Engelli Raporu

Merhabalar,

Daha önce Balıkesir'de engelli raporu için sağlık kuruluna girdim, %35 engel oranı verdiler, ben de itiraz ederek Bursa şehir hastanesine gittim orada da sağlık kurulundan %41 aldım ama Baltazar formülü yüzünden%38 de kaldım. Sizce şimdi tekrar itiraz etmeli miyim yol gösterirseniz çok memnun olurum. 4-5 aydır bu işlerle uğraşıyorum maddi manevi çok yıprandım.

Ekli dosyalar

• IMG_20250508_194717.jpg
    IMG_20250508_194717.jpg
    741.2 KB · Görüntüleme: 58
Merhaba, Bursa Şehir hastanesinden verilen oran toplayarak %41 orana nasıl geldiniz?
Diyelim size göre üroloji %60 ve FTR den %80 alırsak toplamda %140 olacaktır. (bilgi amaçlı verdim diğer okuyan arkadaşlarda bilgilensin).
Aslında biz 100/100 oran içinde olması gerekiyor diyoruz rakam ne olursa olsun 100/100 yani %100 içinde kalacak ve taşmayacak. Balthazard formülü bu nedenle var. %100 içine sığdırmaya çalışılan formül bu.

İtiraz ederseniz: ne olur bilmiyorum ama doktorlar sizi sil baştan muayene eder ve %38 oran tekrardan verebilir.
Önerim şu: 30 gün içinde itiraz etmezseniz raporu kabul etmiş sayılacaksınız, 6 ay sonra varsa başka rahatsızlığınız tabloya eklenmesi ve balthazard formülü ile en az %40 olacak şekilde yapılmasını sağlamalısınız. Başka çözüm varmı bilemem.

raporda yuzde fızık 30,urolojı yuzde 10
en yuksek puan yuzde 30 oldugu ıcın,yuzde 10 daha dusuk dıye onemı kalmıyor,sonuc yuzde 30 olması lazım
cunku sadece fızıkten yuzde 90 alan kısı zaten yeterlı dıye psıkıyatrı depresyon olayından yuzde 10 eklemeye gerek duymuyor

Geri