Sevgili arkadaşlar,
30 yıllık serbest meslek yaşamımda, bir çok projede ucundan kıyısında az da olsa engellilere yönelik, yönetmeliklerle belirlenmiş projeler çizdim.
Bunlar, genellikle bir yapında olması gereken engelliler için küçük çözümlerdi.
örnek verecek olursak, giriş rampaları, su basman seviyesinde engelli asansörü vs gibi küçük şeyler.
Ancak son 2 yıldır, kader beni sıfırdan tasarımlarla engellilere yönelik projelere taşıdı.
Bunlardan ilki,
İzmir/Çiğli Belediyesinin Engellilere yönelik bir Kültür ve Eğitim Merkezi yapılmasıydı.
Belediyenin gücü yetersiz olduğu için, daha çok bağış yoluyla bu tesisi sizlere kazandırmaktı.
Ben ön fikir projesini oluşturarak bir dosya hazırladım ve Belediyeye teslim ettim.
Bu aşamadan sonra kalan iş bağışseverlerden destek.
Bu aşama geçerse "Uygulama Projeleri" hazırlanacak.
Resimler;
(en yakın zamanda yükleyeceğim)
Projenin tanıtım videosu
(yanlışlıkla ilk sunum videosunu vermişim, temeli atılan kesin proje videosu budur)
Diğer çalışmam Osmaniye Valiliğine çizdiği proje.
Geçen Salı günü temeli atıldı (22 kasım 2011)
Bu projenin tam adı;
TC Osmaniye Engelliler İlköğretim Okulu
16 derslikli bir ilköğretim.
bu da tanıtım videosu:
Vali Bey (Celalettin Cerrah) bu çalışmalrımı beğenmiş olacak ki,
bu ilköğretim binasını bir kaç değişiklikle başka bir amaçla başka bir alanda kullanmak için tadil etmemi istedi,
bu projede "Engelliler Mesleki Eğitim okulu" olarak yapılacak.
Yine önümüzdeki günlerde Osmaniyede yapılması düşünülen 3 proje içinde çalışmalara başladım.
Bunlar,
*Kadın sığınma evi,
*Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu,
* İlköğretim Okulu
Tüm bunlarda artık engellilere yönelik mimari tasarım ilkelerini,
yönetmeliklerde belirtilenleri de geçerek,
yaşamdan alınan deneyimleri kullanacağım.
Bu güne kadar yaptığım araştırmalar ve söyleşilerde kazandıklarıma sizlerdende katkı bekliyorum.
Herkese kolay ve engelsiz günler dilerim.
30 yıllık serbest meslek yaşamımda, bir çok projede ucundan kıyısında az da olsa engellilere yönelik, yönetmeliklerle belirlenmiş projeler çizdim.
Bunlar, genellikle bir yapında olması gereken engelliler için küçük çözümlerdi.
örnek verecek olursak, giriş rampaları, su basman seviyesinde engelli asansörü vs gibi küçük şeyler.
Ancak son 2 yıldır, kader beni sıfırdan tasarımlarla engellilere yönelik projelere taşıdı.
Bunlardan ilki,
İzmir/Çiğli Belediyesinin Engellilere yönelik bir Kültür ve Eğitim Merkezi yapılmasıydı.
Belediyenin gücü yetersiz olduğu için, daha çok bağış yoluyla bu tesisi sizlere kazandırmaktı.
Ben ön fikir projesini oluşturarak bir dosya hazırladım ve Belediyeye teslim ettim.
Bu aşamadan sonra kalan iş bağışseverlerden destek.
Bu aşama geçerse "Uygulama Projeleri" hazırlanacak.
Resimler;
(en yakın zamanda yükleyeceğim)
Projenin tanıtım videosu
Diğer çalışmam Osmaniye Valiliğine çizdiği proje.
Geçen Salı günü temeli atıldı (22 kasım 2011)
Bu projenin tam adı;
TC Osmaniye Engelliler İlköğretim Okulu
16 derslikli bir ilköğretim.
bu da tanıtım videosu:
Vali Bey (Celalettin Cerrah) bu çalışmalrımı beğenmiş olacak ki,
bu ilköğretim binasını bir kaç değişiklikle başka bir amaçla başka bir alanda kullanmak için tadil etmemi istedi,
bu projede "Engelliler Mesleki Eğitim okulu" olarak yapılacak.
Yine önümüzdeki günlerde Osmaniyede yapılması düşünülen 3 proje içinde çalışmalara başladım.
Bunlar,
*Kadın sığınma evi,
*Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu,
* İlköğretim Okulu
Tüm bunlarda artık engellilere yönelik mimari tasarım ilkelerini,
yönetmeliklerde belirtilenleri de geçerek,
yaşamdan alınan deneyimleri kullanacağım.
Bu güne kadar yaptığım araştırmalar ve söyleşilerde kazandıklarıma sizlerdende katkı bekliyorum.
Herkese kolay ve engelsiz günler dilerim.
Moderatör tarafında düzenlendi: