Buluşmahamlet 24 Kasım da BKM de...

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
BuluşmaHamlet” oyunu, Türkiye’de ve belki de dünyada ilk kez SATGE tarafından Engeli olan gençlerle, profesyonel oyuncuları aynı

sahnede buluşturmak ve engeli olan gençlerin de engelli olmayan profesyonel oyuncular gibi sahnede amatörlükten uzak, birlikte profesyonel bir düzlemde sanat üretebilecekleri imkânlar, alanlar oluşturarak, profesyonel bir oyun sunmalarını sağlamak, engelli-engelsiz ayrımını sanat aracılığı ile ortadan kaldırmak amacıyla oluşturulan “Buluşma” projesinin sekiz aylık süreci sonunda, seyircisiyle buluşma imkânı bulabilen özgün ve özel bir oyundur.

Oluşum aşamasında engeli olan gençler, profesyonel oyuncular ile birbirlerini anlayacakları, gerçek anlamda kaynaşacakları ve karşılıklı sanatsal paylaşımda bulunacakları estetik bir platformda buluşmuşlar ve birlikte çalışarak ortaya profesyonel bir gösteri çıkarmışlardır.

Bu sekiz aylık meşakkatli ve özverili çalışmayı sunmaktan gurur duyarız.
İyi seyirler.

24 KASIM PERSEMBE BESIKTAS KULTUR MERKEZI 20.30

Biletler Biletix’ten ve BKM gişeden temin edilebilir.

Tam Bilet 25TL.
İndirimli Bilet 20TL.
Toplu alımlar için indirim mevcuttur.
Bilgi için: 0542 257 56 40

BuluşmaHAMLET, Hamlet’in sadeleşen ve derinleşen yepyeni bir yorumudur.Görsel ve kurgusal açıdan güçlü, kadrosuyla eşsiz, dinamik bir akışla yürüyen, izleyiciyi davet eden taptaze bir Hamlet okuması... Ve tam da burada artık söz susar çünkü şimdi perde zamanıdır... Keyifli Seyirler...

SATGE
BULUŞMAHAMLET
William SHAKESPEARE

YÖNETEN Kadir Kandemir
GENEL KOORDİNATÖR Sevrin Uysal
MÜZİK TASARIMI Jingle Factory
IŞIK TASARIMI Zilkifli Özdemir
KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRÜ Filiz Babalık Aytar
AFİŞ TASARIMI Yılmaz Kurt
FOTOĞRAFLAR Osman Nuri İyem

OYUNCULAR

Kutay sandıkçı
Ali Aydın
Elif Yıldız
Gamze Dirlik
Kadir Kandemir
Orhan Kanalp
Remzi Özcan
Tevfik Alakazlı
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
BulusmaHamlet, profesyonel oyuncularla, engelli oyuncuları aynı sahnede buluşturuyor

BuluşmaHamlet: Hamlet’i Hiç Böyle Görmediniz!



Tüm acılara ve acımasızlıklara rağmen hayatta kalmak mı zor, yaşanabilecek onca güzelliğe rağmen hayattan vazgeçip kurtuluşu bıçağın ucunda aramak mı?

Kaleme alındığından bu yana geçen 400 yıla rağmen Hamlet’in güncelliğini asla yitirmeyen bir öykü olmasının sırrı, belki de insanlığın böylesine temel bir sorununa odaklanmasından kaynaklanıyor. Cinayet, ölümün getirdiği büyük kayıp hissi, ihanet, açgözlülük, entrikalar ve sanrıların heyecanı içinde akan oyun, SATGE tarafından geliştirilen Buluşma Projesi kapsamında çağdaş bir solukla sahneye taşınıyor.

Dinamik akışı ve keskin anlatım diliyle sadeleşirken yoğunlaşan benzersiz bir Hamlet okuması olan BuluşmaHamlet’in çarpıcı koreografisi ve göz dolduran görselliğiyle seyircilerinde iz bırakması amaçlanıyor.

İncelikle kurgulanan sahne matematiği, etkileyici müzikleri, atmosfer yaratmaktaki başarısı, minimalist dekor ve kostüm tasarımının yanı sıra BuluşmaHamlet’i eşsiz kılan en önemli yapıtaşlarından biri de hiç kuşkusuz oyuncu kadrosu… Yıllardır engelli genç yeteneklerin birer oyuncu olarak yetiştirilmesini sağlayan SATGE, BuluşmaHamlet’te engel tanımayan bu oyuncularıyla profesyonel bir kadroyu buluşturuyor. Ve böylece ülkemizde daha önce yapılmayanı yaparak profesyonel tiyatroda denenmemiş bir sayfa açıyor.

Üç aşamadan oluşan sekiz aylık ortaklaşa bir emeğin sonunda hayat bulan BuluşmaHamlet Projesinin ürünü olan bu anlamlı ve sürükleyici oyunda buluşmak dileğiyle… İlk gösterim 24 Kasım Perşembe 20:30’da Beşiktaş Kültür Merkezi’nde. BuluşmaHamlet’in diğer gösterimleri ise 30 Kasım ve 28 Aralık günleri, saat 20:30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılacak.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst