Engelli Emekli olmak ve SGK'lı çalışmak

Merhaba, %40 Engelli olarak emekli oldum. Süreli raporum var ve bir iş yerinde çalışmak istiyorum. Sigortam normal çalışan gibi mi yapılacak, emekli çalışan gibi mi olacak. Asıl öğrenmek istediğim sigortalı olursam eksik kalan primlerim tamamlanacak mı?

Merhaba

Sorunu daha net şekilde yanıtlayabilmem için aşağıdaki bilgileri paylaşabilir misiniz?

1. İlk defa sigortalı olduğunuz tarih nedir? (örneğin: 2005, 2010 vs.)
  2. Engelli emekliliğiniz hangi sigorta kolundan oldu? (SSK 4/a mı, Bağ-Kur 4/b mi, yoksa Emekli Sandığı 4/c mi?)
  3. Emekli aylığı alıyor musunuz, yoksa sadece hak kazanıp aylık bağlatmadınız mı?

Bu bilgiler, sigortanızın nasıl yapılacağını ve eksik primlerin tamamlanıp tamamlanmayacağını netleştirmem için gerekli.

Elbette, SSK 4/A kolundan 2022 yılında engelli emekli oldum, emekli aylığı alıyorum.
Teşekkürler. Son bir bilgiye daha ihtiyacım var: İlk defa SSK (4/A) kapsamında sigortalı olduğunuz tarih nedir? (Örneğin: 2007, 2010 gibi). Bu tarih, sigortanızın SGDP mi yoksa normal primle mi yapılacağını ve eksik primlerinizin tamamlanma durumunu belirlemek açısından çok önemli.

Merhaba, %40 Engelli olarak emekli oldum. Süreli raporum var ve bir iş yerinde çalışmak istiyorum. Sigortam normal çalışan gibi mi yapılacak, emekli çalışan gibi mi olacak. Asıl öğrenmek istediğim sigortalı olursam eksik kalan primlerim tamamlanacak mı?
Hiçbirşey olmayacak. Sadece cuzi miktarda SGDP kesilecek. sizin de emekliliğiniz devam edecek. Hem emekli maaşı hemde çalıştığınız sürece ek maaş alırsınız...
Dolayısıyla emekli olup da, çalışarak eksik kalan pirimler tamamlamak olmaz, öyle birşey yok...

Ya emeklilikten vazgeçeceksiniz işe giriş yapacaksınız pirim tamamlanacak: AMA neden?
%40 engelli olarak emekli ile normal şartlarda emeklilik aynı durumda... Ne biri üstün ne diğeri. İkisi aynı...
Anlamadığımız neden eksik pirimleri başkasına ödeyesiniz ki. O pirimleri cebinize atınız, gücünüz yettiği sürece yine de işte çalışınız.

Hiçbirşey olmayacak. Sadece cuzi miktarda SGDP kesilecek. sizin de emekliliğiniz devam edecek. Hem emekli maaşı hemde çalıştığınız sürece ek maaş alırsınız...
Dolayısıyla emekli olup da, çalışarak eksik kalan pirimler tamamlamak olmaz, öyle birşey yok...

Ya emeklilikten vazgeçeceksiniz işe giriş yapacaksınız pirim tamamlanacak: AMA neden?
%40 engelli olarak emekli ile normal şartlarda emeklilik aynı durumda... Ne biri üstün ne diğeri. İkisi aynı...
Anlamadığımız neden eksik pirimleri başkasına ödeyesiniz ki. O pirimleri cebinize atınız, gücünüz yettiği sürece yine de işte çalışınız.
Cevabınız için teşekkür ederim, emekliliğimin devam edebilmesi için belli sürelerde rapor yeniliyorum. olaki sistem değişir bir aksilik olur da. Raporum iptal olursa, 3 yıl eksik primim kalacak.

Geri