Engellilere Özel İnternet ve Cep Telefonu İndirimleri

Merhaba Arkadaşlar, Türk Telekom tarafından engellilere özel mobil faturalı, faturasız hatlar, ev interneti, ev telefonu ve tivibu aboneliklerinde tam %25 indirim uygulanmakta. Geçen hafta ben mevcut internet aboneliğim ve ev telefonum için bulunduğum ildeki Türk Telekom ofisine giderek %25’lik indirimden faydalandım. Bu indirimler sadece engelliler için değil aynı zamanda gazi ve şehit yakınları içinde geçerli.

İndirimden faydalanmak isteyenler için gerekli belgeler ise şu şekilde sıralanmış;

Mevcut abonelik evraklarına ek olarak;

Engelli ve Gaziler için gerekli belgeler;

• Engelli/Gazi kimlik kartı veya Sağlık Kurulu Raporu,
  • Talep ve Açık Rıza Belgesi
Engellilerin 1. dereceden yakınları için gerekli belgeler;

• Engelli kimlik kartı veya Sağlık Kurulu Raporu,
  • Engelli kişiye ait nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı,
  • Yakınlığını belgeleyen Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
  • Talep ve Açık Rıza Belgesi,
  • %40 iş gücü kaybını belirtir sağlık raporu,
Gazi ve Şehitlerin 1. dereceden yakınları için gerekli belgeler;

• Gazi ve Şehit yakını müşteriye ait Emekli Sandığı Serbest Kartı veya SGK Ücretsiz Seyahat Kartı,
  • Gazi kişiye ait nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı,
  • Yakınlığını belgeleyen Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
  • Talep ve Açık Rıza Belgesi,
Engellilik oranında 40% ve üzeri baz alınmaktadır,

Yalnız arkadaşlar şunu belirteyim. Ben sadece sağlık kurulu raporumu alıp gittim. Benden başka bir evrak istemeden mevcut internet ve ev telefonu aboneliğim için direk %25 indirim uyguladılar.

Ev telefonunda yakınına indirim uygulanmıyor engellinin üzerine kayıtlı olması gerekiyor İnternet'e fark etmiyor İnternet benim üzerime ben oğlumdan dolayı indirim alıyorum

Cep telefonunda ki indirimde hattın engelli kişinin üzerine olmasına gerek olmadan aileden bir yakını üzerine olan hatta indirim sağlanıyor, ev internetin engelli kişinin üzerine devir olması gerekiyor o şekilde indirim sağlatıyorlar.

Geri