2024 EKPSS HAKKINDA (RAPORUMU İPTAL ETTİREBİLİR MİYİM?)

Rasput

Üye
Üye
Katılım
Eki 14, 2023
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
1
Puanları
3
Arkadaşlar merhabalar, engelli sağlık kurulu raporu almakta kararsızım açıkçası çünkü ben bu raporun sağladığı diğer haklardan yararlanmak değil de sadece EKPSS’ye girmek için kullanmak istiyorum.

Engelli sağlık kurulu raporu aldığım takdirde eğer EKPSS’de atanmaya yeterli yüksek puan alamayıp atanamazsam, özel sektörde iş aramaya devam edeceğim ve işe girerken sağlık raporu isteyen işverenler var. Sağlık raporu da bildiğim kadarıyla devlet hastanelerinden (özel hastanelerden alınmıyor sanırım), aile hekiminden ve OSGB’lerden alınıyor diye biliyorum. OSGB’lerden alındığında engelli olduğum görülmüyormuş galiba.

Eğer EKPSS’de atanmaya yeterli yüksek puan alamayıp atanamazsam (ki bu çok düşük bir ihtimal, mühendis olarak yüksek bir puan alıp, atanırım diye düşünüyorum ama olur ya sınav günü, sınav saati bir aksilik olur, sınav heyecanı ve stresiyle beceremezsem, düşük de olsa böyle bir olasılık var) engelli raporumu iptal ettirebilir miyim ? Yani olay sadece yüzde 40’ın altına düşmek değil yüzde 20 bile olsa engelli raporumun olmamasını sağlayabilir miyim? Kısacası yüzde 0, hiç engelli raporu almamış hale dönebilir, sistemde hiç görünmemesini sağlayabilir miyim ki hiçbir yerde karşıma çıkmasın?
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,382
Tepkime Puanı
374
Puanları
83
Hayır iptal etmezler. EKPSS raporu iptal etmeye yetkili bir kurum değil. Rapor e nabızda görüldükten sonra ne yaparsan yap, iptal edemezsiniz. İl sağlık müdürlüğüne dilekçe verip sildirmeye deneyebilirsiniz. Normalde silmezler.
Aile hekimliği e nabızdan rapor görür zaten, OSGB konusuna değinmeyeceğim…
 

Rasput

Üye
Üye
Katılım
Eki 14, 2023
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
1
Puanları
3
İlk olarak, geri bildirimde bulunduğunuz için sağ olun çok teşekkür ederim Sayın İsen Buga. İptal konusu biraz da raporun süreli ve süresiz olmasına da bağlı sanırım. EKPSS tabi ki raporu iptal etmeye yetkili bir kurum değil. Rapor e-nabızda görülse bile dediğiniz gibi il sağlık müdürlüğüne müracaat edersem raporu silebilirler galiba. Bir yandan inşaat mühendisi olarak özel sektörde işe girmeye çalışırken bir yandan da ekpss ve kpss'yi kovalıyorum. Ayrıca malulen emeklilik ile erken emeklilik de aklımda. Anlayacağınız kafam çok karışık.

Eğer aldığım engelli sağlık kurulu raporunu (ki yakınlarda bir doktor sana yüzde 70 çıkartabiliriz dedi) alırsam ve ekpss işi olmazsa. Özel sektörde mühendis olarak iş arayamaya devam edeceğim. İl sağlık müdürlüğüne dilekçe verirsem yüzde "0" hiç engeli yoktur durumuna getirebilir miyim ? Yüzde 40'ın altına düşse de örneğin yüzde 20 raporum olsun sonuçta bu da özel sektörde işe girerken karşıma, başka bir yerlerde karşıma çıkar mı ?

Bu arada işyeri hekimi de verebiliyor sanırım sağlık raporunu, orada da karşıma çıkar mı bu rapor?

Özel hastaneler sağlık raporu veremiyorlar diye biliyorum yanılıyorsam beni düzeltin lütfen.

Değerli dostlar tavsiye ve nasihatlerinize ihtiyacım var, ne / neler yapmalıyım, cevaplarsanız çok memnun ve mutlu olurum.
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,382
Tepkime Puanı
374
Puanları
83
Özel sektör niye engel olsun. Aksine özel sektöre fayda olur. İşine engel değilse hiç bir zaman özel sektöre engel olmaz.
Bende bir ara bir kaç özel sektörde çalıştım sıkıntı olmadı. Durum bildirdim işe öyle alındım.
Diğer yandan il sağlık müdürlüğü raporunuzu genelde silmez. Ama denemeye değer. Sağlam gerekçe sunmalısınız ki silsinler. %40 altına alıp ileride %40 üzeri yapmaya uğraşma bence değmez.
Engeliniz ile barışık olmalısınız özel sektör o engelinizi görmezden gelir.
Özel hastaneler ama hepsi değil büyük hastaneler rapor vermeye yetkili. Sağlık Bakanlığı Tam teşekküllü hastaneler listesinde vakıf ve özel hastaneler isimleri vardır. Bulamazsanız yinede o hastaneyi arayıp tam teşekküllü olup olmadığını rapor vermeye yetkili olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Örneğin Bayındır Hastanesi özel olup da heyet raporu vermeye yetkili. Fiyat konusunda birşey demem epey tuzlu fiyat çıkar sana..
KPSS ve EKPSS ye de engelli raporunuzla her ikisine girebilirsiniz sıkıntı olmaz. Hangisi uygun gelirse o kısımdan atandığınızda engelli raporu gösterirseniz daha kolaylık sağlarlar. Ben şuna kamudayım engelli kadrosundayım. Hiç bir zaman sıkıntı görmedim..
 
Son düzenleme:

Rasput

Üye
Üye
Katılım
Eki 14, 2023
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
1
Puanları
3
Zaman ayırıp yanıtladığınız için çok sağ olun çok teşekkür ederim Sayın İsen Buga.. Yine de engelli sağlık kurulu raporu alıp almamakta çok kararsızım. İyice düşünüp tasarlayıp aksiyon almam lazım...
 

Rasput

Üye
Üye
Katılım
Eki 14, 2023
Mesajlar
13
Tepkime Puanı
1
Puanları
3
EKPSS için alacağım engelli sağlık kurulu raporu eğer EKPSS'de atanamazsam, almış olduğum bu engelli raporu özel sektörde işe girmeme (sağlık raporu istenirse) mani olur mu?

Bu sorumun açık ve net bir cevabı yok mu?
 

unuttum.29

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
1,067
Tepkime Puanı
97
Puanları
48
@Rasput

Selam,

Sosyal hayatta bu tarz bir sorunun cevabı matematik, fizik veya kimya bilimlerindeki gibi değil malesef:
(''2+2=4 gibi'' sorunuzun net bir cevabı yok.)

Ben 20+ yıllık bir şizofreni hastasıyım. 18 yıldır Ruhsal Duygusal gruptan %45 raporum var. Özel sektör tecrübem de oldu ama ancak; tanıdık vasıtasıyla iş bulabildim. İşverenler kelimenin tam manasıyla bizlerden korkuyor/çekiniyor. Öğretmenlik mezunu olmama rağmen bir bankada yaptığım iş başvurumda bunu tecrübe etmiştim.

Bu zamanda bir ''mühendislik mezunu'' enflasyonu var. Tamam ama ben sizin yerinizde olsam raporu maporu boşverir, durumunuz elverdiği süre boyunca şansımı özel sektörde denerdim. Bir kere Engelli raporu çıkarırsanız bunu sildirmenin yolu olmuyor; daha doğrusu bunu sildirebileni ben duymadım.

Bol şanslar..
 
Tekerlekli Sandalye
Üst