Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba %80 kısmi engelli raporum var 1 sene önce bakım maaşım kesildi şimdi engelli maaşına başvurmak istiyorum şu an babamin sağlık güvencesinden yararlanıyorum babam emekli başka gelirimiz yok ev bizim engelli maaşı alabilirmiyim
Sgk 170 nolu hattı arayarak bilgi işteyin babanızın üzerinden yararlanmak istemediğinizi engelli aylığı almanıza engel olduğunu anlatın. Prosedürü bilmiyorum ama iptal ettirebiliyorsunuz, sanırım bir dilekçe yeterlidir. Sonrasında gerekli işlemler neyse yaparsınız.
İlk işiniz kardeşinizin adres değişikliği yapıldıktan sonra sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına engelli aylığı müracaatınızı yapın bahsettiğiniz şartlarda maaş bağlanır.
Engelli maaşı bağlandığı zaman otomatik olarak çıkıyorsunuz babanızın sgk sindan bır işlem yapmanıza gerek yok başvurunuzu yapin bağlanırsa zaten onlar bildiriyor