%50 Engelli raporu olan kardeşimi askere alıyorlar!

Merhaba sayın arkadaslar sorunumuz, kardeşim engelli ve mental retardosyon %50 raporu var ve askere alıyorlar itiraz ettik ve etimeskut askeriye hastanesinden askerlik yapabilir raporu verdi heyet.. şimdi 10 gün sonra sevk olacak tekrar bi itirazda bulunduk oldugumuz şehirdeki askeri hastanede yarın tekrar bi heyete daha girecek.. sizce yasal olarak devlet araştırma hastanesinden %50 daimi engelli raporu olan birini askere alınması dogru mu ve bu durum karşısında ne yapabiliriz acil yardımlarınızı bekliyorum yarına kadar yardımcı olursanız cok sevirnirim ve duacınız olurum

Değil %50 %10-20 özürlü olan birini bile askere almıyorlar. Ben bir şekilde karışıklık olduğunu düşünüyorum. İtiraz sonucu olumlu sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. Sonucu sende yazarsan süreç hakkında güncel bilgi olur...

Sivil hastanenin verdigi raporu kabul etmez açıkcası sallamaz askeriye kendileri rapor vermeli bakalım yeni itiraz inşallah olumlu olur da kardeşinizi almazlar askere.

Sonuc 30 temmuz 2013 saat 15:30 acıklanacak sizinlede paylasırım.

tek temennimiz yapılan bu yanlışın düzeltilmesi. geniş çaplı arastırmadan gecmiş zamanlarda raporu oldugu ve engelli oldugu halde askerlik yaptırılan engelli vatandaşlar oldugu tek korkumuzun aynısnın bizimde başımıza gelmesi..

Arkadaslar sonuc olumlu askerlige elverişli degildir raporu verdiler. sorun etimeskutdaki doktordan kaynaklanıyor saglık kurulunda bekleyen bir kac vatandasda aynı doktordan şikayetci idi ilgisizlikden kaynaklanıyor sorun. ve dediginiz gibi sivil raporlara bakmıyorlar bile ancak devlet hastanesi teste gönderdiler onu göz önünde bulunduruyorlar.

O doktoru şikayet etmelisiniz. altına ayrı ayrı dosya fotokopisi koymalısın. Bu gerçek: Askeri müfettiş sizin raporunuzla ilgilenir ve ayağını inşallah kaydırır. O doktorun orada çalışma hakkı yok, bizim vergilerimizden maaş alma hakkı da yok.

Selam cagdas,

Bu ülkede askere alınmak için gerekli olan muayene ve tetkikler askeri hastanede yapılmaktadır. Sağlık raporu ile askerlikten muaf olup olmamaya karar verecek olan tamamen askeri hastanedir. Hangi devlet hastanesinden alınmış olursa olsun askeriyede ne yazık ki dikkate alınmayacak olan engelli sağlık raporlarının bu ülkede aslında askeriyenin sivil yaşama karşı üstünlüğü olarak da karşımıza çıkan bir gerçek ve bir o kadarda çelişkili bir durum değil midir? tam teşekküllü devlet ve eğitim araştırma hastanesinin engellisine vermiş olduğu rapor isterse % 100 isterse % 50 olsun askerlik işlemlerinde geçerli olmaması ve yeniden rapor için GATA ya sevk edilmesi?

Değil %50 %10-20 özürlü olan birini bile askere almıyorlar. Ben bir şekilde karışıklık olduğunu düşünüyorum. İtiraz sonucu olumlu sonuçlanacaktır diye düşünüyorum. Sonucu sende yazarsan süreç hakkında güncel bilgi olur...

Selam,

Dediğiniz doğru fakat o raporu veren eğer devlet hastanesiyse kaale almıyorlar kendi askeri hastanelerinde kendi askeri doktorlardan oluşan heyete muayene olunmasını istiyorlar. Sonuçta bir engellinin engelline ve askerlik yapıp yapamayacağına olan kararı askeriye kendi veriyor arkadaşım durum tam olarak bu ve ben yine bildiğim kadarıyla askeriyeden askerlikten muaftır yani halk deyimiyle çürük raporu alan bir engelli vatandaşın almış olduğu bu raporda sivil yaşamda geçmiyor.

%50 büyük bir oran. Dlayısıyla askerlikten muaf tutulursunuz. Yasal tabiriylede çürüğe ayrılırsınız.

Merhaba sayın arkadaslar sorunumuz, kardeşim engelli ve mental retardosyon %50 raporu var ve askere alıyorlar itiraz ettik ve etimeskut askeriye hastanesinden askerlik yapabilir raporu verdi heyet.. şimdi 10 gün sonra sevk olacak tekrar bi itirazda bulunduk oldugumuz şehirdeki askeri hastanede yarın tekrar bi heyete daha girecek.. sizce yasal olarak devlet araştırma hastanesinden %50 daimi engelli raporu olan birini askere alınması dogru mu ve bu durum karşısında ne yapabiliriz acil yardımlarınızı bekliyorum yarına kadar yardımcı olursanız cok sevirnirim ve duacınız olurum

Merhaba aynı durum şuanda bizim başımıza geldi ve kardeşim %70 oranında zihinsel engelli izmir askeri hastahaneden gata haydarpaşaya sevk ettiler yani burdan sevkini istemeseydik askerlik yapabilir raporu vermişlerdi biz ne yapabilirz eğer ordanda askerlik yapabilir raporu cıkarsa nereye nasıl şikayet etmeliyiz hiç birşey bilmiyorum süreçle ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim..

Normal prosedür endişe etmeyin. Benim de kalp pilim var benide çağırdılar :) Gittim bir gün askeri hastenede yattım ertesi gün rapor verip gönderdiler. Sıkmayın canınızı.

Geri