Engelli raparum varken ssk girişi yapılırsa ?

Merhaba , Benim şu anda engelli raporum var 2022 engelli maaşı için başvurdum ama maaş bağlanmadı tekrar başvurmayı ve aynı zamanda 2014 EKPSS ye girmeyi düşünüyorum. Şu an ssk girişim yok.Şu an bir işe girip ssklı olarak çalışsam herhengi bir hakkımdan mahrum olurmuyum?

ekpss girişiniz sınava girip de başarılı olmanız 2022 yi etkilemez. aynı anda başvuru da yapabilirsiniz. Ancak işe girdiğiniz an 2022 maaşı kestirmekle bu durumu bildirmekle yükümlüsünüz.
Yinede 2022 maaşı taa işe girene kadar başvurabilir ve başvurunuz kabul olursa alabilirsiniz, işe girz.diğiniz an kestirmek ve bildirmek zorundasınız. Yoksa faizi biner ve haksız ödenenlerden geri ödeme isterler.

Asıl sormak istediğim normal ssk lı çalışan olarak işe girersek engelli statüsünden çıkarmıyım?

Selam oxir,

2014 EKPSS ye ( Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ) na giripte kamuda çalışmayı düşünürken nasıl engelli statüsünden çıkmak olur ?

EKPSS yerine özel bir kurumda ssk lı çalışırsanız o zaman engelli kadrosunda yer almayacak şekilde sağlıklı personelden beklenen işleri yapmanız gerekir ve engelli aylığına da veda edersiniz.

Maalesef arkadaşım bu dünyada her güzellik bir arada bulunmuyor :) ya EKPSS yle kamuda çalışarak 2022 den vazgeçmek yada sgk lı çalışarak EKPSS den vazgeçmek. Her ikisinden birini seçip çalışmaya başladığınızda 2022 ye veda etmek. Bu kadar basit.

Geri