2022 Maaşındaki bürokrasi sıkıntısı

magneto2001

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2011
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar. 2 yıldır anneme özürlülük maaşı bağlamak için uğraşıyorum. nasıl oluyorda 1 milyon küsür kişi bu maaşı alabiliyor ben alamıyorum anlamadım. mal müdürlüğüne başvuru yaptık bazı evraklar istediler. Uzun uğraşlar sonunda evrakları tamamladık ve mal müdürlüğüne teslim ettik. maaşı almaya gittiğimizde annemin benim üzerime sigortalı olduğundan veremiyeceklerini soylediler. Bu arada annem babamdan kanuni olarak ayrı olduğu için, soy isimlerimizde aynı değil. ertesi gün benim üzerimden sigortasını iptal ettirdim.(malüm sonrada yeşil kart için bir sürü uğraş verdik) tekrar maaş almaya gittik 6 ay beklememiz gerektiğini soyledi. Neyse 6-7 ay geçti gittim maaşı almaya bu seferde benim sigortalı olduğum için veremiyeceklerini söylediler. Dahası bir çözümde sunmadılar. şimdi sigortasız bir iştemi çalışayım:) bu arada annem tek başına yaşıyor ikameti farklı. %85 ağır özürlü (tam teşeküllü hastane raporu) şizofren hastası. evrak takip sorgulamasında sorgulattırdım: "Sorguladığız Kişiye Ait Kayıt bulunamadı." bu yazıyor. başka bir mal müdürlüğüne yönlendirdim bir akrabamı orada maaş çıkmış hatta ziraat bankasına yatıyordur demişler. ama sorguda böyle bir mesaj çıktı. Birileri bana yardımcı olabilirmi ? Üzerime kayıtlı hiç bir mal varlığı yok. asgari ücretle çalışıyorum. Fakir biriyim. Annemin keza evinde hiç bir şey yok diyebilirim. yatak yorgan, soba, kap kacak dışında. Acaba bu maaşı alanlar nasıl aldılar. Zaten bir kere daha iş yerinden izin istesem kovulacam ve sigortasız olacam haliyle. böylemi olması gerekiyor? Küçükçekmece mal müdürlüğünde dosyası mevcut. raporunun fotokopsinide aldım. Lütfen birileri yardımcı olabiir mi ?
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

magneto2001

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2011
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
cezası

Birde birşey daha sormak istiyorum. Annem eğer bu mal müdürlüğünü bombalarsa hapse gidermi? sonuçta doktor şizofren raporu vermiş?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,505
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Hay allah bukadarmı saçmalık olur.
1: Annen senin üzerinden sağlıktan yararlanmıyor sa ve ayrı evde oturuyorsa senin sigortalı olman onun 2022 maaşı almamasına neden olmaz. Kaldıki anneniz sizin üzerinizden sağlıktan yararlansa dahi yinede 2022 maaşı alabilir.
2: Boşuna evrak takip sitesini sorgulamayın anladığım kadarıyla sizin başvurunuz işleme bile konulmamış. Önce başvurunuzun işleme konulması gerekiyor.
3: 2022 maaşı almak için kişinin hiç bir sosyal güvenlik kurumunda kaydı olmaması sakatlık oranının %40'ın üzerinde olması ailede kişi başına düşen gelirinin giderler çıkartıldıktan sonra (ki bu giderler kira mutfak masrafı v.b gibi) 100 TL yi geçmemesi gerekiyor.

Siz annenizin bu şartları taşıdığına inanıyorsanız malmüdürlüğüne yeniden başvurarak işlemleri tekrardan başlatmanız gerekiyor. Belliki iş bilmez memurlara denk gelmişsiniz sürekli. Başvurunuz sırasında size yine zorluk çıkartırlarsa bir üst memura şikayet ediniz.
 

magneto2001

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2011
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Merhabalar Halil bey. Öncelikle böyle bir site kurduğunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten bazı şeyler aklıma geldikçe delirmek üzere oluyorum. Malüm şizofreni genetik oluyor ve bende öyle oluyorum galiba, sırf bu şeylerden dolayı. Sizden ricam bana bir konuda yardımcı olmanız. bir üst makama şikayette bulunmam gerektiğini soylemişsiniz, ama inanıyorumki bir üst makamdan yetki alarak bana boyle davrandılar. hakkım olan maaşı vermediler. kendim için birşey istemiyorum, annem için ne yaptıysam. ne kadar zorluk çektiğimi anlatsam buraya sığdıramam. o yüzden sonuca geçmek istiyorum. şu anda annem başka bir ilde, ben ise istanbuldayım. bugün bir akrabam valiliğe gitti ve orada mal müdürlüğü maaşının çıktığını ve ziraat bankasından alması gerektiğini soylemiş. bu yüzden bu akrabam annemden vekalet istiyor. yanlız ben annemin ona vekalet vermesi ne kadar doğru kararsızım. geçmişten yaşadığım tecrübeler doğrultusunda bunu soyluyorum. şoyle yapsam sizce nasıl olur. vekaleti almasına izin versem ve bu işlemlerle o ilgilense, bende burdan evrak takip sitesinden durumun akibiyetini gün ve gün kontrol etsem, daha sonra maaş çıktıktan sonra eğer anneme o maaşı vermezlerde paranın üstüne yatarlarsa ne yapabilirim?
Malüm insanlar o kadar acımasızki, o durumdaki birisini görmezden gelip paranın üstüne yatabilirler, boyle olmasından korkuyorum. Öte yandan iş yerinden izin alamıyorum bu işlemlerle uğraşmaya. para kazanmam gerekiyorki annemin kirasını ödiyeyim. kilitlendim açıkçası. o kadarda çok umutluydumki o paranın çıkmasına, meğer dosyayı hiç işleme almamışlar bile. şu anda dosya küçükçekmece mal müdürlüğünde duruyor. İçerisinde bir evrak takip gibi hikayeden bi kağıt. birde annemin özürlülük raporu var. neyseki akıl edip fotokopisini alabildim raporunun. isterseniz sizede mail atabilirim. yani şimdi bide burada gitsem tekrar mal müdürlüğüne annenizin kendisi gelmesi gerekiyorda diyebilirler, bu durum beni çok zorlar. o yüzden en mantıklısı işlemlerin oradan yapılması geldi bana. sizce ne yapmalıyım. bana bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar kalırım. tekrar teşekkür ederim, böyle bir site kruduğunuz için. iyi günler dilerim.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,505
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Şimdi tek tek gidelim. Çok karmaşık yazmışsınız. Anlamaya çalışıyorum.

Siz malmüdürlüğüne annenize 2022 maaşı bağlanması için muracaatta bulundunuz. İlk mesajınız da başvurunuzun RED edildiğini yazdınız. Son mesajda ise akrabanızın valiliğe gittiğini ve mal müdürlüğü maaşının (ki bu sözden 2022 maaşını anluyorum) yattığını alması için ziraat bankasına gitmesini söylüyorsunuz. sizin 2022 maaşı başvurunuz kabul edildimi, kabul edildiyse tam olarak neyi soruyorsunuz, kabul edilmediyse annenizin vekaletini alıp ziraat bankasından para çekecek akrabanız hangi parayı çekecek?
 

magneto2001

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2011
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Evet karışık yazmışım biraz, kusura bakmayın. şimdi toparlıyayım.

6-7 ay önce küçükçekemcedki mal müdürlüğü maaşın çıktığını ve 6 ay beklememizi söylemişti. bekledik ve gittim. Gittiğimde ben sigortalıymışım diye maaş veremiyeceklerini söyledi. Bana bir çözümde göstermedi. Yani o kadar zaman boşuna beklemişiz. zaten bugün farkettim evrak takip sorgu sitesinin olduğunu ve tc. kimlik numarasından sorgulattım "Sorguladığız Kişiye Ait Kayıt bulunamadı." yazıyor. Bu durumda yani dosyayı hiç ankaraya göndermemişler bile. Bende annemin olduğu bölgedeki mal müdürlüğünden halletmeye çalıştım. Oradaki bir akrabamı oraya yönlendirdim. O gitmiş mal müdürlüğüne ve ona maaşının çıktığını hatta ziraat bankasına yatıyordur bile demişler. Maaşının çekilebilmesi için ise annemin vekaleti gerekiyormuş. yada annemin ziraat bankasına gidip kendisinin çekmesi gerekiyormuş. bunu akrabam söyledi. ve Ondan vekalet istedi. Benim sorum şu olacak:
1-öncelikle maaş çıkıp çıkmadığınından nasıl emin olabilirim?
2-eğer maaş çıkmamışsa bunu annemin bulunduğu ildeki mal müdürlüğünden yaptırabilirmiyim. dosyası istanbuldaki mal müdürlüğünden duruyor.
3-eğer maaş çıkmışsa akrabam vekalet alıp (annem olmadan) onun maaşını çekebilirmi?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,505
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
2022 maaşı evrak takip sitesinde KAYIT BULUNAMADI diyorsa evraklarınız henüz Ankara'ya ulaşmamış demektir. Yani 2022 maaşı başvurunuz kabul edilmemiş. Sizin evraklarınız hangi il de başvuru yaptıysanız o ildeki malmüdürlüğündedir. Öncelikle maaş başvurusu yaptığınız ildeki mal müdürlüğünü arayarak evraklarınızın neden ankara'ya gönderilmediğini öğreniniz. Evraklarda eksik tesbit edilmiş o nedenle bekletiyor olabilir. Yada başvurunuz bilmediğimiz bir gerekce ile red edildi Şu aşamada buradan ne desek / ne yazsak boş olur. Önce 2022 maaşı başvurunuzun red edilip edilmediğini, red edildiyse hangi gerekce öne sürülerek red edildiğini öğreniniz.
 

magneto2001

Üye
Üye
Katılım
Ocak 17, 2011
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ilginiz için teşekkür ederim. sonuç alır almaz burada sizlerle paylaşacağım. iyi günler.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst