%32 iş gücü kaybım var. 168 TL maaş bağlandı, itiraz etmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

imq

Üye
Üye
Katılım
Mar 19, 2012
Mesajlar
108
Tepkime Puanı
0
Puanları
16
sayın arkadasım tazmınat ve emeklı ıllemlerınız için detaylı bılgı almanız ıçın 0536 764 43 40 arayınız 40 gun içinde yasal yollarla tazmınatınızı almaya hak kazanıyorsuuz ve emeklı ışlemlerınızıde hal edıyolar hıç bı üçret talep etmeden .
mafya numarasımı bu nasıl hal ediyorlar?
 
Katılım
Ağu 11, 2013
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
mafya numarası deıl :). sıgortacı yanı bu ışlerle uğrasan kısının numarası. eger iş kazası geçır dıysenız ve cebınızden bı kurus para çıkmadan tazmınat almak ıstıyosanız 40 gun ıçınde bu numarayı arayınız o sızı yonlendırıcektır. sızden ısteyecegı kaza raporu tutanagının foto kopısı yada fax ile yollamanız bıde hastane raporunuz yanı epı krız raporlarınız istenılecektır. gerısını onlar hal edeceklerdır. merak etmeyın her sey yasall yollartla yapılmaktadır avukatlarıylada goruse bılırsınız
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
@tuncay bahar, bu sitede insanlar hiçbir karşılık beklemeden başkalarına yardımcı oluyor. Sitenin kurulma amacıda o. Sen buraya gelip her konunun altına telefon numaranı yazıp arayın yardımcı olayım dersen ben buna müsade etmem. Varsa söyleyecek sözün burda söyle. Kendini akıllı başkalarınıda aptal yerine koymanın anlamı yok.
 

ezel2102

Üye
Üye
Katılım
Tem 16, 2012
Mesajlar
28
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Kardeş öncelikle geçmiş olsun. İş kazası geçirmişsin de. 1998 yılında ben de iş kazası geçirdim. Tabi bu yıllar önceydi ve raporum da %25 di. İş göremezlikten maaş almaya başladım. O zamanlar iş göremezlik maaşı yüksekti. O yüzden 1020 TL aylık alıyorum. Şimdi daha düşük aylık bağlanıyor ama bunda SGK ya yatırılan prim önemli bildiğim kadarıyla. Bu konuda en iyi bilgiyi bu işin uzmanı olan avukatlar var. Onlarla görüşmen daha iyi olur. İş güvenliği uzmanları ve iş güvenliği avukatları ile görüşmen faydalı olur. Yoksa senin dilekçe yazman ya da itiraz etmen pek fayda vermez. Yapacağın en iyi şey avukat tutmak. Bu sayede hem işverenden yüklü bir tazminat alırsın hem de maaşın yükselir. İşverenin SGK primlerini eksik yatırmış onlar içinde ceza verirler ona. Benim tavsiyem bu olur son karar senindir. Allahım yardımcın olsun
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Arkadaşlar bu günlerde malulen emeklilikde köklü değişiklikler var ve geç de olsa bir şekilde mağduriyetler giderilmeye çalışılıyor. Bazen bazı şeyler geç gerçekleşir ama bundan gelecek nesiller çok daha fazla faydalanır umuduyla her şey daha iyiye gidiyor bana göre çoktan alınması gereken karar ve uygulamalar yürürlüğe girmek üzere o yüzden malulen emeklilik başvurusunda bulunacak arkadaşlar biraz daha sabır ve gayret diyorum.

ŞARTLAR DEĞİŞİYOR

Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın bin 800 gün sigorta primi bildirilmiş olması gerekiyor. Tüm organ nakilli (kemik iliği nakli hariç) hastalara koşulsuz maluliyet verildi. Böbrek nakli sonrası uygulanan kontrol muayeneleri de kaldırıldı. Tüm kanser hastaları tanı aldıktan sonra koşulsuz olarak malul kabul edildi.

Bunun gibi gelişmeler ve aslında olması gereken ( bir çok hastalık grubu malulen emeklilik sınıfına dahil edildi ) bana göre % 60 sınırının aşağı çekilmesi ama belli mi olur ? Belki bir gün o da olur.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) malulen emekliliğin kapsamını genişletmesiyle 4 bin 250 kişi emekli olabilecek. 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek olan düzenleme ile malulen emekli sayısı 114 bin 624'ten 119 bine çıkacak. Malulen emekliler aylık 971 lira maaş alacak. SGK'nın kapsamını genişlettiği malulen emeklilik listesinde kanserden organ nakline, diyabetten çalışmaya engel teşkil edebilecek genetik hastalıklara kadar 21 çeşit rahatsızlık yer aldı.

Eski yönetmeliğe göre malullük başvurusu yapıp reddedilenlere tekrar başvuru yapma hakkı getiren düzenleme, 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek.

Emekli olabilmek için 'çalışma gücünün' veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte 'kazanma gücünün' en az yüzde 60'ını veya tamamını kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak. Ayrıca en az 10 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak bin 800 gün sigorta primi ödenmiş olma şartı da var.


1/9/2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği ile getirilen en önemli değişiklik Balthazard Formülünün kaldırılmasıdır.


Ancak, birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağı vermediğine Kurum sağlık kurulunca karar verilenler malul sayılır. Malullük tespitinde Balthazard Formülünün uygulanmaması nedeniyle malulen emekli olmak eskiye nispeten biraz daha kolay olacaktır.

Yine bazı hastalıklar da malullük listesine alınarak engellilerin malulen emekliliği daha kolay hale gelmiştir. Yönetmelikte yer alan Hastalık Listesi'nde belirtilen hastalıkların meydana geldiği tespit edilen sigortalının hak sahibi veya bakmakla yükümlü olduğu çocuğu malul sayılacak. Ayrıca malulen emeklilik kapsamı genişletilerek, diyaliz, tüberküloz gibi pek çok kronik hastalıkta artık maluliyet kapsamına alınacak.

Bence bunlar çok çok iyi gelişmeler ve bundan sonra her şey daha da kolay olacak gibi.

En güzel haberleri paylaşmak dileğimle,
 
Tekerlekli Sandalye
Üst