Down Sendromu Hakkında Doğru Zannettiğimiz Yanlışlar ve Doğruları

Bu yazımızda Down Sendromu hakkında neler biliyoruz? Bildiklerimiz nekadar doğru aslında doğru zannettiğimiz yanlışlar nelerdir? Tüm bunlara yanıtlar vermeye çalışacağız.

images.jpg

Down Sendromunda doğru bildiğimiz yanlışlar

1- Down sendromu nadir görülen bir genetik bozukluktur. ( YANLIŞ)

2-Down sendromu en sık görülen genetik bozukluklardan birisidir. (DOĞRU)

3-Down sendromlu kişilerin ömrü kısa olur. ( YANLIŞ)

4- Down sendromlu kişiler son yıllarda bu konuda akranlarına yaklaşmışlardır. (DOĞRU)

5- Down sendromlu çocuklar yaşı ilerlemiş ebevynlerde doğar. (YANLIŞ)

6- Down sendromlu çocuk doğumu annenin yaşına görede artış gösterebilir fakat tam olarak yaşlılıktaki doğumlardan diyemeyiz. (DOĞRU)

7- Down sendromlu bireylerin büyük çoğunluğunda zeka geriliği vardır. (YANLIŞ)

8-Down sendromlu bireylerde tamamen zeka geriliği yoktur genel olarak zeka seviyelerinde biraz düşüklük gözlenmektedir. (DOĞRU)

9-Down sendromlu bireylerin topluma katkıları yoktur. (YANLIŞ)

10-Down sendromlu bireyler evlerinde aileleriyle yaşayabilen,toplumun eğitim,mesleki,sosyal ve eğlence faaliyetlerine aktif katılım sağlayabilen bireylerdir. (DOĞRU)

11- Down sendromlular düzenli bir eğitim sistemine entegre oldukları takdirde spor, kamp, müzik,sanat programlarına katılım sağlayabilirler. (DOĞRU)

12-Down sendromlu birey çeşitli şekillerde topluma katkıda bulunup katılım gösterebilir yeterki eğitimini düzgün alabilsin. (DOĞRU)

13-Down sendromlu yetişkinler iş hayatında başarı gösteremez. (YANLIŞ)

14- Down sendromlu bireyler işlerini coşku, özveri,güvenilirlikle yerine getirebilirler. (DOĞRU)

Aşağıya eklemiş olduğum videodaki Down sendromlu çocukların sözlerine dikkat çekmek istiyorum

Ekli dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    9.6 KB · Görüntüleme: 211
Geri