Altın Portakal Film Festivali'nde Engelliler Bu Yıl da Unutulmadı.!

F

Fırtına

Guest
altin-portakal.jpg



48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Sinema ve Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında görme engelliler için sesli betimlemeli; işitme engelliler için ise özel betimlemeli altyazılı film gösterimleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Altın Portakal Film Festivali'nde engelliler bu yıl da unutulmadı;

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, egnelli vatandaşlar için betimlemeli özel gösterimler hazırlayacak. Festivalin, "Sinemaya Göz Kulak Olmak" bölümünde, Altın Portakal-Uluslararası Engelsiz Film Festivali işbirliği çerçevesinde engelli hayatların anlatıldığı kısa film seçkisine de yer verilecek.

48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali programı içinde Reha Erdem'in yönettiği Kaç Para Kaç, Derviş Zaim'in yönettiği Cenneti Beklerken ve Egemen Ertürk'ün yönettiği Çıngıraklı Top adlı filmler, görme ve işitme engelli sinemaseverlerle buluşturulacak.

"Cenneti Beklerken" filminin sesli betimlemesi görme engellilerle ilgili pek çok sosyal sorumluluk projesinde özveriyle çalışan usta Oyuncu Ceyda Düvenci; "Kaç Para Kaç"ın sesli betimlemesi, sosyal sorumluluk projelerinde ön sıralarda yer alan bir başka sanatçı Melike Demirağ tarafından gerçekleştirilecek.

Uluslararası Engelsiz Film Festivali aracılığıyla festival programına konulan "Kaç Para Kaç", Türkçe altyazı çalışması da yapılmış olarak gösterime girecek.

Kısa Film Seçkisi;

48. Altın Portakal'ın "Sinemaya Göz Kulak Olmak" programı kapsamında görme ve işitme engellilere yönelik kısa film seçkisine de yer veriliyor.

Uluslararası Engelsiz Film Festivali aracılığıyla festival bünyesinde gösterimi yapılacak "Sen Olmak", "Dans", "İlk Bakış", "1 Çizgi - 1 Nota", "Papillon" adlı kısa filmlerin yönetmenleri arasında Levent Kazak ve Cansel Elçin gibi tanınmış sanatçılar da yer alıyor.

"Sinemaya Göz Kulak Olmak" programı içinde yer alan filmler, engelli vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.
 
F

Fırtına

Guest
Altın Portakal'dan Üç Özel Gösterim.!

Altın Portakal sinemaya 'göz kulak' olacak.

Festivalde, görme ve işitme engelli sinemaseverler için özel gösterimler düzenlenecek.

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Sinema ve Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında görme engelliler için sesli betimlemeli; işitme engelliler için ise özel betimlemeli, altyazılı film gösterimleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

ÜÇ FİLME ÖZEL GÖSTERİM

Festival programı içinde Reha Erdem’in yönettiği “Kaç Para Kaç”, Derviş Zaim’in yönettiği “Cenneti Beklerken” ve Egemen Ertürk’ün yönettiği “Çıngıraklı Top” adlı filmler, görme ve işitme engelli sinemaseverlerle buluşturulacak. Sesli betimlemeler Ceyda Düvenci, Melike Demirağ gibi ünlü isimler tarafından gerçekleştirilecek.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst