Septik kardeş. hemşerimsin ama haksızsın. yani 90 yıllık ülke tarihinde engelliye bakım ücreti ne zamandır veriliyor. bahsettiğin herşey ülkenin olanakları ile ilgili az buçuk sende bilirsin. bu ülkenin terörü banka hortumlayanı bu zamana kadar sağlam adama para mı bıraktı ki de engelliye para yağdırılacaktı. düşünürken geniş düşün sadece son 3-5 yılı düşünme. valla ben devlete bravvo diyorum suriyelilere bile 2 milyar dolar harcamışken bu evde bakımları aksatmadan verdi. haline şükret şu dünyada uganda da kenyada somalide dünyaya engelli olarak gelebilirdinde o zaman hiç yaşamamış olmayı tercih etmeyi düşünmeden kafana sıkar giderdin bu dünyadan.
Slm
Biraz geç bir cevap olacak fakat geçmişe göz gezdiriken farkettim.
Kafaya sıkmak kısmı tamamen mecazen bir söylem

bana katılmaya bilirsiniz benimde size katılmadığım gibi,
Aslında ortak noktaya varmak mümkün 90 yıllık geçmişte engellilere olan desteğin olmayışı terör ve hortumculara bağlamak yanlış engellinin 255 tl yi geçenini anında saptayacak ve hatta sosyal inceleme adı altında konu komşusuna sorararak rencide edebilecek kadar ince ve titiz bir davranış sergileyen bir devletin terörü ve hortumcuya taviz vermeyip tespit ederek anında müdahale ederek yok edebilmesi mümkün değilmiydi?
Engelliye para yağdırma konusu ise tv izliyorsanız son bir yılda aynen öyle bir izlenim verdi hükümet sadece reklam sonuçlar ortada.
Geniş düşün derken beni kastetmeniz çok tuhafıma gitti, acaba dedim ben engeli bir vatandaş olarak elimden giden imkanlarımın neresine geniş bakayım ve ayrıca bu sitede üstlenmiş olduğum misyona ne yükleyeyimde kimi veya kime olur böyle şeyler hükümet haklıdır evet aç kalın susuz kalın biz muz cumhuriyeti değiliz bakın suriyelilere bile 2 milyar dolar yardım yapabiliyoruz amire memura ve bakım maaşlarını bile verebiliyoruz 2022 alanlarıda artık almasınlar yeterki amir memur suruyeli doysun engelli olupta % desi kaç olursa olsun ağır özürlü değilsen aç kalmak hakkındır diyebilirim.
Ya siz sosyal devletin ne olduğundan haberiniz yok yada avrupa birliği gibi insan haklarının en yüksek seviyede kabul gören bir ülkeler gurubuna girmeye 50 senedir uğraşan bir devletin amacının ne olduğu hakkında bilgi sahibi değilsiniz, devletlerin başta adalet sonra halkının temel ihtiyaçlarına cevap vermek gibi bir zorunluluğunu olduğu konusu tartışılmaz bir gerçektir, bir tek engelliler değil hakkının verilmediğini düşünen her kesim hakkını aramak adına gereken eylemleri yapmalıdır hatta zorundadır bunu ister bir platformda ister sokaklarda istediği şekilde değerlendirir.
Sitemizin amacı engelli dostlarımızın sorularına ve mevcut haklarını soru cevap şeklinde kendilerine bildiğimiz ölçülerde izah etmek bunu yaparken geçmişteki ve güncel uygulamaları izah ederek kazanç ve kayıplar konusunda bilgi vermek takdir edersinizki 90 yıllık ülke tarihimizde son 12 yılda 250 milyar dolarlık milli gelirimizin 830 milyar dolara çıktığını her fırsatta bizim sitemiz dile getirmiyor 3.5 katı bir gelir artışı sağlamış olduğunu söyleyen bir devletin engellilerin eline 37 yıl önceki sizin tabirinizle yoksul döneminde bile verilebilen bir harçlığı şimdilerde verilemiyor olması sizin matığınızı tartşmaya açar.