Merhaba Arkadaşlar,
Açlık greviyle sesimizi duyurmaya çalışmak bizim için son yöntem bile olmamalıdır. Bu tamamen benim düşüncemdir ki eğer bizleri hakkımızı neden aradığımız gerçeğinden bizi uzaklaştıran en ilkel yöntemdir. Bizler haklarımızı neden arıyoruz ? Yaşamak için sadece onurlu ve insanca yaşamak için. Neden bu kadar çırpınıyoruz ki ? istediğimiz sadece insana yakışır bir şekilde yaşam haklarımızı alabilmek adına.
Toplumun içinde yaşamın tam ortasında varolabilmek değil mi bizim asıl kavgamız? Yaşamın kıyısına itilmeye karşı değil mi ya da evlere hapis yaşamaya mahkum edilişimize olan isyanımız bizi biraraya getiren en geçerli sebebimiz değilmidir ? Bizim mücadelemizin her adımında varolan amaç İNSANCA YAŞAMAK sa neden bizi yaşamdan uzaklaştıracak ve geri dönüşü mümkün olmayan, dönüşü olduğunda bile bize bırakacağı sekellerle dolu bir yaşamın kapısını açacak açlık grevini destekleyen arkadaşları anlayamamakla birlikte yine de onların bu fikirlerinden dolayı da eleştirmek istemiyorum.
Amacım kesinlikle kimseyle polemik yaşamak ve açlık grevini destekleyenlerin kararlarına saygısızlık değildir. Herkesin aklı ve zekasına saygı duyarım. Buna açlık grevini uygulamasını seçen, uygulayan ve bunu bir çeşit mücadele yöntemi olarak uygulayacakları alkışlayanlara da kendi verdikleri kararın arkasında durdukları sürece saygım sonsuz. Bana ters gelen bir yöntem olduğu için belki de engellinin en çok istediği kavrama zıt bir anlam taşıdığı için ben bu uğurda tek bir canın feda olmasını bile istemiyorum. Yapacak bir şey tabii ki yok çünkü her insan yaşama ve yaşamdan vazgeçme hakkına da sahip olmalıdır.
Bu konuda yapılacak o kadar çok propaganda varken sadece medyanın ilgisini çok daha fazla çekecek olan bu yöntemi uygulayacakların bir an önce bu kararlarından vazgeçmelerini diliyorum.
Sevgili Arkadaşlarım, amaç haklarımızı aramak, almak ve bunun için sesimizi çok etkin bir şekilde duyurabilmeyi başarmaksa eğer şimdi size bir örnek vermek isterim. İstanbul Taksim Meydanını mutlaka duymuşsunuzdur yada görmüşsünüzdür. İşte o meydan çok yakında yeni görüntüsüyle kullanıma açılacak. Şimdi ben o gün hem de ilk açıldığı gün kendimi tabii ki yeterince medya toplandıktan sonra işte yeterince kalabalık etrafımı sarmışken kendimi yaksam ve bunu engellilerin özgürlük mücadelesi adına yaptığımı söylesem kime, kimlere nasıl bir faydası olabilir ? . Olay yeterince büyük olacağı için belki medyada günlerce haber konusu olabilir ama 3,5 gün sonra hayat normale döner ve tüm akışıyla devam eder. Engelliler için hiç bir faydası olmaz ya da bu canlı gösterinin geride kalan engelli haksızlıklarının giderilmesine yararı olmaz. Giden sadece bir can olur ki sanırım bunu kimse arzu etmez. İşte açlık grevi de benim için bu tip bir eylemdir belki 3, 5 ay konuşulsa dahi geriye değiştireceği ,hiç bir getirisi olmayacak. Kaybedilen bir engellinin canı ya da sağlıksız bedenine indireceği son bir darbe olarak kalacaktır.
Sevgiyle kalın, Sağlıcakla kalın, Yaşamakla kalın,