Engelinizle İlgili Komik Anılar

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Bu başlık altında engelimizle ilgili komik-trajikomik anılarımızı paylaşalım. İlk paylaşım yakın bir arkadaşımın anıları olsun.

Arkadaş diz üstü ampüte. Daha anlaşılır olması açısından belden aşağısı yok gibi bir şey. Taksicilik yapıyor. Tabi engellilerin ticari araç kullanması yasak olduğundan bu işi gayri resmi Türkçesi illegal yollardan yapıyor. Bayburt ve çevre köylerde tanınan biri ve taksi çağıracak olupta bunu tanıyanların tercih ettiği birisi. Yani iş gani. :) Arkadaşın gelen telefonlara yetişemiyor. Herneyse yine köylerden birinden telefon geliyor arkadaş gaza bastığı gibi jet hızıyla denilen adrese gidiyor. Taksiyi çağıran kişi arkadaşın durumunu biliyor.

Annesi bir akrabalarına gidecek. Denilen yere gidip geliyorlar. Teyze arkadaştan çok memnun kalıyor. Fakat teyzenin bir huyu var sevdiği kişilere kendi ördüğü çorapları hediye ediyor. :) Teyze arabadan iniyor arkadaşa (belden aşağısı olmayan taksiciye) az bekle gelecem deyip eve koşuyor. Aynı hızla geri dönen teyzenin elinde bir çift çorap. Çorapları arkadaşa uzatıp “al güzel yavrum bu çorapları kendim ördüm ayaklarına giy kışın üşümezsin” diyor. Teyzenin oğlu “anne onun ayakları yok” der. Teyzenin cevabı “sus ola terbiyesiz.” :)

Start benden devamı sizden. :)
 

Murat.Y

Üye
Üye
Katılım
Eyl 9, 2014
Mesajlar
1,998
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
EKPSS başvurusu için sıra bekliyorum ama çok kalabalık boş bir yer bulup oturdum ve beklemeye koyuldum.. Aradan az zaman geçti iki görme engelli arkadaş kol kola girmiş bir şekilde içeri girdiler sonra gelip önümde durdular, derken iki arkadaştan biri diğerine soruyor. Olduğu gibi aktarıyorum..

Yüksek sesle lann oğlum çok sıra var mı acaba ?

Diğer arkadaş cevap verdi; lann oğlum nereden bilim bende senin gibi körüm :) derken kendileride dahil oradaki herkes gülmeye başladı :D
 

sivasli1

Üye
Üye
Katılım
Mar 13, 2012
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
o zaman bi tanede ben anlatayım noroloji - SCA hastasıyım bilenler bilir sarhoş yürüyüşü meşhurdur bu hastalıgın hele aksamları, neyse yıllar önce istanbulda ikamet ederken yürüdüğüm zamanlar, internet kafelerin yeni parladığı günler evde canım sıkıldı dedim gideyim bi iki arkadaş görürüm hemde akşamın saat 9 u tam karakolun önünden geçerken elektrik gitmezmi kaldık sap gibi ortada oraya buraya yalpalarken biri tuttu kolumdan hop hemşerim hayırdır bir baktım polis işin yoksa anlat derdini kimlik ver içeri gel benle sarhoşmusun fln dil döküyorum ama nafile, derken içeriden bir polis daha çıktı bırak çocuğu ben tanıyorum onu sıkıntı yok dedi, karakolun önünden çok geçerdim demekki dikkatini çekmişin içeriden cıkan polisin Allah razı olsun o gün kurtarmıştı beni
 

İskender Durgun

Üye
Üye
Katılım
Eyl 4, 2010
Mesajlar
599
Tepkime Puanı
0
Puanları
16
Yaş
57
Bugün yaşadığım bir konuşmayı anlatayım. ( Bu arada tekerlekli sandalyeli omurilik felçliyim)

Yaşanan olay yeri bir AVM sinema salonu.

* Salonunuz engelliye uygun mu?
- Evet uygun.
* Bir bakabilir miyim?
- Tabi buyrun, girişi uygun.
* Evet girişi uygunmuş. Peki ben nereden seyredeceğim?
- İstediğiniz sandalyeyi söyleyin biz sizi kaldırarak taşırız!!!
 

uygarçağdaş

Üye
Üye
Katılım
Kas 16, 2014
Mesajlar
75
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
59
Diyalize girdiğim yıllar ,çalışıyordum Marmaris'de Diyalizden çıkan kişi sersem olur ,bitkin olur ,eğer ki,kolları ignelerden kanamış ve her zaman japon kürdanı gibi kalın bir çift iğneler kollar haşat eder. bilmeyen kişiler seni ,faça çekmiş,uyuşturucu kullanmış tiner çekmiş gibi görür ve uzak durur .Ben de haftanın üç günü diyalizden çıkar durağa gider araba beklerim . Durak önü kaldırım ve üstü açık olduğu için ,durağın önündeki kuyumcu esnaf benden hep rahatsız olur .Birgün '' çek arabanı bak seni bir daha görmeyeyim '' dedi. Baktım kendime pis değil ,pejmurde değilim .la havle çeker az uzaklaşırım . Gene bir gün her zaman ki, gibi kafayı takmış itekledi .Aşçıyım ya ,üzerimde dekor oyma bıcağı vardı faca gibi ....çıkardım bıçağı ,çağırdım kimliğimi gösterdim ..kimliğim de %90 özürlü yazıyor mu . Kuyumcuya '' bana bak lan !dedim . kimliğimi gördün mü ,kaç rapor gördün .bu faça ile senin gibi çook adam eşeledim .bu rapor beni mahkemeye bile çıkarmaz ,döner seni eşelerim !!'' kuyumcunun ödü koptu pıstı beyinden özürlü olduğuma hükmetti ve hatta sonraları bana oturmam için tabure ,içmem için çay bile ikram etti ve anlattım tabii ki , kuyumcu çoook ama çok özür diledi bir ara ittiği için beni .. en azından önyargısından kurtuldu .
 
Tekerlekli Sandalye
Üst