%50 raporlu araci kimler kullanabilir

Ahmet GÜNEŞ

SMS Activated
Iyi calismalar. Bir konu hakkinda bilgi almak istiyorum.
Babamin %50 oranında engelli raporu var. Sag ayagi diz alti protezdir. Yurticinden engelli aracı almayi dusunuyoruz.
Aracin orijinalligine dokunulmayacak.(engelli olmayan birinin kullanimina uygun olacak) Gaz ve frene bir tertibat takilacak elden de gaz ve frene basilabilecek.
Bu durumda engellinin çocukları araci kullanabilir mi?
(Babam H sinifi ehliyete sahip ozel tertibatli arac kullanabilir yaziyor ehliyette. Eski ehliyet tabi yenisini almadi daha)
Simdiden tesekkur ederim.
 
babanızın ehliyetini yenilemesi gerekecek ehliyet raporu için il sağlık müdürlüğünde heyete girecek bu heyet nasıl kodlar verecek araçta hangi değişiklikler olacak bu heyet karar verecek elden gaz frende verebilir gaz pedalını solada aldırabilir.

aracı kimlerin kullanacağına tse karar verecek benim size tavsiyem kodlar belli olup ehliyeti değiştirdikten sonra tse ye gidip nasıl bir tertibat yaparsak 3. dereceye kadar yakınları kullanabilir diye bilgi alın her elden tertibata 3. dereceye kadar yakını kullanabilir vermiyorlar.
 
Anladim tesekkur ederim. Gaz pedalini sola aldirsalar aracin orijinalligi bozulmus olacak ve biz süremeyeceğiz. Dediginiz gibi once ehliyeti degistirmek lazim sonra saglik raporunu cikaralim en son tse ye gidelim.. bu tse dediginiz mühendisler odasi mi
 
Günaydın benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim yüzde 54 rapor verildi meme ca yım kolumda ömür boyu kullanmam gereken lenfödem bası kollugu var raporda ortapedi yeri işaret li engelli aracı alabilir miyim
 
Geri
Üst