EKPSS Tayin ve tercih?

darende

Üye
Üye
Katılım
Haz 26, 2012
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
MErhabalar kolay gelsin eşim din hizmetyleri sınıfında kadrolu memur bende de %48 özrü raporu var ve EKPSS de 76,5 aldım şimdi tercih yapacam ama balıkesirde de çok az tercih yeri var eğer başka illeri tercih edersem eşimin yanına gelmem nekadar sürer belli bir yıl çalışmam gerekirmi hemen geri gelme olasılığım nedir bunların cevabını verirseniz çok sevinirim yoksa tercih yapamıycam çünkü yeni bir düzen kurdum bir köye yerleştim o düzeni bozarsam dengem bozulur çoluk cocuk sıkıntı olur teşekkürler
 

vuslat

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2011
Mesajlar
48
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
inş yerlesirsin en az 1 yıl ile 3 yıl arasında atandıgın kurumda calışman gerekıyor diye biliyom...
 

darende

Üye
Üye
Katılım
Haz 26, 2012
Mesajlar
40
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
çok teşekkürler Ben engelliler için ayrıcalık olduğunu duymuştum o yüzden yazdım zaten böyle birşey varmı diye
 

unuttum.29

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
1,066
Tepkime Puanı
96
Puanları
48
Sn. darende,
MEB için söylemek gerekirse daha önce engelliler için hiç bir ayrıcalık yoktu tayin konularında. Eş dost akraba araya konulup bu tayin işleri hallediliyordu. şimdi konuyla ilgili bir genelge/yazı yayınlandı. yapıştıracağım linkten bu durumu takip edebilirsiniz. Ama siz atıyorum başka bir ile atandınız 3 gün sonra Balıkesir'de eşi varmış, kendisi de engelliymiş diye size yardımcı olamayabilirler. bence en kötü bir yıl, tercih edeceğiniz bir ilde kalmayı göze alıp tercih yapmanız.
Saygılar..
http://engelliler.gen.tr/f123/engelli-memurun-tayin-hakki-22139/index4.html#post104206
Engelli memura nakil hakkında, 2. adım
İLK DEĞİŞİKLİK

2014 yılında 657 sayılı Kanunun 72. maddesine eklenen hüküm şu şekildedir:

"(Ek fıkra: 06.02.2014 - 6518 S.K./10. md.) İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır."

İKİNCİ DEĞİŞİKLİK

Bu hükümden sonra, tüm kurumları kapsayan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik'te, 16 Ağustos tarihi itibariyle değişiklik yapıldı. Yönetmeliğe eklenen yeni ek madde şu şekildedir:

"MADDE 11- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 3- İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır."

ÜÇÜNCÜ DEĞİŞİKLİK

3. değişiklik, kurumsal düzeyde yapılacak ve yukarıda yer verilen hükümleri içeren değişikliktir. Bunlar henzü yayınlanmamıştır. Yönetmeliğin geçici 5. maddesi gereğince 6 ay içinde kurumsal yönetmeliklerin yürürlüğe konulması gerekmektedir.

DEĞERLENDİRME

1- Nakil istenebilmesi için;
- engelli memur kendisinden dolayı nakil isteyecekse, en az yüzde 40 oranında sağlık raporu olması,
- eşten veya bakmakla yükümlü olduğu 1. derece kan hısımlarından dolayı nakil istenecek ise eşin ağır engelli olması,
gerekmektedir.

Bu durumda olanlar, bir gerekçe belirtmeksizin nakil isteyebilecek, ancak nakil istenen yerin olup olmayacağını, kurumlar kadro imkana bakarak karar verecektir. Bu haktan bir kez yararlanılabilecektir.

2- Engelli memur; kendisi, eşi veya çocuklarının engellilik durumunun tedavisinden dolayı nakil isteyecek ise, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

4- Engellilik durumu devam ettiği sürece, engelli memurun yeri, isteği dışında değiştirilemeyecektir.
 
Son düzenleme:

Birey

Üye
Üye
Katılım
Eki 13, 2011
Mesajlar
528
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
1 defaya mahsus olmak şartı ile engelli memura tayin hakkı ( İstediği herhangi bir il) meclisten geçtikten sonra meb bu değişikliğe gitti diye biliyorum. Yani meclisten geçtiği için tüm kurumlar buna uymak zorundadır. Bu kural daha adayken de geçerlidir diye biliyorum. İnternetten detaylı şekilde araştırabilirsiniz.
 

Birey

Üye
Üye
Katılım
Eki 13, 2011
Mesajlar
528
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı meclisten bir yasa çıkarmış. Söz konusu yasa meclisten geçtiği için kanun yerini alır yani bakanlığın yönetmeliği değil.

Yasa: Ba

Bu konuyla alakalı madde :
MADDE 10 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesine beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için düzenlemeler yapılır.”
 

Birey

Üye
Üye
Katılım
Eki 13, 2011
Mesajlar
528
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Belki daha detaylı bilgi vardır ben sadece bu maddeyi okudum. Hepsini okumanızı tavsiye ederim.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst