mal varlıklarının rayiç değerlerinin 240/1 ini gelir sayarak aynı adreste yaşayan kişi sayısına bölecekler ve çıkacak rakam 2014 yılı ilk 6 ayı için geçerli olan 255 tl muhtaçlık sınırın üzerinde çıkması durumunda engelli maaşı bağlamıyor.

Oturulan ev kendilerininse rayiç bedel, veya kiraysa kira tutarı muhtaçlık hesaplamasına eklenmiyor son çıkan yasada böyle diyor.

mecburiyetten evde bakım maaşı alıyordum kesildi kişi başı geri yüzünden aylık maaşa ihtiyacım var ondan 2022 iptal edersem alabilir mişim ama sağlıktan düşüyormuşum engelli kapsamından da çıkarsam hiçbir şeyden yararlanamam herhalde

@abdullahatakul, Yukarda arkadaşlarımız aktarmış. Bende onlarla aynı görüşteyim. 2022 maaşı alan biri otomatikmen gss kapsamındadır. 2022 maaşını kestirmenizle nasıl sağlıktan yararlanacaksınız anlayamadım. Anne yada babanızın üzerinden sağlıktan yararlanmayımı kastediyorsunuz yoksa.

dün kaymakamlıkta bir yetkili ile görüştüm engel oranının %70 ve üzeri olması gerektiğini söyledi annem 65 yaşın üzerinde olduğu için %70 in altında olursa engelli maaşı bağlanamıyormuş anlamsız geldi bana böyle bir şeyden haberiniz varmı acaba ?

Yok öyle bir şey. Şartların tutması halinde özürlülük oranının %40 ve üzeri olması yeterlidir.

@abdullahatakul, Yukarda arkadaşlarımız aktarmış. Bende onlarla aynı görüşteyim. 2022 maaşı alan biri otomatikmen gss kapsamındadır. 2022 maaşını kestirmenizle nasıl sağlıktan yararlanacaksınız anlayamadım. Anne yada babanızın üzerinden sağlıktan yararlanmayımı kastediyorsunuz yoksa.

yok ben evliyim aylığada ihtiyacım var 2022 iptal edersem sağlıktan nasıl yararlanabilirim diye

2022 maaşını iptal ederseniz gss otomatik olarak sizi yaşlı engelli 2022 kapsamından çıkartır ve vakıf yeniden gss için bir degerlendirme yapar 2022 alabildiginize göre geliriniz düşüktür ve gss den ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Sizin 65 yaş maaşını engelli maaşına çevirmek için hastahaneden aldığınız sağlık raporunu en az %40 olması halinde adresinizin bağlı olduğu il ilçe Kaymakamlık veya Valiliklerde bulunan Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına 2022 engelli maaşı için başvuru yapmanız gerekir.

Yanlız rapor oranınız %40 ve üzeri olması engelli olduğunu gösterse dahi sydv nın başvuru yapan kişinin adresinde yaşayan kişilerin tüm gelirleri ve mal varlıklarının rayiç değerlerinin 240/1 ini gelir sayarak aynı adreste yaşayan kişi sayısına bölecekler ve çıkacak rakam 2014 yılı ilk 6 ayı için geçerli olan 255 tl muhtaçlık sınırın üzerinde çıkması durumunda engelli maaşı bağlamıyor.

65 yaş üzeri kişilerde engellli aylığı almak için rapor oranı en az %70 olması gerekir. kanunda %70 kadar olan özürler yaş itibariyledir diye geçer o yüzden 65yaş üstü %40 rapor yetersizdir, yaşlılık aylığı alabilir

Yok öyle bir şey. Şartların tutması halinde özürlülük oranının %40 ve üzeri olması yeterlidir.

yeni yönetmelik madde 10 fıkra (1)

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Yaşlı aylığı bağlananlardan %70 ve üzeri oranda engelli olduklarını engelliler için sağlık kurulu raporu ile kanıtlayanların aylıkları başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli aylığına dönüştürülür. Ancak %40 ila %69 arası oranda engelliler için sağlık kurulu raporuna sahip 65 yaşını doldurmuş vatandaşlara sadece yaşlı aylığı bağlanır.”

Geri