Diyabet aşırı rapor oranları nedir?

msy80

Üye
Üye
Katılım
Kas 11, 2017
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba, ben 25 yaşında 175 boyunda 125 kilodayım. vücut kitle endeksim 40.6 çıkıyor.
Bunun dışında tip 2 diyabetim var. Gözlük kullanmıyorum fakat hafifte olsa görme bozukluğum olduğunu biliyorum.(Önceden göz doktoru gözlük yazmıştı.)
Bu şartlarda engelli raporu alma olasılığım var mıdır sizce? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Engelli Raporu Kimlere Verilir?

Engelli raporu, engellilerin ve ailelerin devlet ve özel sektör tarafından engelli bireylere sağlamış olduğu haklardan faydalanabilmeleri için almak durumunda oldukları bir belgedir. Engelli raporunda yazmakta olan oran yüzde ( % ) olarak belirtilmektedir. Devlet tarafından yapılan engelli tanımı şu şekildedir: Engelli raporu ile fiziksel veya ruhsal olarak vücut fonksiyonlarının en az %40’ını kaybetmiş kişilere engelli denilmektedir. Kişilerin engelli olup olmadıklarını gösteren sağlık raporuna da engelli sağlık raporu denilir.

Engelli Raporu Nasıl Alınır?

Engelli raporu almak için devlet tarafından yetki verilen tam teşekküllü hastanelere başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu hastanelerin listeleri zaman zaman güncellenmektedir. Size en yakın tam teşekküllü hastaneye başvuru yapmanız durumunda, engelli raporu almak için işlemlerini halledebilirsiniz. Bu hastanelerde engelli raporu düzenlemek için sağlık kurulu birimleri bulunmaktadır. Engelli raporu almak isteyen kişi veya velisi buraya başvuruda bulunarak engelli raporu alabilir.

Engelli Raporu Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?


Engelli raporu başvuru dilekçesi ( Bu raporu başvurduğunuz hastaneden temin edebilirsiniz. Rapor hastane tarafından doldurulacaktır. )
Nüfus cüzdanı ve fotokopisi
2 adet fotoğraf ( bazı tam teşekküllü hastaneler 2’den fazla fotoğraf talep etmektedir. Bu yüzden mümkünse yanınızda daha fazla fotoğraf bulundurmanız, işlemleri hızlı halletmeniz adına faydalı olacaktır. )

Gerekli belgeler ile beraber engelli sağlık raporu almak için başvuruda bulunmanızın ardından, gerekli kontrolleriniz ve testleriniz yapılır. Tüm bu işlemlerin ardından sonuçlarınız doktorlardan oluşan heyete gönderilir. Doktorlar engelli raporu oranına, engelli raporu yönetmeliği kapsamında karar verirler. Rapor almak için şahsen başvuruda bulunduysanız 2 kopya, resmi bir kurum tarafından sevk işlemi ile gelmişseniz de 3 kopya olarak size tanzim edilir. Şayet size verilen raporda, engelli oranı %40 ve üzerinde ise engelli sayılırsınız.

Engelli Sağlık Raporu Ücretli Midir?

Engelli sağlık raporu başvurusu tamamen ücretsiz bir işlemdir. Devlet bu işlem için engelli vatandaşlarımızdan herhangi bir para talep etmemektedir.

Engelli Raporu Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Engelli sağlık raporu sürekli veya geçici bir süre için verilebilir. Şayet hastalığınızın tedavisi çok uzun sürecekse veya tedavisi mümkün değilse sürekli olarak, iyileşme umudu var ise veya kontrol gerekiyorsa da belirli süreli olarak engelli raporunuz düzenlenir. Bu süre genel olarak 2 sene için düzenlenmektedir. Yani 2 sene sonra yeniden tam teşekküllü bir hastanede kontrol yaptırmanız gerekecektir. Şayet 3 kere kontrol olmanıza rağmen hastalığınız devam ediyorsa, bu hastalığınızın süreli değil süresiz olduğunu göstermektedir. Bu yüzden raporunuz süreliden, süresize çevrilir.

Engelli Sağlık Kurulu Raporuna Nasıl İtiraz Edilir?

Engelli sağlık kurulu raporuna; engelli, engelli velisi veya engellinin vasisi ya da raporu talep eden kurum tarafından itiraz edilebilmektedir. Engelli sağlık kurulu raporuna itiraz etmek isteyen kişi veya kurum, itiraz dilekçesi ve sağlık kurulu raporunun tasdikli örneği ile beraber, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvuruda bulunabilir. İl Sağlık Müdürlüğü, yeniden rapor alınması için kişiyi başka bir sağlık kurumuna yönlendirir. İtiraz edilen rapor ile yeni çıkacak olan rapor aynı doğrultuda ise rapor kesinleşir. Farklı ise, engelli hakem hastanesine sevk edilir ve buradan çıkacak sonuç esas alınır.

Ayrıca aşağıdaki linki okursanız size faydası olacaktır.

https://engelliler.gen.tr/f25/engelli-raporu-nasil-alinir-rapora-nasil-itiraz-edilir-31857/

Geçmiş olsun dileğimle,
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
[MENTION=19583]msy80[/MENTION]

Obezite Rapor Oranları şu şekilde.

Sağlık bakanlığı özür oranları cetveli diğer adıyla “sakatlık oranı” cetveline göre obezite hastalarına şu oranlar verilmektedir; Obezite

a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar) 20

b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar) 30

H- Amino asit metabolizması bozuklukları (organ disfonksiyonu yapmış ve diyete bağımlı) 40

I- Karbonhidrat metabolizması bozuklukları (organ disfonksiyonu yapmış) 40

İ- Glikojen depo hastalığı (organ disfonksiyonu yapmış formları) 40

J-Sfingolipid metabolizması ve diğer lipid depo hastalıkları (organ disfonksiyonu yapmış) 60

K-Glikozaminoglikan metabolizması bozuklukları (organ disfonksiyonu yapmış) 60

L-Glikoprotein metabolizması bozuklukları (organ disfonksiyonu yapmış) 60

M-Kistik fibrozis (organ disfonksiyonu yapmış) 40

N-Diğer metabolik bozukluklar (organ disfonksiyonu yapmış) 40

Bunun dışında diyabet için ise şu oranlar verilir:

1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Selamlar,

Şimdi biz burada ne kadar yazarsak yazalım sizin rapor almanızı sağlayamayız. Bir ön önce engelli raporu almak için size en yakın engelli sağlık raporu vermekle yükümlü hastaneden heyet raporu çıkarmak için randevu alın. Bir de size tavsiyem bütün branş doktorlarını sırasıyla gezin ve tüm şikayetlerinizi açık bir dille ifade edin. Diabetin, özellikle tedaviyle kontrol altına alınmamış diabetin bedende yarattığı komplikasyonları, yolaçtığı rahatsızlıkları henüz belirti vermediği için tahmin bile edemezsiniz.

Sağlıklı günler dileğimle,
 

msy80

Üye
Üye
Katılım
Kas 11, 2017
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. En yakın zamanda başvuru yapacağım. Rapor oranım kaç çıkarsa onu da buraya yazacağım. Bence yüzde 40 rapor vereceklerini sanmıyorum ama çevrem çok baskı yapıyor. Tekrardan teşekkür ederim.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Sonucu yazarsanız güncel bilgi olması açısından başkalarınıda faydalı olur.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst