Türkiye bu güne kadar askeri darbelerle yönetildi ve darbeyle gelenlerin çıkardığı yasalarla yönetildi. Çok iyi biliyoruz ki Türkiye geçmişten çok çok farklı bir ülke oldu. Gerek siyasi, ekonomik gerekse maneviyat ve özgürlük konusunda yükselmeler başladı. Ak Parti ciddi anlamda bir zihniyet ve ekonomi değişimine imza attı. Bu başarıyı sağlayan bir iktidarın tümüyle kusursuz insanlardan oluşuyor gibi bir iddia söz konusu olamaz zaten. Torpil anlayışının, haksızlık etmeyi iliklerine kadar işlemiş bir toplumdan çok çok da adil, tarafsız bir iktidar beklemek hayalperestlik olur.
Engelliler de dahil olmak üzere her türlü konuda yükselme oldu ama alçalma olmadı bu hükümet döneminde. Hırsız var mı yok mu Allah bilir lakin kimse de bana diyemez ki eskiden hırsız yoktu. Kim diyebilirki eskiden iktidar ve yandaşları devlet imkanlarını kendi lehlerine kullanmazdı? Geçmişte yanlış yapanlar elbette bu gün yapılan yanlışı meşrulaştırmaz lakin geçmişten ve bu günden çıkardığım ders şu ki: Kim gelirse gelsin devlet imkanlarını yandaşlarının lehine göre kullanacaktır. Bu düzeni hiçbir iktidar bozamayacak sadece halk bilinçlenirse böyle bir duruma prim vermezse düzelme meydana gelecektir. Lakin öyle değil kim iktidara gelirse gelsin yandaşları bundan nemalanmaya devam edecek çünkü toplum olarak birilerinin desteğiyle başkalarının haklarını yiyerek yükselmede sakınca görmüyoruz maalesef.
En azından artık bacılarımız başörtüsüyle okula ve kamuya gidebiliyor. Dilimizi ( Kürtçeyi ) rahatça kullanabiliyoruz. Bunlar aslında iyilik değil, biz kendi topraklarımızda da özgür yaşamayacaz da nerde yaşayacaz? Düşünseniz Müslüman bir Türkiyeli Amerikaya gidince daha özgürdü. Amerika şeriat islam devleti değil, gerici bir ülke de değil sadece özgür bir ülke. Yani maneviyata müdahale eden bir laiklik anlayışları yok. ÖZgürlük, koruyucu bir laiklik anlayışları var.
Bana göre bu günkü hükümet diğer muhalif partilerden daha iyi.. Lakin burda açıklamak istemediğim bazı durumlardan dolayı artık oy vermeyecem doğrusu oy kullanmayacam çünkü Türkiyede meclise girebilen partilerden oy verilecek bi parti görmüyorum.