50 Gündür engelli maaşım bağlanmadı?

Arkadaşlar Engelli Maaş Başvurdum 50 gündür sonuc bekliyorum Ankarada Arkadaşim benden once engelli maaş almis ben Nevşehir Yazıyorum 50 gun oldu e devlet eski bilgilerim yaziyor Mersinde yeşil kart 1 haftada almiştim gelir durumum duşuk Nevşehir taşındıktan sonra başvurdum maaş için eve gelmisler kardesim evde idi şuan Evde yok Dedesine bakıyor demis vakif gittim sordum başvurun duruyor bekle diyorlar çok üzün sürmedimi

Müracaatlar,Sydv nın yoğunluğuna göre değişiyor. E devketten takip edin, isterseniz 144 den bilgi alabilirsiniz

Müracaatlar,Sydv nın yoğunluğuna göre değişiyor. E devketten takip edin, isterseniz 144 den bilgi alabilirsiniz
Bugün gittim hocam bu Nevşehir nasil bir yer kadın bana dediki biz senin adres geldik artık kime geldilerse yanlis adrese gitmişler onlarda yok öyle biri burda yaşamiyor demis başvurun iptal olacak yeniden başvur dedi bende sizi cimer şikayet ederim dedim ilk başvuruyu ben ikametgah adresimi verdim öyle basvurdum dedim sonra tamam dedi haftaya oraya geliriz dediler hocam sacmalik ustune gitmesem beni yollayacak

Neyseki gitmeniz iyi olmuş, yoksa bekleyevektiniz boşuna, İnş, kısa zamanda bağlanır.
Valla Hocam Dilekçe yazdık verdik kusura bakmayın bu aykı mütevelli heyetini kacırdınız diyor utanmadan Aralık 10 toplanmislar ve adres yanlis gelmeleri yuzunden çok yoğunuz personel az diyor ozaman devlet alım yapsın vatandaş boyle mahdur edilecek cimer yazdık cevap bile gelmedi biz engelli arkadaşa iş bulalım diyolar bide utanmadan işkur mudur felan arıyolar nalet gittim nasil bir şehir burasi

Valla Hocam Dilekçe yazdık verdik kusura bakmayın bu aykı mütevelli heyetini kacırdınız diyor utanmadan Aralık 10 toplanmislar ve adres yanlis gelmeleri yuzunden çok yoğunuz personel az diyor ozaman devlet alım yapsın vatandaş boyle mahdur edilecek cimer yazdık cevap bile gelmedi biz engelli arkadaşa iş bulalım diyolar bide utanmadan işkur mudur felan arıyolar nalet gittim nasil bir şehir burasi
İyi akşamlar. Bisey soracaktım. 18 yaş altı engelli maaşına basvuru yaptım annesiyim çocuğun. Eşimin 2021 de iş yeri sgk çıkışı vermediği için ve sgk kaydı gözüktüğü için bizi reddediyorlar. Ne yapalım eşim sgk mi gitsin bunun icin

E devlette işe giriş ve çıkış belgeleri var orada gözükmüyorsa iş yerine gidip çıkış belgesini alsın onu götürüp kuruma verin

Merhaba ,
  1. “Yeniden başvur” tuzağına düşme. Yeniden başvuru seni başa alır. Senin talebin “mevcut başvuru dosyasında adres hatasının düzeltilmesi ve sosyal incelemenin doğru adreste yenilenmesi” olmalı.
  2. Yazılı kayıt oluştur. Vakfa bir dilekçe ver, 2 nüsha; birine “alındı” kaşesi vurdur ve sakla.
  3. Adresini resmileştir. Yarın e-Devlet’ten “Yerleşim Yeri Belgesi” alıp dosyaya eklet. (Sistemlerinde Mersin veya farklı bir adres görünüyorsa, önce Nüfus’ta düzelt.)
  4. Eğer “iptal/redd” kararı çıkarırlarsa, Mütevelli Heyeti kararına itiraz dilekçesini aynı vakfa verirsin. Yönetmelik açık: itirazlar ilgili vakfa yapılır.

Vakfa verilecek dilekçe (adres hatası ve yeniden sosyal inceleme talebi)​

T.C.
NEVŞEHİR … KAYMAKAMLIĞI
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına

Konu:
2022 engelli aylığı başvurumda adres tespiti hatası nedeniyle sosyal incelemenin doğru adreste yenilenmesi talebi

Açıklamalar:

1. Vakfınıza …/…/2025 tarihinde 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli aylığı başvurusu yaptım. Başvuru sırasında ikamet adresimi doğru şekilde beyan ettim.
  2. Tarafıma sözlü olarak, sosyal inceleme ekibinin yanlış adrese gittiği ve o adreste “burada yaşamıyor” beyanı alındığı ifade edilmiştir.
  3. Sosyal incelemenin, başvuruda bulunanın ikametgahına gidilmek suretiyle yapılması esastır.
  4. Ayrıca 2022 kapsamındaki işlemlerin başvurudan itibaren en geç bir ay içinde tamamlanması gerekirken süreç 50 günü aşmıştır.

Talep:
Yanlış adrese gidilmesi nedeniyle oluşan hatalı tespitin dosyamda esas alınmamasını, sosyal incelemenin başvurumda beyan ettiğim güncel ikamet adresimde yeniden yapılmasını ve dosyamın mevcut başvuru tarihi korunarak sonuçlandırılmasını arz ve talep ederim.

Ad Soyad:
T.C. Kimlik No:
Telefon:
Adres:
Tarih:
…/…/2025
İmza

Ek:
Yerleşim Yeri Belgesi, kira kontratı veya fatura (varsa)

Vakıfta biri yeniden “iptal olacak, yeniden başvur” derse şunu söyle:
“Mütevelli Heyeti kararı olmadan iptal olmaz. Yanlış adrese gidilmiş; sosyal inceleme Yönetmelik Madde 6’ya göre ikametgahımda yapılmak zorunda. Dilekçemi alıp doğru adreste incelemeyi yenileyin.”

Merhaba ,
  1. “Yeniden başvur” tuzağına düşme. Yeniden başvuru seni başa alır. Senin talebin “mevcut başvuru dosyasında adres hatasının düzeltilmesi ve sosyal incelemenin doğru adreste yenilenmesi” olmalı.
  2. Yazılı kayıt oluştur. Vakfa bir dilekçe ver, 2 nüsha; birine “alındı” kaşesi vurdur ve sakla.
  3. Adresini resmileştir. Yarın e-Devlet’ten “Yerleşim Yeri Belgesi” alıp dosyaya eklet. (Sistemlerinde Mersin veya farklı bir adres görünüyorsa, önce Nüfus’ta düzelt.)
  4. Eğer “iptal/redd” kararı çıkarırlarsa, Mütevelli Heyeti kararına itiraz dilekçesini aynı vakfa verirsin. Yönetmelik açık: itirazlar ilgili vakfa yapılır.

T.C.
NEVŞEHİR … KAYMAKAMLIĞI

Konu:
2022 engelli aylığı başvurumda adres tespiti hatası nedeniyle sosyal incelemenin doğru adreste yenilenmesi talebi

Açıklamalar:

1. Vakfınıza …/…/2025 tarihinde 2022 sayılı Kanun kapsamında engelli aylığı başvurusu yaptım. Başvuru sırasında ikamet adresimi doğru şekilde beyan ettim.
  2. Tarafıma sözlü olarak, sosyal inceleme ekibinin yanlış adrese gittiği ve o adreste “burada yaşamıyor” beyanı alındığı ifade edilmiştir.
  3. Sosyal incelemenin, başvuruda bulunanın ikametgahına gidilmek suretiyle yapılması esastır.
  4. Ayrıca 2022 kapsamındaki işlemlerin başvurudan itibaren en geç bir ay içinde tamamlanması gerekirken süreç 50 günü aşmıştır.

Talep:
Yanlış adrese gidilmesi nedeniyle oluşan hatalı tespitin dosyamda esas alınmamasını, sosyal incelemenin başvurumda beyan ettiğim güncel ikamet adresimde yeniden yapılmasını ve dosyamın mevcut başvuru tarihi korunarak sonuçlandırılmasını arz ve talep ederim.

Ad Soyad:
T.C. Kimlik No:
Telefon:
Adres:
Tarih:
…/…/2025
İmza

Ek:

“Mütevelli Heyeti kararı olmadan iptal olmaz. Yanlış adrese gidilmiş; sosyal inceleme Yönetmelik Madde 6’ya göre ikametgahımda yapılmak zorunda. Dilekçemi alıp doğru adreste incelemeyi yenileyin.”
Evet hocam e devlet düşmüş yanlış adres gelen onlar babam nerden buraya taşindik koy gibi şehir. Reddedildi/Feshedildi (11/12/2025) (Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle) heyet toplanmiş yetiştiremedik diyorlar bide utanmadan Heyet toplantısına

Merhaba ,

T.C.
NEVŞEHİR … KAYMAKAMLIĞI

Konu:

Açıklamalar:

Talep:

Ad Soyad:
T.C. Kimlik No:
Telefon:
Adres:
Tarih:
…/…/2025
İmza

Ek:

Evet hocam e devlet düşmüş yanlış adres gelen onlar babam nerden buraya taşindik koy gibi şehir. Reddedildi/Feshedildi (11/12/2025) (Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle) heyet toplanmiş yetiştiremedik diyorlar bide utanmadan Heyet toplantı Cimer şikayet ettik mudur bunu sızmı yazdınız diyor ve bize karşı okudu en son faz gectik babam memur emeklisi ama evde 3 kişi yasiyor kişi başı gelir aşmiyor 7 binden

Geri