Banka kredi borcumu ödemezsem ne gibi yaptırımla karşılaşırım?

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Pekii ! borç benim borcum . kefilim filan da yok .
Eşim çalışıyor ,eşime ileri de icra takibi gelir mi . ?
Malülen emekliyim ,sanırım benim maaşıma haciz koyamazlar .

Aynen borç sizin borcunuz ve adınıza kayıtlı gayrimenkul, taşıt vb yoksa eşinize değil sizin adınıza yasal takip süreci başlar ama hiçbir şeyiniz yoksa bankalar malulen emekli maaşınız haciz edemezler onun yerine psikolojik olarak yaşamınızı alt üst etmeye devam ederler ta ki sizden alacakları meblağı faizsizde olsa bir miktarını geri alabilene kadar sancılı dönem devam eder :(
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Sn Gazoz Ağacı

Bende size doğruları yazdığınız için teşekkür ederim ancak icra aşamasına gelmiş bir borç için anlaşma yapıp da tahahüd imzalayıp , bu imzalanan tahhüd ile kör kaza 1-2 taksit ödenmediği taktirde kişi tahahadü ihlal nedeniyle hapse girer ..Bence yapılması gereken icra takibi başlamadan önce uzlaşmak en doğrusu olur . icra aşamasında tahahüd vermek çok riskli ve sonu hapisle sonuçlanabilecek durumlar doğurabilir ..

Arkadaşım yasal takip süreci sonunda yeni bir dönem başlar o da icra takip süreci ve o döneme kadar olan dönemde borcu yapılandırmak kötünün en iyisidir. İcra aşamasında ise artık geriye dönüş için fazla şansınız kalmamış olur ama gayrimenkulunüz yoksa içiniz rahat olsun hapis cezası artık kalktığından borcunuz en az 5 yıl süreden sonra bankalar tarafından varlık yönetimi denilen finans sektörüne kaydırılır ve karşınıza varlık yönetiminin yeni avukatları çıkar.

'' Bence yapılması gereken icra takibi başlamadan önce uzlaşmak en doğrusu olur!!! '' işte bu konuda kesinlikle haklısınız ve sizi tebrik etmek isterim bu kadar bilgili ve bilinçli olduğunuz için.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
bankalara borcu olup da borçlarımızı kapattıktan sonra kara listeden çıktığımızı nasıl öğrenebiliriz bilen var mı?

Selam salihpamuk,

Her akşam siteye giremediğim için yanıt vermekte geciktim kusuruma bakmayın ama bunun birçok yolu var en kolayı yeni bir kredi için başvurduğunuzda; başvuru yaptığınız şubedeki bireysel müşteri hizmetleri yetkilisi zaten sizin karalisteden çıkıp çıkmadığınızı hemen görecek ve başvuru yaptığınız krediniz tahsis aşamasında ilgili bankanın Genel Müdürlüğünce onaylanmadan olumsuz olarak sonuçlanacaktır.

Karalisteye girdiğinizi düşünüyorsanız bütün borçlarınızı kapatsanız dahi en az 5 yıl süreyle Merkez Bankası kayıtlarında kalacağınız için bu sürenin dolmasını beklemekten başka yapacak bir şey olmadığını belirtmek isterim.

Karalisteye girmek sanıldığı kadar kolay değildir yani önce KKB niz düşer çok daha sonra hakkınızda yasal takip süreci başlayacak kadar gecikmeleriniz varsa o listede yeralırsınız ve 5 yılın dolmasıyla birlikte yeniden kredi talebinde bulunabilir, kredi kartı kullanabilir konumuna ulaşırsınız.

Hiç bir banka müşterisinin Karalisteye girmemesi dileklerimle...
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Kara Listeden Çıkmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Bankacılık sektöründe kredi veya kredi kartı almak için belirli esasları yerine getirmek gerekmektedir. Bu esaslardan en önemlisi diyebileceğimiz konu, kredi notunuz ve kara listede olup olmadığınız konusudur. Kara liste dediğimiz, aslında negatif kredi kayıtları olarak tutulan liste, Merkez Bankası ve KKB, yani Kredi Kayıt Bürosu tarafından ayrı ayrı tutulmaktadır. Bu listede zamanında ödenmeyen kredi kartı borçlarına sahip olanlar, çek, senet gibi konularda yükümlülüklerini yerine getirmeyenler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kredi ödemelerini geciktirenler ve yasal takibe düşen kişiler de listede kendilerine yer edinmektedir. KKB adı verilen büro bankaların kendi arasında oluşturduğu yapıdır. Bu yapı kendi listesini tutmaktadır. Ayrıca Merkez Bankası tarafından tutulan kara liste de bulunmaktadır. İki liste birbirinden farklıdır. Temel olarak aynı sorunlarla karşılaşılan kişiler her iki listede de bulunmaktadır. Fakat iki listenin bir tanesinde bulunmayan, bir tanesinde bulunan kişiler de vardır.

Kara liste dediğimiz listeden çıkmak ise kolay değildir. Geçtiğimiz senelerde gelen af ile birlikte, kara listede olduğu halde geçmiş dönemlere ait kredi borçlarını, senet, çek gibi konularda yükümlülüklerini yerine getiren kişilerin listeden çıkarılması karşımıza çıkmıştır. Fakat bu kişilerin çıkarıldığı liste Merkez Bankası’nın tuttuğu kara listedir.

Yani kişiler Merkez Bankası kayıt listesinden adlarını sildirmiştir. Fakat bankaların ortak bir platform olarak ortaya çıkardığı KKB yapılanmasının listesinden isminin çıkması gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca kara listeden çıkmanın yanlış bir şekilde tutulan kayıt olmadığı takdirde imkanı bulunmamaktadır. Tabii ki hakkınızda takip olmadığı düşünüldüğünde ve borçlarınızın tamamını ödediğiniz varsayıldığında, 5 sene sonra kayıtlarınız silinecektir.

Fakat kayıtların silinmesi demek bankaların yeni başvurularınıza olumlu cevap vermesi anlamına gelmeyecektir. Bu da bankaların kendi içindeki prensipleri ve politikaları noktasında değişmektedir.
 

tayfunag

Üye
Üye
Katılım
Eyl 19, 2014
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Sn Gazoz Ağacı

Bir kişinin vaya sirketin hesabında para olduğunu İcra avukatı nasıl tespit edebilir .
Bunu aslında şu nedenle soruyorum benim aracıma park halindeyken bir araç çarptı aracım henüz 9 aylık idi yani sıfır sayılırdı , kasko aracımı perte ayırmayıp tamir ettirdi bu tam 2 ay sürdü ve aracım yapıldığı halde değer kaybına uğradı ve işlerim aksadı bende kiralık araç tutup vuran Şirket aracına dava açtım ve dava 1 aya kadar lehime sonuçlanacak ben bu alacağım parayı nasıl tahsil edicem , avukat bu şirketin hesaplarına nasıl ulaşacak her bankanın genel müdürlüğüne yazımı yazacak bunu merak ettim .
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Selam tayfunag,

''Bir kişinin veya şirketin hesabında para olduğunu İcra avukatı nasıl tespit edebilir? '' soru aslında tam olarak buydu değilmi? Aslında çok basit yani o kişi İcra takip avukatı ama özellikle AVUKATlık mesleğine sahip olduğu için bile bu bilgilere rahatlıkla ulaşabilir. Avukatları diğer meslek gruplarından ayıran en belirgin özellikleri mit ajanı gibi hemen her konuda araştırma yapmaya yetkili olabilmeleri ve kendisi için gerekli kaynağa kolayca ulaşabilmeleridir. O yüzden siz müsterih olun iyi bir avukatın özellikle mesleğinde uzmanlaşmış bir avukatın ulaşamayacağı bilgi, başaramayacağı dava yoktur.

Sizin tam olarak bankadaki hesaplara nasıl ulaşacak? soru kısmına gelecek olursak bunu TBB ortak sisteminden, KKB den yada hangi bankada hesabı olduğunu öğrendikten sonra o bankanın Genel Müdürlüğüne göndereceği Haciz Müzekkeresi denilen istek belgeyle elde edeceğini bildirmek istedim. Bankalar kendilerine avukat tarafından gönderilen haciz müzekkerelerine yanıt vermek durumundalar. Sistemin nasıl işlediğine ve nasıl sonuçlanacağına dair yazıyı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

Bankaya Gönderilen Haciz Müzekkeresi - Hesap Üzerine Bloke Konulması

Siz avukatınıza güveniyorsanız gerisini merak etmeyin. Alacağınızı mutlaka tahsil edecektir yeter ki işinin ehli bir avukat olsun.

Hakkınız olanı en kısa zamanda alabilmeniz dileğimle...
 
Tekerlekli Sandalye
Üst