Engelli Raporu

Merhabalar,

Daha önce Balıkesir'de engelli raporu için sağlık kuruluna girdim, %35 engel oranı verdiler, ben de itiraz ederek Bursa şehir hastanesine gittim orada da sağlık kurulundan %41 aldım ama Baltazar formülü yüzünden%38 de kaldım. Sizce şimdi tekrar itiraz etmeli miyim yol gösterirseniz çok memnun olurum. 4-5 aydır bu işlerle uğraşıyorum maddi manevi çok yıprandım.

Ekli dosyalar

• IMG_20250508_194717.jpg
    IMG_20250508_194717.jpg
    741.2 KB · Görüntüleme: 22
Merhaba, Bursa Şehir hastanesinden verilen oran toplayarak %41 orana nasıl geldiniz?
Diyelim size göre üroloji %60 ve FTR den %80 alırsak toplamda %140 olacaktır. (bilgi amaçlı verdim diğer okuyan arkadaşlarda bilgilensin).
Aslında biz 100/100 oran içinde olması gerekiyor diyoruz rakam ne olursa olsun 100/100 yani %100 içinde kalacak ve taşmayacak. Balthazard formülü bu nedenle var. %100 içine sığdırmaya çalışılan formül bu.

İtiraz ederseniz: ne olur bilmiyorum ama doktorlar sizi sil baştan muayene eder ve %38 oran tekrardan verebilir.
Önerim şu: 30 gün içinde itiraz etmezseniz raporu kabul etmiş sayılacaksınız, 6 ay sonra varsa başka rahatsızlığınız tabloya eklenmesi ve balthazard formülü ile en az %40 olacak şekilde yapılmasını sağlamalısınız. Başka çözüm varmı bilemem.

Geri