Engelli hasta banyo tuvalet sandalyesi çeşitleri

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,020
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Ağır engelli, yatalak hasta, yaşlı kişilerin banyo tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılan medikal cihazlara “banyo tuvalet sandalyesi” adı verilir. Birden fazla çeşidi bulunan banyo WC tekerlekli sandalyelerini kullanım amaçlarına uygun suya ve ıslak zemine dayanıklı malzemeden imal edilmiştir.

KLOZETLİ HASTA SANDALYELERİ


Ortası delik orta bölmede klozet (lazımlık) bulunan tekerlekli sandalyedir. Sürgülü hasta sandalyesi olarakta bilinir. Hasta engelli kişinin oturma bölgesindeki sürgü çekilerek kişi altta bulunan klozete ihtiyacını giderir. Alt kısımda bulunan klozet portatif olup çıkartılıp temizlenmesi kolaydır.

TEKERLEKLİ BANYO TUVALET SANDALYELERİ


Banyo WC sandalyelerinin hepsi 4 tekerden oluşur. Bazı modeller sadece refakatçi kullanımlı “hasta klozetli sandalyesi” iken bazıları ise hem refakatçi hemde kullanıcının hareket ettireceği modellerdir. Kişinin kendisinin kullanabileceği modellere “klozetli manuel tekerlekli sandalye” adı verilir.

KATLANABİLİR KLOZETLİ BANYO WC SANDALYELERİ


Kullanıcılar ve Aileleri banyo WC sandalyeleri ev içerisinde kullandıkları için bu medikal ürünlerin kullanılmadığı zaman az yer kaplamasını ister ve bu yüzden katlanabilir banyo tuvalet sandalyelerini tercih ederler. Tüm modellerde olmasa da birçok modelin katlanabilir sandalyesi bulunur.


Hasta ve engelli kişilerin sadece tuvalet ihtiyaçları için değil aynı zamanda kişisel temizliği ve banyo ihtiyaçlarında da kullanılan bu ürünlerin bazı modellerinde sandalyenin baş-boyun ve tilt edilme yani sırt kısmının arkaya doğru yatma özelliği vardır. Bu özelliğe sahip hasta banyo sandalyelerinde kişi banyoda sandalye üzerindeyken başını arkaya rahatça yaslayıp saç yıkaması hastayı zorlamadan yapılır. Aynı şekilde hasta sandalye üzerindeyken sandalyenin sırt kısmı arkaya doğru yatırılarak hastanın ön vücut bölgesi rahat bir şekilde sabunlanıp temizlenir.
KAYNAK: Banyo Tuvalet Sandalyeleri
 
Tekerlekli Sandalye
Üst