Tam da dediğin gibi arkadaşım bu yazının üstüne yazı yazılmaz ama bir kez yazdım göndereyim yoksa içimde ukte kalacak...
Sevgili arkadaşım Kaptan Tito bizleri canı kabul edenleri bizler de aynı ölçüde severiz. Engelli değilim diyorsunuz engellileri de istismar eden kişiler var eğer arkadaşımız deseydi ki, %40 ve üzeri engellileri çalıştırmak istiyoruz ama işyerimizin bütçesi uygun değil 300-500 lira vereceğiz mağdur olan arkadaşlar gelsin diye O zaman Allah razı olsun derdik ama arkadaşım Fıratbene cevap veren arkadaşlarımızın hepsi yorumlarında haklı... Haksız tarafları yazayım belki de Fıratben arkadaşımız da bilmiyordur diyerek iyi niyetli olmaya çalışayım, takdir etmek sizin hakkınız...
1) Arkadaşım %90 ve üzeri çalışıp işlerinde gayet başarılı arkadaşlarımız var. Görme engelli arkadaşlarımız santral memuru olarak telefon görüşmelerini sağlayabiliyor. Omurilik felçli arkadaşlarımız kütüphanelerde veya arşivlerde çalışabiliyor, memuriyet görevlerini ifa edebiliyorlar,ofislerde görev alabiliyorlar daha az özürü olanlar engelsiz kişilerin yaptıkları tüm işleri yapabiliyor ve azimlerinden dolayı oldukçada başarılılar... Çalışmadan kazanmak bence çok değersiz. Doktorlar rapor verirken engelli kişilerin yapamayacağı işleri zaten yazıyorlar bu anlamda çalışan kişi hem evinden çıkarak kendine güven sağlıyor hem de sosyalleşip prestijleri artıyor...
2) Devletimiz %40 ve üzeri engelli olup sosyal güvencesi olmayan arkadaşlarımıza maaş bağlıyor ancak bunların SGK'nın biriminde prim yatırıldığını anladığı takdirde zaten mağdur olduğu için maaş bağlanan arkadaşlarımızın maaşlarını kesebiliyor bu konuyu bilmeyen arkadaşlarımız da balıklama atlayarak konuları bilmediklerinden kayba uğruyorlar bunlar kazandıkları bu haklardan bir daha da faydalanamıyor hepimizin demek istediği bu.Biz de sizin gibi hiçbir engelli arkadaşımızın mağdur olmasını istemeyiz.
3) Birde kamuda ve özelde çalıştırdığı kişilerin sayısı baz alınarak, devletin ayırdığı kontejan kadar engelli çalıştırmak zorunda almadığı takdirde özelde kamuda olsa cezası büyük ve son zamanlarda bu konu dikkatle inceleniyor...YANİ KİŞİLER DEVLET ARACILIĞI İLE ENGELLİLERE SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEK ZORUNDALAR...
Yani arkadaşım bizler bu konuyu Fıratben arkadaşımızı suçlamak veya yargılamak niyetiyle yaklaşmıyoruz artniyetli de değiliz ancak nerede yanlış görürsek yanlışın arkasındayız doğruyu da alkışlarız. Evet isteriz ki, Allah insanların önüne doğru insanları çıkarır, anlaşılmak ümidiyle...Ben kendi adıma düşüncülerimi açıkladım bu konuya kendi adıma noktayı koyuyorum, takdirde ret sizin takdiriniz...