- Katılım
- Haz 8, 2010
- Mesajlar
- 1,038
- Tepkime Puanı
- 23
- Puanları
- 38
Latince adı:Salvia Officinalis
Almanca adı:Salbeiblatt
İtalyanca adı:Salvia
İngilizce adı: Garden Sage
Fransızca adı:Sauge
Özellikleri:Genellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde bulunur.Dünyada,Orta Avrupa veBalkanlarda bulunur.Eski Mısırlılar bitkiyi,bereket ve verim almak amacıyla kullanmışdırlar.
Önerilen hastalıklar:Kuvvet verici ve uyarıcı etkisiyle önemi kabul edilir.Gece uyku düzenini saglar.Mikrop mantar ve virüslerin oluşmasına karşı tedavi eder. Hastalık sonrasında kullanıldıgında bedene canlılık hissi verir.Mide bulantısını kesip, sindirimi düzenler.göğsü yumuşatır,bademcik ve dişeti iltihaplarına iyi gelir.En etkili nezle ilacıdır.insan vucudunu temizler.Yüksek tansiyonu indirir.Gece terlemelerini en aza indirir.İltihap kurutucu özelligide vardır.
Kullanım Şekli: Demlenerek içilir.İki(2) dakikadan fazla kaynatmayınız.Bir(1) tatlı kaşıgı dolusu yaprak bir(1) su bardagı dolusu kaynar su ile haşlanır.Üstü kapalı olarak on(10) dakika demlendikten sonrasüzülür.Bu karışımdan günde 2-3 bardak içilir.Taze bikiler için 4-5 dakika yeterlidir.Diger bir kullanım şekli ise kaynatılan bir(1) litre suya ,kuru yaprak veya çiçek karışımından on(10) gr atılır.Demlenir ve içilir
Almanca adı:Salbeiblatt
İtalyanca adı:Salvia
İngilizce adı: Garden Sage
Fransızca adı:Sauge
Özellikleri:Genellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde bulunur.Dünyada,Orta Avrupa veBalkanlarda bulunur.Eski Mısırlılar bitkiyi,bereket ve verim almak amacıyla kullanmışdırlar.
Önerilen hastalıklar:Kuvvet verici ve uyarıcı etkisiyle önemi kabul edilir.Gece uyku düzenini saglar.Mikrop mantar ve virüslerin oluşmasına karşı tedavi eder. Hastalık sonrasında kullanıldıgında bedene canlılık hissi verir.Mide bulantısını kesip, sindirimi düzenler.göğsü yumuşatır,bademcik ve dişeti iltihaplarına iyi gelir.En etkili nezle ilacıdır.insan vucudunu temizler.Yüksek tansiyonu indirir.Gece terlemelerini en aza indirir.İltihap kurutucu özelligide vardır.
Kullanım Şekli: Demlenerek içilir.İki(2) dakikadan fazla kaynatmayınız.Bir(1) tatlı kaşıgı dolusu yaprak bir(1) su bardagı dolusu kaynar su ile haşlanır.Üstü kapalı olarak on(10) dakika demlendikten sonrasüzülür.Bu karışımdan günde 2-3 bardak içilir.Taze bikiler için 4-5 dakika yeterlidir.Diger bir kullanım şekli ise kaynatılan bir(1) litre suya ,kuru yaprak veya çiçek karışımından on(10) gr atılır.Demlenir ve içilir