EKPSS ile atanan memur tekrar EKPSS sınavına başvurabilirmi?

erdielmaci

Üye
Üye
Katılım
Tem 16, 2012
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
arkadaşlar merhaba 2012 ekpss ile memur oldum şuan çalışmaktayım . bu süreçte işletme 4 yıllık ve 2 yıllıkta tıbbi dökümantaston ve sekreterlik bölümünü bitirdim. 2020 ekpss'ye tıbbi dökümantasyon sekreterlik bölümünden başvuru yapabilirmiyim. bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
 

unuttum.29

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
1,056
Tepkime Puanı
91
Puanları
48
[MENTION=5935]erdielmaci[/MENTION]

Merhaba,

Yapabilirsiniz bence.
Ben kendim de düz memurum on yıldır. Eğitim Fakültesi mezunu olduğum için Öğretmenlik tercihi yapacak gibi kendim internet üzerinden başvurumu yaptım. Başvurumu yaparken memur olarak çalıştığımı belirttim(site seçenek sundu.) ve Mezun olduğum okul kısmında Eğitim Fakültesindeki bölümümü seçip başvurumu tamamladım. Sizde de bir sorun çıkacağını sanmam.
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,350
Tepkime Puanı
362
Puanları
83
Emin misiniz?

ben en yüksekten başlanır diyebiliyorum:

misal veriyorum: o soruyu soran arkadaş sonuçta lise de bitirdi; EKPSS de lise kategorisinden başlamak istiyorsa diyelim (tabii ki istemiyor ama misal dedim) Lise kategorisiden EKPSS sınavına mı girecek?

Bence o arkadaş 4 yıllık mezun olarak gösterilecek ve ona göre sınava tabii olacak..

Çözüm: Kamu idaresi ünvan değişikliği sınavı açarsa; ki 2 yıllık tıbbı dökümasyon teknisyeni alımı varsa oradan giriş yapabilir. Benim düşüncen budur. EKPSS.den 4 yıllık kısmı baz alınır.
 

unuttum.29

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
1,056
Tepkime Puanı
91
Puanları
48
Ben İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Sonra da Eğitim Fakültesi okudum. Hatta 2015 yılında Açıköğretim Adalet birinci sınıfa kayıt kayıt yaptırıp birincisi sınıfı tamamladım. İkinci sınıfta kayıt yenilemedim.
Bu haftasonu EKPSS başvurumu yaparken hem lisem hem de Fakültem gözüktü seçenek olarak. Hatta Adalet Açık öğretimde okuyor olduğum da tercihlerim arasındaydı. Eğer düz memurluktan atıyorum müezzin kayyım'lığa geçmek için İHL mezuniyetimi tercih etseydim veya Adalet ile alım yapacak Adalet Bakanlığı Mübaşir kadrosu gibi bir kadaroya; sanki olabilirmiş gibi geldi bana. Kesin bilmiyorum ama arayıp öğrenebilir isteyen Bakanlığın hattından?
Sonuç olarak konudan emin değilim ama bana olabilirmiş gibi geliyor :)
 
Tekerlekli Sandalye
Üst