2025 Yılı Evde Bakım Maaşı ve Engelli Aylığı Kişi Başı Gelir Miktarları

araç rayiç bedeli yüzünden vermiyorlardır aracı ötv indirimli olarak kaça aldıysanız o rakamı 120ye bölüp gelire ekliyorsunuz geçmezse ve çocuk için verilen maaşı da ekleyip hesaplarsanız 2025 gelir limiti 7.368 TL bu miktarı geçmiyorsanız alırsınız
aracım yok oğuz bey 2006model scoıterim var yatıyor başka gelirim yok şubatta 20,250tl bakımdan başka gelir yok 5kişilik aileyiz hesaplarmısınız lütfen ben anlamıyorum raporum yüzde 40

o zaman bunun gelir kriteri ile ilgisi yok çünkü benimkinde ise muhtaç olmama sebebi ile diyor değişik bir durum bu konuda bilgim yok

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte 2025 yılı evde bakım ayalığı ve 2022 engelli maaşı almak için kişi başı gelir miktarları da belli oldu. Buna göre;

2025 Yılı Evde Bakım Maaşı Kişi Başı Gelir Miktarı

Evde bakım aylığı kişi başı gelir miktarı: 14.736 TL

Daha önce bakım maaşına başvurup ta gelir kriterine takılanlar güncel rakama göre şartlarının uyması durumunda yeniden başvurabilir.

2025 Yılı İçin 2022 Engelli Aylığı Kişi Başı Gelir Miktarı

2022 engelli aylığı ve 65 yaş yaşlılık aylığı almak için kişi başı gelir: 7.368 TL olmuştur.
Ugur bey eve giren gelir aylık kira gideri düşüldükten sonra mı hesaplanıyor?

Merhaba,

2 kişinin yaşadığı hanede bir kişi evde bakım maaşı almakta (10.126 tl) ve bakıma muhtaç kişi ile ilginen vasisi olan anneminde emekli maaşı (14.470 tl) almakta. Liste fiyatı 1.106.000 tl olan bir aracı, ötv indirimi ile alındığında yaklaşık olarak 630.000 tl almış oluyoruz muhtemelen, aracın 120 de 1 yada 170 de 1 tam olarak hangi oranın olduğuna emin değilim, haneye gelir olarak dahil edildiğinde bakım maaşı alan engelli kişinin maaşı kesilir mi? Bilgi sahibi kişilerin yanıt vermesi benim için çok önemli, şimdiden teşekkür ederim cevaplayan kişilere.

Merhaba,

2 kişinin yaşadığı hanede bir kişi evde bakım maaşı almakta (10.126 tl) ve bakıma muhtaç kişi ile ilginen vasisi olan anneminde emekli maaşı (14.470 tl) almakta. Liste fiyatı 1.106.000 tl olan bir aracı, ötv indirimi ile alındığında yaklaşık olarak 630.000 tl almış oluyoruz muhtemelen, aracın 120 de 1 yada 170 de 1 tam olarak hangi oranın olduğuna emin değilim, haneye gelir olarak dahil edildiğinde bakım maaşı alan engelli kişinin maaşı kesilir mi? Bilgi sahibi kişilerin yanıt vermesi benim için çok önemli, şimdiden teşekkür ederim cevaplayan kişilere.

Geri