Selam erkdal,
ne yazık ki ben de bugüne kadar hep çok şanslı olduğumu düşünürdüm...ta ki bugüne kadar...bugün öğlen saat 12:30 a kadar. Öğle yemeğine çıkmak üzereyken gelen bir maille alt üst olan dünyamı yaşıyorum şimdi...teşekkür yazıları ve ardından gelen bir tayin maili...tayin? neden? niçin ? cevabı beni mutluluktan ağlatacak kadar güzel olan...'' Sana diğer bölgelerde de ihtiyaç var, sen bizim için vazgeçilmez bir personelsin '' her şey iyi, güzel hatta mükemmel ötesi tamam gerçekten ben çok severek, isteyerek ve kendimden değer katarak emek verdim tam 5 sene aynı binada aynı bölümde çalışmaktan çok keyif aldım, çok da mutluydum ve başarımın en büyük sebebi de buydu zaten...işimi severek yapıyor olabilmekti hatta sevmek ne kelime deyim yerindeyse aşıktım ben işime...
Bana sorulma gereği bile duyulmadan, benim isteğim ya da isteksizliğim gözardı edilerek verilen bu karara karşı çıkmak da en doğal hakkım değil miydi? Benim duygularım, benim düşüncelerim, benim ilişkilerim, hayat standardım, yaşam koşulları tamamen özel sektöre göre umurlarında değildi ve engellinin özel sektörde çalışması hele başarılı olduysa kullan kullanabildiğin kadar yaklaşımıyla bugün tayinim İstanbulun bir ucundan diğer bir ucuna verildi. Üstelik servis imkanı evimin kapısından beni alma şartıyla...kabul etmemekten başka seçeneğim de yok zaten...maddi ve manevi olarak çalışmaya ihtiyacım var... tayinim İstanbul'dan ta Kars' a çıksaydı yine de gideceğimi biliyorlardı ve tıpkı bir engelli için istihdam edilmenin önemini bildikleri gibi...amaç tamamen karlılık payını arttırmaya yönelik ticari yaklaşımlar...e ne de olsa benim gibi çalışan bir çok engelli sadece sağlıklı 1 personelin yapabildiği işin en az 3 katını çıkartabiliyorlar...
Sizler engelli personelin normal personelin çalışmasından belki 3 kat daha fazla bir özveriyle ve kapasiteyle çalıştığını bilmiyor olabilirsiniz ama ben bunu kendimden tamamen ayrı tutarak bugüne kadar gördüğüm, tanıdığım tüm engelli çalışanlar için söyleyebilirim. Neden mi? Sanmayın canına kastı var diye...engelli çalışan bir personel hele hele kurumsal bir firmada engelli kadrosunda çalışır ve bunun imkanları da kendisine sağlandığında ( engellilerin ulaşım, yemek, iletişim imkanları ) canını dişine takarak çalışır ve bunu işverenler de pekala bilirler...
Şimdi pazartesi günü yeni bir merkeze, yeni bir bölüme ve yeni arkadaşlıklara doğru hayat yolunda belki de çalışma hayatımın bana açacağı farklı kapılara doğru gidiyorum. Daha iyi bir iş bulacağıma güvenim olmadığından ya da bu yaştan sonra hele engelli bir bayanın iş arama, iş bulma şansının düşük olduğunu düşündüğümden, şu an için elimden gelen bir şey olmadığından gidiyorum...belki de yeni başarılara doğru gidiyorum ama içimdeki acılarla, geride bıraktığım yaşanmış sevgilerle, dostlarımdan, kardeşlerimden, arkadaşlarımdan ayrılmanın acısıyla gidiyorum.
Sizce şanslı mıyım ? Cevabınız ne olursa olsun ben yine de size bol şanslar diliyorum...
Sağlıcakla kalın, sevgiyle kalın,