Ağır engelli raporuyla araç alabilirmiyim?

%70 ağır engelli raporumla kendi üstüme araç alabilir miyim normalde araç alimi icin %90 rapor şarti varmiş ama gecenlerde birisi eger rapor sahibi kullanacaksa %70 raporla alabilir dedi bu konuda bilgisi olan yardimci olabilir mi

%90 altı engelliler için araç alımında engel yüzdesinin bir önemi yoktur ortopedik bir engeliniz varsa ötv indiriminden yararlanmak için engeliniz uygunsa ötvsiz araç alabilirsiniz.
almak için ehliyetinizin olması gerekir ve alacağınız araca takılan özel donanımlar aracın normal kullanımına engel değilse 3. dereceye kadar yakınlarınız kullanabilir.

Hocam ben nakilden dolayı %70 ağır engelli raporu aldım yani gorunurde bi sikintim yok rapor üstünde engelliyim ehliyet için başvurdum almak icin bir engel yok alacam yakinda ben bu durumda ötvsiz arac alabilir miyim..araca özel bir donanim takilmasina gerek yok

Yok ömerfaruk, böbrek nakilliler, böbrek hastaları (başka bir uzuv kaybı yoksa) ÖTV indirimli araç alabilmeleri için rapor oranlarının %90 ve/ya üztü olması gerekiyor.

Geri