Engellilik Evliliğe Engelmi ?
Bazı engelli insanların yazılarında okuduğuma ve anladığıma göre bir çoğu engelli insanın evlenmesine soğuk bakıyor. Yani evlenirsem mutlu olamam yada eşim benim sorumluluklarımı taşıyamaz bıkar, bir zaman sonra belkide terk edilirim yada sürekli şikayet halinde olur vs...
Anlaşılan o ki kadın/erkek fark etmeksizin söylüyorum engelliliği evliliğe engel olarak görüyorlar. Tabiki bunu hiç sorun etmeyenlerde vardır ama büyük çoğunluğun bu yüzden evlilikten korktuğunu ve uzak durduğunu düşünüyorum. Aileler bu konuda biraz katı hiç kimse çocuğuna engelli bir eş düşünemiyor. Büyük bir yanlış olmasına rağmen bu böyle bunun aksini söyleyebilecek olanıda pek zannetmiyorum.
Bir şekilde aileleri anladığımızı düşünelim fikirleri çocuklarının iyiliği içindir şüphesiz, fakat engelli kadın veya erkek neden bu kadar kendine güvensiz olupda evlilik camiasından uzak durmaya çalışıyor? Çok seviyor, onsuz olamıyacağını biliyor ayrı geçen her gün üzülüyor ama iş evliliğe gelince geri duruyor. Bu tezat durum sadece güvensizlik ve gelecekteki varsayılan olayların korkusu değilde nedir sizce?
Sevgi anlamı çok büyük bir duygu her şeyi severz, hayvanlar, çiçekler, çocuklar, hatta bir kıyafet yada nebileyim işte bir araba bir ev her şey sevilir. Ama aşk bambaşka birşey insanı allak bullak eden, düşüncelerini bile değiştirecek büyüye sahip değilmidir? Neden bundan kendimizi mahrum edelim'ki sonu o mu olacak, bu mu olacak diye düşünerek uzak kalalım sevmeyelim evlenmeyelim.
Engelli ile engelsizin evliliği de toplumumuzda çok ses getiriyor vah.. vah hiç olmuşmu yazık olmuş gibi sözleri herbirimiz duyuyoruzdur. yada her iki grupda engelliyse buda ayrı bir merak konusu oluyor , ne yapıyorlar nasıl günlük işlerini hallediyorlar gibi insanların şaşkın bakışlarını hissedebiliyorlardır. Bunun yanı sıra herşey yolundayken sonradan engel sahibi olan bir taraf terk edilme korkusu yaşıyor da olabilir. Bunda haksızda değil bir çok örneğini muhakkaki görüyorlardır. Bu tür haberleri hepimiz okuyor görüyoruz. Fakat kimse bilemez başına ne geleceğini belkide çok korktuğu evlilik ona sayısız mutluluk kapıları açacak, denemeğe değmezmi?
Sen biliyormuydun engelli olacağını tabiki bilemezdin peki evlenince eşinin seni anlayıp seninle ömür geçirip geçiremiyeceğinide bilemezsin. İnsanların insanlara yapmış olduğu bu kötülük (ayrımcalık ) sizleri etkilemesine ve negatif düşüncelere itmesine müsade etmeyin.
ENGELLİLİĞİ EVLİLİĞE ENGEL GÖRMEYİN
Aslında biraz kendimizi düşünerek mutlu olduğumuz yerde ve kişiyle olarak sonra başıma o bu mu gelir diye düşünmeden yaşamak mutlu olmak gerekmezmi? Sevmek birazda herşeye kafa tutmak demek değilmidir? Hatta var olan engelimize bile