Bu ibare ile H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

arkadaşlar ben raporu aldım raporda şöyle yazıyor ''NÖROLOJİK AÇIDAN BİR YIL SONRA KONTROL KAYDIYLA GÖZLÜKLE H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALIR.'' yazıyor burda bir sorun varmı acaba? H sınıfı ehliyetimi almaya kalkışsam sorun yaşarmıyım? özel tertibat yada otomatik vites yazmıyor bunda... birde istihdam değerlendirilmedi diyor çalıştırılamayacağı alanlar bölümünde ağır ve tehlikeli işler yazıyor ömss ye girebilirmiyim bu raporum ile?

bana sürücü kursundan ancak otomatik vites kullanırsın dediler H sınıfı bu anlama gelir dediler. düz vites kullanırsan ceza yersin dediler?

önemli olan raporunuz:
Raporunuzda "otomatik vites araç kullanır h sınıfı olur" gibi ibre var ise kurs'un belirttiği gibi araç kullanırsınız: yani otomatik vites.

Ancak öyle bir ibre yok ise; sadece h sınıfı olur ibresi var ise o zaman siz hem düz hem otomatik vites kullanırsınız. Dolayısıyla siz hangisinden yazılı rapor aldınız?

Not: Soruları dağınık biçimde sorduğunuz için gözümden kaçtı. Herşeyi sor ama herşeyi açıklayarak, çünkü aramızda bilenler çıkar sana yol gösterir.

'NÖROLOJİK AÇIDAN BİR YIL SONRA KONTROL KAYDIYLA GÖZLÜKLE H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALIR' yazıyor sadece otomatik vites veya özel tertibatlı yazmıyor

Elinizdeki rapor H sınıfı için alınmış rapor ve o raporla H sınıfı ehliyet alabilirsiniz, sonra ötv için araç almak istediğinizde müracat edince o zaman size özel donanımlı araç alabilir koldan tertibat elden tertibat otomatik vites bunun gibi durumunuzu anlatan ibareler eklenecektir. Doktor engelinize istinaden nasıl bir aparat uygun görürse raporda belirtecektir.

Bakın bu konuda kural net vergi muafiyetiyle araç almayacaksınız ki siz zaten vergi muafiyetinden yararlanmıyorsunuz, h sınıfı ehliyet alır raporuyla istediğin aracı alır ve kullanırsın.

Geri