Astım ve bronşit hastasıyım. Hangi oranda rapor alırım?

arkadaşlar bende astım + kronik bronşit hastalığı var. 2022 maaşı almak için hastaneden rapor almaya gideceğiz.
2022 maaşı alabilmek için en az %40 rapor almamız gerekiyormuş.
sizce bu 2 hastalıktan alınan rapor %40 edermi?

Her iki hastalığın iş gücü kayıp oranı belirlenir sonra bu oranlar balthazard formülü ile hesaplanarak rapor oranı belirlenir.
astım ve kronik bronşitte verilecek rapor o hastalıkların sizde ki derecesine ve vucutta yaptığı tahribata göre değişir. dolayısıyla bu konuda net birşey söylemek çok zor. en doğru kararı d.r verecektir.

33 yaşındayım 30 senedir astım bronşit hastasıyım ilaca mahkum bir hayatım var gitmediğim hastane kalmadı şuan raporlu ilaclarim var birde son olarak doktor solunum cihazı verdi solunun fonksiyon testi sonucu ile sizce benim raporum %40 i asarmi

[MENTION=20632]Adem YK[/MENTION]

Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Benim doğuştan değil 2 yaşındayken başlamış ama bir türlü Ankara Samsun Çorum arası git gel duzeltemedik solunum fonksiyon testi hep başarısız çıkıyor ilaçlı istiyor doktor tekrar yine başarısız bana söylediği şu senin test sonucu aynı 60 yaşındaki yaşlıların sonucu gibi
heyete girecem ilk adımı attım hayırlısı olur inşallah

Geri