Engelli çocuk adına araç alımı

arkadaşlar öncelikle merhaba.Benim 2.5 yaşında %92 raporlu bir oglum var.Raporun süresi 1 yıllık.Yani rapor sürekli değil.Bu durumda benim oglum adına raporun günü bitmeden motorlu taşıt alma hakkım varmı onu merak ediyorum.rapor oranı düşerse h sınıfı ehliyeti olması gerektiği için araç alımı yapamıyoruz.

Rapor oranı %90'ın altına düşerse zaten ÖTV indirimli araç alamazsınız. Sadece sakatlık oranı %90 ve üzeri olan engelliler yaş şartı aranmaksızın ötv indirimden yararlanır. Rapor oranının süreli olması ilk aşamada sıkıntı yaratmazda ilerde oran düşerse aracı alırken ödemediğiniz ötv yi rapor oranı düştüğünde ödemeniz istenebilir.

Yönetmelikte buna benzer bir madde bulamadım ben. Verilmiş yada yaşanmış bir örnekte duymadım. Ama mantıken düşünüldüğünde yukarda verdiğim şekilde uygulama yapılır.

Şu an aynen bu durumu yaşıyorum... 2 yıl süreli %92 raporumuz sürekli %72 ye düştü, tabii biz aracı almıştık... Vergi dairesi aracımızı rapor bitiş tarihinden itibaren MTV ye düşürdü... Aracı alırken ödemediğimiz ÖTV yani indirim tutarını ödemeyeceğiz inşallah... Yeni yaşanan bi durum olsa gerek ki memur arkadaşlar da durumla ilgili farklı yerleri epey aradılar...

Geri